پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1852048368
آمریکا، اروپا و بحران های خاورمیانه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آمریکا، اروپا و بحران های خاورمیانه تهران- ایرنا- پیش تر، در جهان دوقطبی، آمریکا و اتحاد شوروی به عنوان دو ابرقدرت حاکم بر جهان در رقابت و ستیز دایمی به منظور نشان دادن برتری خود در عرصه های مختلف بین المللی و حتی ایدئولوژیک بودند.
اروپا به خاطر موقعیت جغرافیایی، داشتن مرز طولانی با کشورهای بلوک شرق، بنیان های ارزشی و فرهنگ و تعلق به جامعه سرمایه داری و جهان غرب همواره از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. وجود این فرض که دشمن و خطر مشترک و تهدیدات بالقوه ای از جانب اتحاد شوروی و اقمار آن وجود دارد، پیوندهای عمیقی میان اروپا و آمریکا برقرار کرده بود. این خطر مشترک، به راحتی قادر بود بسیاری از اختلافات و هرگونه معضلی میان طرفین را به فراموش خانه ها و بایگانی های آشکار و نهان بسپارد. آمریکا در مواجهه با اتحاد شوروی و اقمارش سخت به صف مقدم جبهه این نبرد سرنوشت ساز (اروپای غربی) محتاج بود و باید به هر شکل ممکن هزینه های آن را بپردازد. اروپا «دردانه ای» بود که باید سهم آن پرداخت می شد و اروپا نیز به خوبی از موقعیت خود آگاه و در میانه این میدان، با وجود همه تهدیدات بسیار نگران کننده، بدون تهیه بلیت لازم در قطار آمریکاییان، رایگان سفر می کرد و در جهت اهداف خود یعنی توسعه کمی و کیفی بازار مشترک و اتحادیه اروپا و به سوی یک همگرایی سیاسی و همکاری اقتصادی همه جانبه و با سرعتی شگرف به راه خویش می رفت. اما بخش عمده ای از ساختارهای تصمیم ساز و افکارعمومی آمریکا و حتی اروپا از چنین پیوندی و هرکدام از نگاه خود چندان خشنود نبودند. اروپای پس از فروپاشی شوروی و روند و راهی که طی می شد، به شدت هراس آمریکا را برمی انگیخت. اروپا تصور می کرد دیگر برای حل مشکلات درون اروپا به آمریکا نیازی نخواهد بود و جهان بی اتحاد شوروی، جهانی ایده آل، آسوده تر و آرام تر و با هزینه های کمتر نظامی و جنگ ها و خون ریزی خواهد بود. اما این دوران به دلایل مختلف بین المللی و ساختار سیاسی جهان چندان نمی توانست دیرپا بماند. اروپای مدعی، حتی نهایتا بالکان جنگ زده را که قرار بود این بار خود آن را به سامان و فرجامی رساند بی حاصل و ناتوان رها کرد و نهایتا این آمریکا بود که دوباره با ورود خود به جنگ بالکان، پایان یک تراژدی دیگر اروپایی را رقم زد. اروپایی ها تصور می کردند در صورت داشتن یک نیروی نظامی اروپایی قادرند بخشی از مشکلات خود را برطرف و در صحنه های منطقه ای و جهانی نیز به سهم خود ایفای نقش کنند. اتحادیه گسترش یافت و کشورهای عضو پیمان ورشو و کومکن و هم پیمانان اتحاد شوروی سابق رفته رفته به عضویت یا در صف عضویت در اتحادیه اروپا قرار گرفتند. اما آرزوهای دیرینه و رویای شیرین اروپا چندان نپایید. حادثه 11سپتامبر هشداری جدی به اروپا بود که در صورت استمرار حرکات تروریستی و تشدید آن، اروپا به تنهایی قادر به محافظت از خود در برابر این نوع تهدیدات و حملات نخواهد بود.
