تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860435215
![نمایش مجدد: بررسي عوامل کاهش بهاي نفت خام در جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
بررسي عوامل کاهش بهاي نفت خام در جهان
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۲۳:۵۵ب.ظ)
بررسي عوامل کاهش بهاي نفت خام در جهان گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، بهاي نفت خام يکي از عوامل تأثير گذار بر اقتصاد جهان است. افزايش يا کاهش اين حامل انرژي مي تواند صعودي يا نزولي بودن رشد اقتصادي اکثر کشورهاي جهان را تحت تأثير قرار دهد. اين در حالي است که بهاي جهاني نفت خام در ماه جاري ميلادي دستخوش نوسانات زيادي شده و حتي در مواقعي به پايين ترين ميزان خود در سال هاي گذشته نيز رسيده است.
اين روند نزولي دلايل متعددي، از جمله کاهش تقاضا در سطح جهاني و افزايش توليد برخي کشورها داشته است. يکي از اصلي ترين موضوعاتي که در اين مورد مطرح مي شود افزايش توليد نفت خام عربستان صعودي و فروش آن با قيمت بسيار پايين بوده است.
برخي اقتصاددانان اوپک بر اين باورند که عربستان سعودي اخيرا با تغيير فرمول فروش نفت خود و کاهش بهاي رسمي نفت صادراتي عملا شرايط را براي کاهش بيشتر بهاي نفت در بازار جهاني فراهم کرده است. اين در حالي است که هم اکنون عربستان سعودي با ظرفيت توليد بيش از 10 ميليون بشکه نفت بزرگترين صادرکننده طلاي سياه در بين اعضاي اوپک به شمار مي رود. از سويي ديگر، عربستان عملا با کاهش رسمي قيمت نفت خود فشار کاهش قيمت ها را به ساير کشورهاي عضو اوپک تحميل کرده و توليدکنندگان را در شرايط سخت قرار داده است.
از سويي ديگر اين کارشناسان بازار نفت و انرژي در خصوص توافق احتمالي عربستان و آمريکا براي پايين نگاه داشتن قيمت نفت به منظور ضربه زدن به اقتصاد کشورهايي همچون ايران، روسيه و ونزوئلا خبر مي دهند. عربستان ممکن است از کاهش قيمت نفت زيان هاي اقتصادي ببيند، اما؛ اين احتمال وجود دارد که امتيازهاي سياسي به خاطر تلاش در کاهش قيمت نفت از آمريکا کسب کند. همچنين بايد به اين موضوع اشاره کرد که با کاهش بهاي طلاي سياه در بازار جهاني روسيه به عنوان يک کشور صادرکننده گاز مجبور است که قيمت گاز صادراتي خود را نيز کاهش دهد.
در مورد ايران نيز سيد محمدعلي خطيبي، نماينده سابق ايران در اوپک، در خصوص بسته شدن بودجه سال جاري دولت بر مبناي نفت 100 دلاري و احتمال کسري بودجه با سقوط قيمت جهاني طلاي سياه هشدار داد و اعلام کرد: "کاهش بهاي نفت به محدوده 86 دلاري حدود 14 دلار در هر بشکه با نفت 100 دلاري فاصله دارد که پر کردن اين فاصله با درآمدهاي نفتي مشکل است."
همچنين کاهش رشد اقتصاد جهاني يکي ديگر از عوامل کاهش بهاي نفت است. رشد اقتصاد جهاني نسبت به ماه هاي اخير با کاهش قابل توجهي روبه رو شده است و بر اساس پيش بيني اقتصاددانان ممكن است طي سال هاي آينده كشورهاي مختلف و حتي كشورهاي صنعتي، رشد منفي يا صفر را تجربه كنند.
کاهش رشد اقتصادي که در کاهش سطح توليد جهاني نمايان مي شود باعث مي گردد ميزان استفاده از نفت به عنوان نهاده اوليه بخش هاي مختلف اقتصادي کاهش يابد.
کاهش استفاده از نفت منجر به کاهش تقاضاي جهاني و پايين آمدن قيمت آن مي شود. نکته قابل توجه ديگر در مورد رشد اقتصادي اين است که برخي از کارشناسان، افزايش قيمت نفت را در چند ماه گذشته از عوامل مهم اثر گذار بر کاهش رشد اقتصادي دانسته اند و حال اين کاهش رشد اقتصادي خود منجر به کاهش استفاده از نهاده هاي توليدي از جمله نفت (براي تأمين انرژي مورد نياز توليد) مي گردد. همچنين جستجوي كشورهاي بزرگ مصرف كننده انرژي به دنبال يافتن جايگزيني براي سوخت هاي فسيلي نيز در روند كاهش تقاضا براي نفت تأثير گذار بوده است. به طوري که در حال حاضر بيش از نيمي از برق مصرفي در کشورهاي اروپايي و آمريکايي بوسيله نيروگاه هاي اتمي تأمين مي شود.
