واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهی به فیلم «پادشاه شنها»
رخنه در جعبه سیاه تکفیریها
فیلم «پادشاه شنها» را میتوان در تقارن با فیلم «شکارچی شنبه» دانست؛ در اینجا هم جریانی شبیه به صهیونیستها منتهی با تحریف دین اسلام، همان رفتارها را در پیش گرفتهاند.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس وبلاگ کارگری در روزنامه نوشت: «پادشاه شنها» فیلمی به کارگردانی «نجدت اسماعیل انزور» محصول سال 2012 روایتی شبههالیوودی درباره چگونگی روی کار آمدن رژیم سعودی و ماهیت واقعی این حکومت است، ساختار فیلم، مستندگونه است و قرار دادن نماهای سیاه و سفید، تمهیدی برای واقعی جلوه دادن ماجراهای فیلم است. البته، داستان این فیلم فاقد فراز و نشیب و عناصر لازم برای یک درام گرم و پرجاذبه است؛ آنچه فضای فیلم را پر کرده است، صحنههای پر از خشونت (هم خشونت اخلاقی و هم خشونت انسانی) است. حتی بعضی از صحنههای فیلم، یادآور فیلم خونآشامها و زامبیهاست. به همین دلیل هم میتوان این فیلم را فیلمی شبههالیوودی دانست که با تقلید از آثار خشونتآلود هالیوودی ساخته شده است، بهنظر میرسد که مخاطب هدف نجدت اسماعیل انزور، غربیهای بیخبر از همه جا باشد؛ استفاده از بازیگرهای اروپایی هم در همین راستا محسوب میشود، بازیگرهایی چون «فابیو تستی» از کشور ایتالیا، «یل فلووز» انگلیسی در نقش عبدالعزیز. کارگردان این فیلم با سرلوحه قرار دادن مرامی هالیوودی در روایت و تصویرسازی فیلم خود، از یک طرف قصد جذب مخاطب عام غربی را دارد و از طرف دیگر، ریشههای اصلی گروههای تکفیری و تروریستی امروز منطقه آسیای غربی (خاورمیانه) را معرفی میکند. هدف اصلی فیلم این است که بگوید، گروههایی که امروز از سوی دولتهای غربی حمایت میشوند و در کشورهایی چون سوریه و عراق فتنه به پا میکنند، از کجا آمده و به کجا میروند و چه افکار و اخلاقی دارند، چون برخلاف رسانههای مستقل جهان و از جمله رسانه ملی در ایران، رسانههای مسلط در آمریکا و اروپا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان، تصویری وارونه و مثبت از این گروهها نمایش میدهند، به گونهای که مخاطبهای رسانههای غربی دچار این تصور میشوند که گروههای درحال جنگ با حکومت سوریه، از آدمهایی آزادیخواه و روشنفکر تشکیل شدهاند که قصد برپایی یک نظام دموکراتیک در آن کشور را دارند! اما «پادشاه شنها» نشان میدهد که هدف و مقصد این گونه گروهها، کاملاً در تضاد با تصویرسازیهای رسانههای غربی و برخی رسانههای عربی است. فیلم با ظهور عبدالعزیز بن سعود آغاز میشود، او با لشکر تشنه کشت و کشتار خود، شبه جزیره عربستان را در مینوردد و هر کس را در برابر خود میبیند از سر تیغ میگذراند و با فتح ریاض، تخت پادشاهی را تصاحب میکند؛ تنها نقطه تعلیق فیلم، قرار داشتن سکانسهایی از یک پیرمرد فاسد است؛ از ابتدا معلوم نیست که او کیست، اما در پایان مشخص میشود که آن سکانسها، مربوط به دوران کهنسالی عبدالعزیز است.
در این فیلم نشان داده میشود که وهابیها چگونه به تحریف اصول دین اسلام و کتاب آسمانی قرآن دست میزنند و حتی برای خوشگذرانی خود، احادیثی را به نبی اکرم(ص) نسبت میدهند. در بخشی از فیلم روایت میشود که آنها حتی از جاسوس بریتانیا که حامی اصلی جنایتهایشان بود میخواهند که به دروغ، خودش را مسلمان نشان دهد! نقطه طلایی فیلم جایی است که عبدالعزیز، موافقت خود با اشغال فلسطین و تشکیل رژیم صهیونیستی از سوی انگلیس را اعلام میکند. در سکانس پایانی هم یک جوان عرب در حال تماشای ویدئوهای مربوط به داعش است، در این بخش میبینیم که شیوه داعش در تهاجم به شهرها و کشورها تا چه حد به حملات لشکر عبدالعزیز شباهت دارد، حتی پرچم آنها نیز کپی پرچمی است که عبدالعزیز در جنگهای نخستین خود استفاده میکرد. فیلم «پادشاه شنها» را میتوان به نوعی، در تقارن با فیلم «شکارچی شنبه» به کارگردانی پرویز شیخطادی دانست. یعنی در «شکارچی شنبه» میبینیم که صهیونیستهای بنیادگرا چگونه با تحریف اصول دین یهود دست به جنایت میزنند و در اینجا هم جریانی شبیه به صهیونیستها منتها با تحریف دین اسلام، همان رفتارها را در پیش گرفتهاند. نکته قابل تأمل این است که هر دو جریان؛ هم صهیونیستها و هم تکفیریها همواره حامی یکدیگر بوده، هر دو از سوی انگلیس ساخته شده و به وسیله آمریکا حمایت میشوند و هر دو نیز هدف حملاتشان، مسلمانان است. وبلاگ خود را به ما معرفی کنید بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/
93/07/28 - 15:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]