آمریکا به واسطه جنگ در عراق، شکاف عمیقی بین کشورهای اروپایی به وجود آورد. فرانسه و آلمان به عنوان دو قطب عمده سیاسی- اقتصادی اروپای قدیم به مخالفت با این حمله یک جانبه پرداختند. انگلیس شریک اصلی آمریکا در این حمله بود و دولت های محافظه کاری چون دولت های وقت اسپانیا، ایتالیا، دانمارک و حتی برخی از کشورهای کمونیست تازه به عضویت اتحادیه اروپا درآمده مانند لهستان و مجارستان به این ائتلاف پیوستند تا انزوای بین المللی آمریکا کاهش یابد.
آمریکا با ایجاد شکاف در اروپا، سوالات زیادی را نزد محافل تصمیم ساز اروپا برانگیخت و توانست به تعمیق شکاف ها و بر کاهش سرعت حرکت اتحادیه موثر واقع شود و به عبارتی از میان «نواروپایی»شده های بلوک شرق نیز عضو گیری جدیدی کند و حضور و نفوذ خود را در اروپای جدید به نمایش بگذارد. این حرکت برای کشورهای مهم اروپایی قدیم سخت گران آمد. آمریکا با این حرکت نشان داد احساسات مثبت در قبال آمریکا بر هویت مشترک اروپایی به خصوص در کشورهای در حال الحاق به اتحادیه امری غالب است.
آمریکا در این جنگ و با این حرکت در اروپا، بهانه و فرصتی می یافت تا حضور نظامی و تجاری خود را در پهنه های دیگری از جهان و در رقابت و حتی تنبیه برخی کشورهای اروپایی تثبیت کند. عدم حضور امروز برخی کشورهای اروپایی در بعضی مناطق جهان و حذف و کم رنگ شدن نقش آنها در راستای چنین سیاستی، قابل تفسیر است.
این کم رنگ یا بی رنگ کردن حضور اروپا تنها در عرصه های سیاسی نیست، بلکه آمریکا به نوعی از حضور اقتصادی و نفتی این کشورها نیز کاسته است.
آمریکای بعد از شوروی و 11سپتامبر، جهان را با منطق جدید «دوست – دشمن» ارزیابی می کرد. از همین روست که به عنوان پیروز کوتاه مدت جنگ در عراق و به منظور بازگشت مجدد به نقش دیرینه ابرقدرتی، خود را به عنوان محک و عامل خیر در برابر شر و به عبارتی خود را (قدرتمند – داور) مطرح کرد اگرچه حوادث بعدی در منطقه، عراق، فاجعه های پی درپی و گسترش تروریسم و خشونت، ادعاهای بی اساس آمریکا را بیشتر و بهتر عیان کرد و به قول یک سیاستمدار فرانسوی: «در مقطع 11سپتامبر تنها یک کانون تروریستی خطرناک در جهان وجود داشت، اما امروز این عدد 15برابر آن روز است.»
و در چنین شرایطی است اروپایی که با سرعت چشمگیر در جهت توسعه کمی و کیفی و حرکت به سمت ایجاد صدای بلند مشترک اروپایی بود، با موانع و چالش های بسیاری روبه رو شد. اما به موازات این چالش های درونی، در اروپا سیل انتقادات و نفی اقدام بی حاصل آمریکا در عراق و افزایش خشونت و ترور در منطقه ای وسیع تر از دیروز را روزبه روز پررنگ تر می کرد.
آمریکا در ابتدا و پس از آن اروپا به معنای واقعی کلمه با یک بحران عظیم اقتصادی مواجه شدند. یکی از بزرگ ترین آزمون های تاریخی اتحادیه اروپا، حل وفصل و حفظ اتحادیه و حوزه پولی یورو به شمار می رود در ابتدا تصور بسیاری بر آن بود که اتحادیه مجبور است برخی از اعضای خود را اخراج کند یا برخی به اصرار یا داوطلبانه از حوزه پولی یورو خارج شوند. اگرچه مجموعه مدیریتی اتحادیه توانست تا حدی از شدت بحران بکاهد، اما هنوز آثار بحران و مشکلات اقتصادی همچنان دامنگیر بخش های مختلفی از ساختار اجتماعی- سیاسی - اقتصادی اعضای اتحادیه است.
اروپا و بحث هسته ای ایران
بعد از بحران عراق و حمله یک جانبه آمریکا و وضعیت جدیدی که اروپای قدیم در صحنه جهانی داشت، سه کشور اروپایی نقش پررنگ و برجسته ای در آغاز و استمرار مذاکرات هسته ای با ایران ایفا کردند. در ابتدا این نقش بسیار پررنگ می نمود و نقش آمریکا را بسیار بی رنگ و بی نشان. در سیر تحولات و به خصوص در محدوده پس از آخرین انتخابات ریاست جمهوری ایران، شروع مجدد مذاکرات و تغییرات شکلی و محتوایی و آغاز مذاکرات مستقیم آمریکا و ایران رفته رفته سه کشور اروپایی حاضر در صحنه مذاکرات هسته ای به نظر می رسد نقش مستقیم کمتری برای خود قایل بودند. اگرچه هنوز 1+5 یا 3+3 و کشاکش روزگار به مذاکرات با ایران مشغولند، اما در این صحنه نیز اروپا بسیار ناتوان تر از گذشته به ایفای نقشی کم رنگ می پردازد. اعتقاد برخی بر این است که این بی رنگی، از واقعیت اروپای جدید امروزین و از پرنگ ترشدن نقش آمریکا در عرصه مذاکرات نشان دارد.
بسیاری از تحلیلگران سیاسی در طول سالیان اخیر معتقد بودند که آمریکا به عنوان مدعی اصلی بحث هسته ای هرگز حاضر نیست امتیاز حل وفصل و تفاهم و توافق هسته ای را به کشورهای اروپایی واگذار کند. در عین اینکه بسیاری نیز معتقدند اروپا روزبه روز قدرت مانور خود را در بسیاری از مسایل جهانی و از جمله موضوع خاورمیانه و خلیج فارس از دست داده است هیچ کدام از کشورهای اروپایی فعال در حوزه امور خاورمیانه امروز قادر به هیچ گونه تحرک و مانور سیاسی و دیپلماتیک نیستند و موضوع تا آنجا به وخامت گراییده است که برخی از کشورهای عرب منطقه که خود دچار چالش های عمده و جدی داخلی و منطقه ای هستند قادرند آرا و نظرات سیاسی برخی از کشورهای مهم و تاریخی اروپا را تحت تاثیر منافع خود تغییر داده یا آنها را بر سر دوراهی «چه باید کرد» گروگان خود داشته باشد. اما باوجود تمامی این نابسامانی ها و چالش های فراوان هنوز، اروپا قادر است و می تواند سهم بسیار جدی و وسیعی را در حوزه های مختلف جهان از جمله حوزه مدیترانه، خاورمیانه و در تعامل با ایران ایفا کند، البته اگر مانند گذشته بداند که چه می خواهد و چگونه باید قدم بردارد.
منبع: شرق- بهرام قاسمی
اول**1368**
26/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
افزایش مذاکرات در خاورمیانه مانع بحرانآفرینی گروههای تروریستی
اخباری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد افزایش مذاکرات در خاورمیانه مانع بحرانآفرینی گروههای تروریستی یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت افزایش مذاکرات در سطح خاورمیانه منجر به جلوگیری از عملیاتهای تخریبی و بحرانآفرینی گروههای تروریستی در منطقه میشود محمدرضا اخباری درهفته هفتم بوندسلیگا آلمان دورتموند در تدارک درخشش نظیر لیگ قهرمانان اروپا/ هامبورگیها بحران را پایان میدهند
هفته هفتم بوندسلیگا آلماندورتموند در تدارک درخشش نظیر لیگ قهرمانان اروپا هامبورگیها بحران را پایان میدهند بورسیادورتموند سعی میکند همانند رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا در بوندسلیگا نیز بدرخشد و هامبورگ در جستوچوی پایان دادن به بحران فصل جاری است به گزارش خبرگزاری فارس پیکآمريکا، اتحاديه اروپا را تحريک به تحريم روسيه کرد
۱۲ مهر ۱۳۹۳ ۱۰ ۵۷ق ظ جو بايدن اعلام کرد آمريکا اتحاديه اروپا را تحريک به تحريم روسيه کرد جو بايدن اعلام کرد که سياست مداران و دولت آمريکا مجبور بودند که اتحاديه اروپا را در مسير ناگزيري براي اعمال تحريم ها بر ضد روسيه در موضوع اوکراين قرار دهند به گزارش خبرنگار بين الملل خبخروج حزب الله از سوریه به منزله ایجاد امارت داعش در شرق لبنان است / بحران خاورمیانه سالها به طول میانجامد
شیخ نعیم قاسم خروج حزب الله از سوریه به منزله ایجاد امارت داعش در شرق لبنان است بحران خاورمیانه سالها به طول میانجامد خبرگزاری رسا ـ معاون دبیرکل حزب الله لبنان با انتقاد از سیاستهای آمریکا در منطقه تاکید کرد که خواسته برخی مبنی بر خروج حزب الله از سوریه مانند درخواست برایکاریکاتور/ بحران در خاورمیانه!
کاریکاتور بحران در خاورمیانه طنز و کاریکاتور > کاریکاتور - بدون شرح علی رومانی شرق 6060 کلید واژه ها کاریکاتور - خاورمیانه - یکشنبه 20 مهر 1393 - 08 14 00اروپا در گرداب بحران رکود اقتصادی / اوضاع اقتصادی در منطقه یورو بسیار ملتهب است
بانک مرکزی اروپا گزارش داد اروپا در گرداب بحران رکود اقتصادی اوضاع اقتصادی در منطقه یورو بسیار ملتهب است نگرانی عمیق اقتصادی که از ضعف توان اقتصادی در اروپا حکایت دارد هم اکنون وضعیت دشوار اقتصادی در کل منطقه یورو و حتی در آلمان را بوجود آورده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه«نظربایف» در همایش «آسیا-اروپا»: مؤثرترین راه عبور از بحران اقتصادی همگرایی اوراسیا است
نظربایف در همایش آسیا-اروپا مؤثرترین راه عبور از بحران اقتصادی همگرایی اوراسیا استرئیس جمهور قزاقستان در دهمین نشست عمومی همایش آسیا–اروپا با اشاره به لزوم یکپارچگی آسیا و اروپا در مقابل چالشها و تهدیدات فعلی مؤثرترین راه عبور از بحران را همگرایی منطقه اوراسیا برشمرد به گزارشاروپا در گرداب بحران رکود اقتصادی
اروپا در گرداب بحران رکود اقتصادی نگرانی عمیق اقتصادی که از ضعف توان اقتصادی در اروپا حکایت دارد هم اکنون وضعیت دشوار اقتصادی در کل منطقه یورو و حتی در آلمان را بوجود آورده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از رویترز نگرانی عمیق اقتصادی کدیدار سران اروپا با پوتین و پروشنکو برای حل بحران اوکراین
بین الملل آمریکا اروپا دیدار سران اروپا با پوتین و پروشنکو برای حل بحران اوکراین سران کشورهای اروپایی به منظور یافتن راهی برای حل مسالمت آمیز بحران اوکراین امروز با ولادیمیر پوتین و پترو پوروشنکو دیدار می کنند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری APA اتریش مقامات کشورسخنان اوباما درباره نابودی داعش را شوخی می دانیم/ پایان بحران های خاورمیانه در ابهام است
سیاسی مجلس رئیس مجلس در دیدار با همتای الجزایری سخنان اوباما درباره نابودی داعش را شوخی می دانیم پایان بحران های خاورمیانه در ابهام است رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس مجلس الجزایر با اشاره به حضور گروه های تروریستی در منطقه و نقش غرب در ایجاد آنها گفت بحران های بورئیس مجلس در دیدار با همتای الجزایری: سخنان اوباما درباره نابودی داعش را شوخی میدانیم/ پایان بحرانهای خاورمی
رئیس مجلس در دیدار با همتای الجزایری سخنان اوباما درباره نابودی داعش را شوخی میدانیم پایان بحرانهای خاورمیانه در ابهام استعلی لاریجانی با اشاره به حضور گروههای تروریستی در منطقه و نقش غرب در ایجاد آنها گفت بحرانهای بوجود آمده در خاورمیانه نشان میدهد که آمریکا تدبیر لازموزیرخارجه اردن:ریشه بحران های خاورمیانه اشغال فلسطین است
وزیرخارجه اردن ریشه بحران های خاورمیانه اشغال فلسطین است وزیر امورخارجه اردن گفت ریشه بحران های امروز منطقه خاورمیانه از جمله جنایات داعش در عراق و سوریه از زمان اشغال فلسطین بنیان نهاده شد به گزارش نامهنیوز ناصر جوده وزیر امور خارجه اردن که به منظور دیدار و گفت و گو با همتاآشنا:دیگر نمی توان بحران آب رانادیده گرفت |اخبار ایران و جهان
آشنا دیگر نمی توان بحران آب رانادیده گرفت سرپرست مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت باید به خاطر سیاستگذاریهای خطا و منطقهای بخشی و موردی دیدن مسائل بزرگ ملی و همچنین عدم تاکید بر رعایت مصوبات و استانداردهای ملی و از همه بالاتر نسبت به بیتوجهی درمورد آینده تمدن ایرانداعش درصدد حمله به اروپا
داعش درصدد حمله به اروپا سازمانهای اطلاعاتی آمریکا تصور می کنند داعش برخی فرماندهان خود را به عنوان پناهجو به اروپا اعزام می کند تا در کشورهای اروپایی به مقاصد تروریستی خود برسند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از دویچه وله منابع امنیتی اروپایی اعلام کرد جریان تافزایش پروازهای نظامی روسیه در شرق اروپا
بین الملل آمریکا اروپا افزایش پروازهای نظامی روسیه در شرق اروپا یک مقام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتو از دو برابر شدن رهگیری هواپیماهای نظامی روسیه در شرق اروپا خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه یک مقام سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ناتومیدل ایست آنلاین: سردار سلیمانی قویترین فرمانده خاورمیانه است
میدل ایست آنلاین سردار سلیمانی قویترین فرمانده خاورمیانه استیک وبگاه خبری - تحلیلی انگلیسی فرمانده سپاه قدس ایران را به عنوان یکی از بانفوذترین و مقتدرترین فرماندهان نظامی در سطح خاورمیانه نام نهاد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس وبگاه خبری - تحلیلی میدل ایست آنلاین طرئیس انجمن جامعهشناسی ایران موضعگیری وزارت جهاد و وزارت نیرو مشکل بحران آب را حل نمیکند/مشکل کنونی انتقال آ
رئیس انجمن جامعهشناسی ایرانموضعگیری وزارت جهاد و وزارت نیرو مشکل بحران آب را حل نمیکند مشکل کنونی انتقال آب از سدها استرئیس انجمن جامعهشناسی ایران با بیان اینکه باید مسئله آب را در چارچوب وسیعتر دید و نگاه بخشی به مسئله آب مشکل اساسی بوده است گفت موضعگیری وزارت جهاد کشاور-