واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ مهر ۱۳۹۳ (۲۲:۸ب.ظ)
مدير کل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفاي وزارت نيرو خبر داد: تأسيس پژوهشکده بهرهوري و اقتصاد آب در کشور مدير کل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفاي وزارت نيرو از تأسيس پژوهشکده "بهرهوري و اقتصاد آب" در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدمجتبي رضوينبوي، با تأکيد بر اهميت پرداختن به بحث بهرهوري منابع آب در شرايط کنوني کشور، اظهار داشت: طبق برنامه ارائهشده توسط وزير نيرو به مجلس، يکي از اهداف وزارت نيرو در دولت يازدهم ايجاد "سازمان بهرهوري آب ايران" بود که در يک سال گذشته بررسيهاي لازم انجام شد، اما؛ طبق قوانين و سياستهاي دولت ايجاد يک سازمان مستقل بسيار زمانبر و طولاني ميشد و بر همين اساس براي تسريع در کار، مقرر شد اين امر در قالب يک ساختار مستقل به عنوان پژوهشکده بهرهوري و اقتصاد آب در مؤسسه تحقيقات آب ايجاد شود.
وي افزود: با ايجاد اين پژوهشکده و تقويت نيروي انساني آن، تمامي موضوعهاي مورد مطالعه در حوزه بهرهوري و اقتصاد آب در اين مرکز قابل پيگيري است.
نبوي با بيان اينکه بهرهوري بهعنوان يکي از عوامل اصلي رشد و توسعه در کشورهاي پيشرفته جهان مورد اتفاقنظر است، افزود: در کشور ما براي دستيابي به اين شاخص، سازمان بهرهوري ايران ايجاد شده و حتي در برنامههاي دوم تا پنجم به اين مورد پرداخته شده، اما؛ اين موضوع هنوز در ايران نهادينه نشده است.
وي با بيان اينکه در بحث آب نيز در سطح کشور آنچنان که لازم است به استفاده بهينه از آب توجه نشده است، گفت: ما بايد بتوانيم از تأسيسات و سرمايهگذاريهاي انجام شده با بازده بالا استفاده کنيم و بتوانيم با بهرهگيري از دستاوردهاي نوين از هدررفت آب در شبکههاي آبياري و زهکشي جلوگيري کنيم، اما؛ با اين هدف فاصله داريم.
نبوي افزود: اين موضوع در شبکههاي توزيع شهري نيز بسيار حايز اهميت است که از آن بهعنوان کاهش آب بدون درآمد ياد ميشود، اما؛ بحث بهرهوري در اينباره نيز مغفول است؛ در اين بخش براي رسيدن به اين هدف بايد ضمن اصلاح رويهها، سرمايهگذاري بهينه نيز انجام شود.
مدير کل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفاي وزارت نيرو تصريح کرد: تلاش ما اين است که در برنامه ششم توسعه بحث بهرهوري در آب شرب، کشاورزي، خدمات و صنعت بهصورت شاخصهاي کمي و قابل اندازهگيري تعريف شود؛ در بودجه سال 93 نيز رديف بهرهوري آب و برق در وزارت نيرو در نظر گرفته شد و مبلغ 100 ميليارد تومان براي اين بخش اختصاص يافت.
وي با تأکيد بر اينکه موضوع بهرهوري بايد بهصورت همزمان در دو بخش فني و فرهنگسازي پيگيري شود، گفت: با توجه به شرايط کنوني کشور و بحث خشکسالي، اين موضوع در زمينه آب کشاورزي بسيار راهگشا خواهد بود و اگر بتوانيم روشهاي آبياري موجود را با روشهاي بهينهتر جايگزين کنيم، بحران کنوني آب قابل مهار خواهد بود.
وي با تأکيد بر لزوم رعايت شاخصهاي بهرهوري در بخش صنعت، گفت: متوليان بخش صنعت در توسعه اين بخش بايد اين نکته را درنظر داشته باشند که احداث صنايع آببر همچون فولاد و پتروشيمي در مناطق کمآب و دشتهاي ممنوعه موجب تشديد وضعيت بحراني اين مناطق ميشود و اين صنايع بايد در کنار دريا و جاهايي که دسترسي به آب ميسر است، گسترش يابند تا منابع آب زيرزميني قدرت تجديدپذيري و احيا داشته باشند.
نبوي با تأکيد بر اينکه ما اجازه استفاده از تمامي منابع آب موجود و نابودي اين منابع را نداريم، گفت: بهرهبرداري بيرويه از منابع آب زيرزميني موجب افت شديد تراز آب دشتهاي کشور شده و هماکنون در تهران، بلخار، فامنين و کبودرآهنگ فروچالههاي بزرگي بر اثر نشست دشتها اتفاق افتاده است که همين فرونشستها، احياي منابع آب در اين دشتها را غيرممکن ميکنند.
مدير کل دفتر بهبود بهرهوري و اقتصاد آب و آبفاي وزارت نيرو با بيان اينکه اصلاح ساختار شرکتهاي مادر تخصصي و استاني براي تعريف اهداف بهرهوري در دستور کار معاونت آب و آبفا قرار دارد، گفت: بهرهوري هنوز نهادينه نشده است و بايد تلاش کنيم ساختار بهرهوري در وزارت نيرو و شرکتهاي مادر تخصصي و شرکتهاي زيرمجموعه آنها شکل بگيرد و آمادگي لازم را براي اجراي طرحهاي بهرهوري داشته باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]