در کنار اين برخي ديگر از كارشناسان، افزايش ارزش دلار، كاهش سرمايه گذاري در بازار نفت به علت ترس از زيان، افزايش حجم ذخيره نفتي آمريكا و انتخابات رياست جمهوري در آمريكا را از ديگر دلايل كاهش بهاي نفت خام عنوان مي كنند.
اما اينكه كاهش قيمت نفت چه تأثيري بر اقتصاد كشورهاي صادر كننده و ساير كشورها خواهد گذاشت، خود موضوعي شايان توجه است.
به جز تعداد محدودي از كشورهاي صادر كننده نفت، اكثر آنها اقتصادي متكي بر درآمدهاي نفتي دارند و طبيعتا با كاهش قيمت نفت و كاهش درآمدهاي ارزي، با مشكلات جدي، از جمله كسري بودجه، عدم توانايي در تأمين مالي پروژه هاي عمراني، عدم كنترل نرخ ارز و كاهش ارزش پول ملي و رواج پديده تورم دست به گريبان خواهند شد. به هم خوردن تعادل بودجه اي در كشورهاي صادر كننده نفت به خصوص كشورهايي كه حجم زيادي از بودجه جاري و عمراني خود را از طريق فروش نفت به دست مي آورند مهمترين وجه منفي كاهش بهاي نفت به شمار مي رود؛ زيرا طبق محاسبات صندوق بين المللي پول ، جهت تنظيم يك بودجه متعادل و بدون كسري، قيمت نفت در كشورهاي مختلف بايد از عدد معيني پايين تر نرود. به عنوان مثال اين رقم براي كشور عراق كه علاوه بر بودجه جاري خود، نيازمند بودجه عظيمي نيز براي بازسازي است، نبايد از 111 دلار كمتر شود. همچنين در مورد ايران نيز كه بلافاصله پس از عراق وابسته ترين كشور به درآمدهاي نفتي در منطقه محسوب مي شود قيمت نفت نبايد از 90 دلار كمتر باشد، در غير اين صورت، اين كشورها شديدا دچار كسري بودجه شده و اين كسري بودجه اگر از كانال هاي رايج مانند چاپ اسكناس توسط بانك مركزي جبران شود باعث افزايش بيشتر نرخ تورم مي گردد.
همچنين ناتمام ماندن و يا عملي نشدن طرح ها و پروژه هايي كه بر اساس فروش نفت به قيمت هاي بالاتر، برنامه ريزي و طراحي شده اند نيز از ديگر اثرات منفي كاهش بهاي نفت برشمرده مي شود.
از طرف ديگر كاهش قيمت نفت، باعث مي شود تا توليد و استخراج اين ماده در بعضي مناطق، عملا غير اقتصادي شود؛ زيرا طبق اظهار نظر كارشناسان در حوزه انرژي، هزينه توليد يك بشكه نفت در بعضي مناطق حدود 60 دلار است. همانطور که هفته گذشته توليدکنندگان نفت اروپايي و آمريکايي اظهار داشتند که بهاي فعلي نفت خام در بازارهاي جهاني برابر با هزينه توليد هر بشکه نفت خام شده که در اثر آن اقتصاد اين شرکت ها و کشورهاي اروپايي به شدت در معرض خطر قرار گرفته اند.
البته در كنار زيان كشورهاي صادركننده و متكي به درآمدهاي نفتي، ساير كشورها به خصوص كشورهاي مصرف كننده نيز از اين واقعه مصون نخواهند ماند؛ زيرا كاهش بهاي نفت، خود به عاملي در جهت كاهش ميل به سرمايه گذاري در صنايع وابسته به نفت مي شود كه در بلند مدت باعث بروز مشكلات متعددي در اين صنعت؛ به ويژه در بخش توليد و عرضه مي گردد؛ چراکه سرمايه گذاري ها در صنايع انرژي بسيار پرهزينه و زمان بر هستند و اين مسأله مي تواند خود باعث بروز مشكل در بخش عرضه شود و كشورهاي متقاضي را با بحران مواجه سازد.
