تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر که رکوع نمازش را کامل انجام دهد هیچ ترس و وحشتی در قبر با سراغش نمی آید. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820327711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش استرس در بروز بیماری MS


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نقش استرس در بروز بیماری MS
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: ام اس با توجه به منطقه عصبی‌ که گرفتار می‌کند می‌تواند با علائمی مانند سرگیجه، بی‌قوتی اندام‌ها، لرزش، تکرر ادرار و در مراحل پیشرفته مشکلات حافظه و اختلال کنترل ادرار خود را نشان می‌دهد.
به گزارش نامه نیوز، حمیدرضا ترابی، بیماری ام اس را یکی از اختلالات سیستم عصبی‌ـ مرکزی عنوان کرد که مغز و نخاع را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اظهار داشت: اگر ام‌اس در روند شدید و پیش‌رونده باشد به آسیب سیستم عصبی منجر می‌شود که می‌تواند راه‌های عصبی حسی ـ حرکتی، تعادلی و بینایی را مختل کند.

* علائم ام اس چیست؟

وی افزود: این بیماری با توجه به منطقه عصبی‌ای که گرفتار می‌کند می‌تواند با علائمی مانند سرگیجه، بی‌قوتی اندام‌ها، لرزش، تکرر ادرار و در مراحل پیشرفته مشکلات حافظه و اختلال کنترل ادرار خود را نشان می‌دهد.

این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: این علائم بر اساس نوع بیماری ام‌اس و تعداد حملات و سیر پیش‌رونده می‌تواند مشکلات حرکتی برای فرد مبتلا ایجاد کند که تشخیص به موقع و پیشگیری درمان‌های پیشگیری‌کننده می‌تواند در مسیر پیشرفت بیماری توقف و حتی موجب شود تا بیمار برای سال‌ها مشکل خاصی نداشته باشد.

* ام‌اس درمان قطعی ندارد

عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران گفت: تا امروز درمان قطعی برای بیماری ام‌اس پیدا نشده است، اما داروهایی که در این زمینه وجود دارد توانسته است بیماری را کنترل کند و کیفیت زندگی فرد مبتلا را بهبود بخشد.

ترابی ادامه داد: بهترین راه تشخیص این بیماری در شرح حال بالینی و معاینه درمانگاهی از بیمار است که توسط پزشک متخصص انجام می‌شود. از سوی دیگر، بهترین راه تشخیص پاراکلینیکی و آزمایشگاهی نیز یافته‌های تصویری MRI است که از مغز و نخاع گرفته می‌شود، همچنین نوار چشم و آزمایش خونی در جهت تشخیص افتراقی ام‌اس از سایر بیماری‌ها مؤثر است.

* آیا استرس نقش مؤثری در ابتلا به ام‌اس دارد؟

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه شایع‌ترین سن بروز ام‌اس بین 20 تا 40 سالگی است، تصریح کرد: این بیماری، سنین جوانی را دربرمی‌گیرد و زنان را بیشتر از مردان گرفتار می‌کند. متأسفانه علت این بیماری مشخص نیست و هنوز ژن خاصی برای این بیماری مشخص نشده است، اما استعداد ارثی و اختلال در سیستم ایمنی فرد به دلایل نامشخص و عوامل زیست‌محیطی، نژادی، ویروس‌هایی که قبلاً به بدن فرد وارد شده است، واکسن‌های غیراستاندارد و استرس نقش مؤثری در ابتلا به این بیماری دارد.

* نوع حمله اولیه در شدت ام‌اس مؤثر است

این نورولوژیست با تأکید بر اینکه تمام افراد به این شکل تحت‌تأثیر ام‌اس قرار نمی‌گیرند، گفت: ام‌اس یک طیف وسیع است و با توجه به نوع حمله اولیه و منطقه گرفتاری می‌تواند علائم خوش‌خیم و بدخیم داشته باشد، لازم است بیماری با توجه به شرح حال دقیق بیمار و MRI تشخیص داده شود.

وی افزود: همانطور که اشاره شد تا امروز درمان قطعی برای ام‌اس پیدا نشده است، اما در فازهای حمله‌های بیماری می‌توان از داروهای ضدالتهاب مانند کورتون استفاده کرد.

* سبک زندگی خود را تغییر دهید

عضو کمیته علمی انجمن ام‌اس ایران تأکید کرد: افراد جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های خودایمنی و حتی پس از آن باید سبک زندگی خود را تغییر دهند. تحرک، تغذیه سالم، استفاده از لبنیات، میوه‌ها و سبزیجات تازه و کاهش مصرف غذاهای آماده می‌تواند نقش مؤثری در کاهش ابتلا به ام‌اس داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: هنوز یافته دقیقی که مشخص کند استرس چقدر در ابتلا به ام‌اس مؤثر است کشف نشده است، اما با توجه به اینکه این بیماری در سنین جوانی و معمولاً با یک حمله استرس ایجاد می‌شود توصیه می‌شود افراد با مدیریت استرس و یادگیری راه‌های مقابله و کنترل آن، خود را تحت فشار کمتری قرار دهند.




منبع: فارس


۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن