واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: ثروتمندان 14.5 برابر فقرا پول خرج می کنند/ 3.2 درصد هزینه مردم از فروش لوازم زندگیشان تامین می شود
- بررسی آمارهایی دخل و خرج مردم نشان می دهد، دهک های درامدی ثروتمند 14.5 برابر دهک های درآمدی فقیر پول خرج می کنند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از خبرگزاري خبرآنلاين، گزارش هاي بانک مرکزي نشان مي دهد 24 درصد خانوارهاي ايراني در شرايطي زندگي مي کنند که هيچ کدام از اعضاي آنها کار نمي کنند. اين عدد در سال 1383 يعني پيش از حضور دولت محمود احمدي نژاد تنها 15.5 درصد بوده است. همین گزارش می گوید که در سال 92، حدود 6.4 درصد مردان و 4 درصد از زنان در خانوارها بدون برخورداری از شغل، درآمد داشته اند. 57 درصد خانوارهاي ايراني نيز تنها توسط يک نفر اداره مي شود.برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.
بررسي آمارها تاييد مي کند فاصله درآمدي دهک اول ( فقيرترين) با دهک دهم (ثروتمندترين) به بيش از 81 ميليون تومان در سال رسيده است. براين اساس خانواده هاي ثروتمند به ميزان 14 برابر بيشتر از خانوارهاي فقير در سال پول خرج مي کنند. اين اتفاق هم در شرايطي رخ مي دهد که خط فقر در شهرهاي بزرگ به عدد يک ميليون و 200 هزار تومان رسيده است. البته برخي کارشناسان اقتصادي مانند راغفر اعتقاد دارند خط فقر واقعي در شهرهاي بزرگ 2 ميليون و 500 هزار تومان است. در همين حال بررسي ها نشان مي دهد طي سال 92 بيشترين ميزان هزينه هاي زندگي مردم به خريد گوشت تعلق داشته است. در اين سال 6.1 درصد هزينه هاي مردم در اين حوزه صرف شده است. چندي قبل نيز رئيس اتحاديه دامداران خبر از کاهش 40 درصدي مصرف گوشت در کشور داده بود. مدتي پيشتر نيز مرکز آمار ايران اطلاعاتي را منتشر کرده بود که از کاهش توليد و افزايش هزينه هاي دامداران خبر مي داد. براساس اطلاعات بانک مرکزي 26.3 درصد از هزينه هاي مردم صرف خوراکي ها و آشاميدني ها مي شود.برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.
در بین اقلام گروه هزینه خوراکیها و آشامیدنیها بیشترین سهم از کل هزینه ناخالص (معادل 6.1 درصد) متعلق به هزینه انواع گوشت بود. پس از آن به ترتیب هزینه میوه های تازه با 4.4 درصد، سبزی های تازه با 3.2 درصد، شیر و فرآورده های آن و تخم پرندگان با 3.1 درصد، آرد، رشته و غلات با 2.6 درصد و انواع نان و بیسکویت با 1.9 درصد بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند. نتایج این بررسی نشان می دهد که 34.1 درصد از کل هزینه ناخالص یک خانوار (حدود 97074 هزار ریال) مربوط به گروه هزینه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت ها بود که نسیت به سال قبل 36.4 درصد افزایش داشته است. نکته قابل توجه در بررسي هاي بانک مرکزي به نوع درآمدهاي خانوارهاي ايراني مربوط است.برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.
براين اساس در بین درآمدهای پولی ناخالص خانوار، درآمد از مزد و حقوق بخش دولتی و عمومی 23.9 درصد، درآمد از مزد و حقوق بخش خصوصی 24.3 درصد، درآمد از مشاغل آزاد کشاورزی 50.9 درصد، درآمد از مشاغل آزاد غیرکشاورزی 38.3 درصد، درآمدهای متفرقه 26.2 درصد و درآمد حاصل از فروش کالاهای دست دوم 36.7 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. براين اساس مردم در سال 92 به ميزان قابل توجهي بيش از سال هاي گذشته اقدام به فروش وسايل زندگي خود کرده اند. در نهايت نيز 3.2 درصد از هزينه هاي زندگي آنها از اين طريق تامين شده است. هرچند طي يک سال و نيم گذشته تلاش هاي بسياري براي کاهش شکاف طبقاتي ميان مردم ايران انجام شده است ولي در نهايت بازهم ثروتمندان 81 ميليون تومان بيش از فقرا درآمد داشته اند. . براین اساس یک خانوار با بعد 2.70 نفر جمعیت در طول سال گذشته حدود 6 میلیون و 442 هزار تومان برای هزینه های زندگی خود شامل؛ خوراک و پوشاک، دخانیات، حمل و نقل، تفریح، بهداشت و درمان، تحصیل و ... صرف کرده است.برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.
این در حالی است که هزینه زندگی دهک بالای درآمدی ساکن در مناطق شهری با بعد 3.74 نفر جمعیت در مدت مشابه بیش از 87 میلیون و 711 هزار تومان بوده است. ثروتمندان ايراني سال گذشته 53 ميليون تومان بيشتر از متوسط هزينه هاي يک خانوار شهري هزينه زندگيشان کرده اند. طي يک سال و نيم گذشته نرخ رسمي تورم بيش از 21 درصد کاهش داشته است. دولت با کاهش نرخ تورم تلاش مي کرد تا وضعيت شکاف طبقاتي را کاهش دهد. آخرين عددي که از شاخص فلاکت منتشر شده نيز نشان مي دهد عدد اين شاخص روي 363 هزار م ايستاده است. پيش بيني ها نشان مي دهد اين عدد تا پايان سال 1394 به 362 هزارم مي رسد. در شرايطي که چنين پيش بيني محقق شود، وضعيت عمومي خانوارهاي طبقه متوسط هم بهبود پيدا مي کند.برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر کلیک کنید.
3535
۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]