البته در کوتاه مدت تاثيرات کاهش بهاي نفت خام براي مصرف کنندگان و صنايع خوش آيند بوده تا جايي که در برخي کشورهاي اروپايي؛ از جمله بلژيک حداکثر بهاي بنزين و روغن هاي صنعتي و حرارتي کاهش يافته است.
در نگاه کلي تر مي توان گفت که کاهش 25 درصدي بهاي نفت خام در ماه گذشته در بازارهاي جهاني گرچه به نظر به نفع مصرف کنندگان است، اما؛ در دراز مدت مي تواند رکود اقتصاد جهان را در پي داشته باشد و روند رشد اقتصادي اکثر کشورهاي صادر کننده نفت و صنعتي را کاهش داده و حتي منفي کند.
البته نبايد فراموش کرد که پايين نگه داشتن قيمت نفت براي کشورهايي همچون عربستان صعودي و آمريکا نيز کار ساده و کم هزينه اي نيست و مطمئنا اين کشورها نمي توانند بطور دراز مدت اين روند را ادامه دهند تا جايي که اين هفته شاهد افزايش 1 دلاري بهاي نفت اپک و افزايش چند سنتي بهاي نفت "برنت و وست تگزاس" بوده ايم.
حامد عبداللهي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
کاهش بهای نفت خام در بازار جهانی به کام مصرف کنندگان انگلیسی
کاهش بهای نفت خام در بازار جهانی به کام مصرف کنندگان انگلیسی لندن – ایرنا- کاهش مجدد بهای نفت خام در بازارهای جهانی در دوشنبه شب بار دیگر سبب افت بهای سوخت در جایگاه های سوخت انگلیس در روز سه شنبه شده است بهای بنزین در جایگاه های سوخت در انگلیس در روز سه شنبه بار دیگر یک پنسبهای جهانی طلا کاهش یافت / هر بشکه نفت خام آمریکا 86 دلار
در پایان معاملات هفتگی بهای جهانی طلا کاهش یافت هر بشکه نفت خام آمریکا 86 دلار بهای جهانی فلزات گرانبها و نفت خام امروز شنبه 19 مهر 93 در بازارهای جهانی با نوسان همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبها و نفت خام با نوسان قبهای جهانی طلا با کاهش مواجه شد / هر بشکه نفت برنت 92 دلار
بهای جهانی طلا با کاهش مواجه شد هر بشکه نفت برنت 92 دلار بهای جهانی فلزات گرانبها و نفت خام امروز سه شنبه 15 مرداد 93 در بازارهای جهانی با نوسان همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزات گرانبها و نفت خام با افزایش نسبی قيمت همراه بوبهای نفت خام در آسیا کاهش یافت
بهای نفت خام در آسیا کاهش یافت خبرگزاری پانا بهای نفت خام بامداد امروز سه شنبه در بازار آسیا کاهش یافت اما با توجه به کاهش ارزش دلار در بازارهای معاملات ارز کاهش بهای نفت خام محدود بود ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر ساعت 10 10 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از فرانسه از سنگاپور بهای هربهاي نفت خام کاهش يافت
۱۴ مهر ۱۳۹۳ ۹ ۱۴ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي بهاي نفت خام کاهش يافت بهاي جهاني نفت خام اولين روز از دومين هفته ماه اکتبر را با روند نزولي آغاز کرد دليل اين کاهش قيمت مي تواند کاهش تقاضا در بازارهاي جهاني باشد اين درحالي است که بهاي گاز طبيعي نيز کاهش قابل توجهي را تجرببررسی تبعات کاهش جهانی قیمت نفت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس
بررسی تبعات کاهش جهانی قیمت نفت در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تهران-ایرنا- سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی از بررسی تبعات کاهش جهانی قیمت نفت در جلسه امروز شنبه این کمیسیون خبر داد به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت غلامرضا کاتب گفت به دکسری بودجه 6 کشور وابسته به نفت با کاهش قیمت جهانی
کسری بودجه 6 کشور وابسته به نفت با کاهش قیمت جهانی خبرگزاری پانا بر اساس اعلام بانک دویچه آلمان 6 کشور وابسته به نفت بیشترین تاثیر را از کاهش قیمت میبییند قیمت نفت پایین تر از 99 2 دلار عربستان را امسال با کسری بودجه مواجه میکند و کشورهای ونزوئلا بحرین نیجریه عمان و روسیه بطراحی و ساخت پمپ تخصصی انتقال نفت خام با استاندارد جهانی API 674
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خبرداد طراحی و ساخت پمپ تخصصی انتقال نفت خام با استاندارد جهانی API 674 طراحی و ساخت پمپ تخصصی انتقال نفت خام با استاندارد جهانی API 674 توسط شرکت دانش بنیان پترو رهان پمپ مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان محقق شد مهدی کشمیری رییس شهرک علمی وقیمت نفت به کمتر از 88 دلار کاهش یافت |اخبار ایران و جهان
قیمت نفت به کمتر از 88 دلار کاهش یافت قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از انتشار گزارشی مبنی بر کاهش تقاضا برای نفت در سال جاری و سال آینده به 87 دلار در هر بشکه رسید کد خبر ۴۴۲۰۸۰ تاریخ انتشار ۲۲ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۸ - 14 October 2014 قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از انتشار گزارشیروند صعودي بهاي نفت خام ادامه دارد
۲۹ مهر ۱۳۹۳ ۱۰ ۱۱ق ظ گزارش موج از بازار جهاني انرژي روند صعودي بهاي نفت خام ادامه دارد بهاي نفت خام براي دومين روز متوالي افزايش يافت دليل اين افزايش قيمت مي تواند کاهش دما و يا افزايش تقاضا باشد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از رويترز هر بشکه نفت برنت دردلایل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی از زبان وزیر
دلایل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی از زبان وزیرتاریخ انتشار سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۲۳ بیژن زنگنه وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران امروز در حاشیه امضای تفاهم نامه با دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی دلایل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی گفت برخی از بزرگان سازمان اقیمت نفت در بازارهای جهانی به 91.5 دلار کاهش یافت
قیمت نفت در بازارهای جهانی به 91 5 دلار کاهش یافتپس از کاهش دوباره پیشبینی رشد اقتصادی جهان قیمت نفت در بازارهای جهانی به 91 53 دلار کاهش یافت به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز با انتشار پیشبینی رشد اقتصادی کمتر جهان که نگرانیهای جدیدی در مورد تقاضای جهانبهای جهانی طلا به بالاترین سطح در یک ماه اخیر رسید / هر بشکه نفت برنت 88 دلار
دنبال تقاضا برای خرید طلا بهای جهانی طلا به بالاترین سطح در یک ماه اخیر رسید هر بشکه نفت برنت 88 دلار بهای جهاني فلزات گرانبها و نفت خام امروز سه شنبه 21 مهر 93 در بازارهاي جهاني با کاهش قیمت همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهاي جهاني فلزاعلل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی |اخبار ایران و جهان
علل کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی نرسی قربان کد خبر ۴۴۳۴۲۲ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰ ۲۶ - 20 October 2014 نزدیک به سه ماه است که شاهد کاهش شدید قیمت جهانی نفت هستیم به طوری که قیمت سبد نفتی اوپک از 115 دلار به 85 دلار رسیده است به عنوان مثال قیمت نفت در یکماه اخیر با حدکاهش نسبی بهای نفت در بازارهای نیویورک و لندن
کاهش نسبی بهای نفت در بازارهای نیویورک و لندن خبرگزاری پانا بهای نفت در بازارهای نیویورک و لندن روز دوشنبه بار دیگر اندکی کاهش یافت ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۹ مهر ساعت 02 08 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک نفت شیرین سبک آمریکا در بازار نیویورک روز دوشنبه برایتاثیر افزایش دلار جهانی و کاهش قیمت نفت چیست؟
تاثیر افزایش دلار جهانی و کاهش قیمت نفت چیست تهران - ایرنا - هفته گذشته بازارهای مالی جهان روزهای پرتلاطمی را از سر گذراندند شاخص دلار آمریکا DXY که نرخ برابری دلار را نسبت به 6 ارز معتبر جهان نشان می دهد به بالا ترین حد خود از اواخر سال 2008 رسید افزایش نرخ برابری دلار قبهاي نفت خام روند نزولی داشت
امروز در بازار آسيا بهاي نفت خام روند نزولی داشت بهاي نفت خام روز جمعه در بازار آسيا به علت نگراني هاي بازار در مورد سلامت اقتصاد جهاني و عرضه بيش از حد نفت همچنان به شدت به روند نزولي خود ادامه داد و به پايين ترين سطح طي دو سال گذشته رسيد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگارا-
گوناگون
پربازدیدترینها