واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فضای حزبی و رقابت سیاسی تهران - ایرنا - سیداحمد خاتمی امام جمعه موقت تهران روز گذشته در خطبه های نماز گفت که احزاب و تشکل های داخل نظام با هم قهر نباشند، می توان با حفظ رابطه ها نقد هم داشت.
این در حالی است که هفته گذشته فضای سیاسی جامعه رنگ و بوی حزبی به خود گرفت و شاهد دو نشست جداگانه از سوی دو جریان سیاسی در کشور بودیم. نشست، اصولگرایان با هدف نزدیک شدن احزاب و فعالان درون این جریان به یکدیگر و نشست حزب اعتماد ملی پس از چند سال توقف فعالیت.
از دیدگاه ناظران در این خصوص نکاتی قابل توجه است:
1- طی سال های گذشته احزاب معمولا در موسم انتخابات فعال می شوند، اما این که حدود 1.5 سال پیش از برگزاری انتخابات شاهد پررنگ شدن فعالیت حزبی هستیم، گامی مثبت در فضای سیاسی کشور ارزیابی می شود.
2- انتظار می رود که احزاب و جریان های سیاسی در عرصه فعالیت سیاسی به قواعد رقابت سیاسی توجه کنند و محوریت فعالیت خود را بر معرفی برنامه های خود برای اداره کشور به مخاطبان متمرکز کنند.
3- چنانچه دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است، مدل رقابت سیاسی در کشور باید تغییر کند و رقابت سیاسی نباید به تضعیف انسجام ملی منجر شود و باید در راستای تقویت و انسجام و اتحاد ملی باشد.
4- جریان های سیاسی اگر به فضای رقابت سیاسی اعتقاد دارند نباید با توپخانه رسانه ای خود و طرح یکسری اتهامات درصدد از میدان خارج کردن رقیب باشند.
5- انتظار می رود اکنون که فعالیت احزاب و جریان های سیاسی ابعاد جدیدی یافته است، آنها فعالیت خود را از محدوده فضای نخبگی خود خارج سازند و فعالیت حزبی را به برگزاری نشست و انجام چند سخنرانی محدود نکنند.
برقراری ارتباط مستقیم با هواداران، عضو گیری، راه اندازی دفاتر استانی، موضع گیری و انتشار بیانیه درباره تحولات مهم داخلی و بین المللی و انتشار روزنامه یا نشریه به عنوان ارگان رسمی می تواند به گسترش فضای حزبی در جامعه کمک کند. به طور کلی جریان های سیاسی و احزاب در فعالیت سیاسی به جای تمرکز بر شخصیت ها و افراد، باید فعالیت در عرصه عمومی را در اولویت قرار دهند.
6- جریان های سیاسی اگر می خواهند نزدیکان و همفکران خود را جمع کنند و با اتحاد و ائتلاف در صحنه سیاسی کشور حضور یابند و با جریان های دیگر رقابت داشته باشند، باید توجه کنند حضور افراد و شخصیت هایی که در عرصه سیاسی نگاه مطلق گرایانه دارند و خود را حق و دیگران را باطل می دانند و گذاشته آنان نشان داده که به جای دیالوگ به تک گویی اعتقاد دارند.
با فعالیت حزبی و رقابت سیاسی در عرف رایج منافات دارد. با حضور چنین افرادی قاعدتا حذف و تخریب جایگزین رقابت سیاسی می شود.
جریان های سیاسی نباید به گونه ای رفتار کنند که استراتژی آنها مبتنی حذف رقیب یا منفعل کردن آنها باشد.
سیام(1)**ل.الف.ی**
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]