تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860488929
![نمایش مجدد: به جای تولید علم به زبان فارسی، درگیر آموزش انگلیسی شدهایم refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
به جای تولید علم به زبان فارسی، درگیر آموزش انگلیسی شدهایم
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
![](http://media.jamnews.ir/medium1/1393/07/25/IMG17171510.jpg)
به جای تولید علم به زبان فارسی، درگیر آموزش انگلیسی شدهایم
دیگرکشورها دغدغه شان این است که زبان فارسی را بیاموزند تا علوم خود را برای ما ترجمه کنند. اما ما خود غافل از آن به دنبال آموزش انگلیسی و ترجمه آن به فارسی شدهایم به جای تولید علم
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز، هفدهمین قسمت از برنامه «حذف و اضافه» با موضوع بررسی علم «اقتدارزا» و «اقتدارزدا» به طور زنده روی آنتن شبکه سه سیما رفت. پرسش پیامکی قسمت هفدهم برنامه «حذف و اضافه» اینگونه طرح شد: «علوم رایج در دانشگاهها را تا چه اندازه در خدمت حل مشکلات جامعه میدانید؟ ۱) کم، ۲) متوسط، ۳) زیاد». فاصله جامعه و دانشگاه در علوم انسانی چندین سال نوری است
در ابتدای برنامه دکتر حسن عباسی، متخصص علوم استراتژیک و رئیس موسسه دکترینال امنیت بدون مرز، میهمان برنامه «حذف و اضافه» بیان داشت: به نظر بنده در رشتههای صنعتی و فنی بین دانشگاه و صنعت فاصله زیاد است. اما این فاصله در رشتههای علوم انسانی برابر چندین سال نوری میشود.
ناکارآمدی علوم دانشگاهی برای ما برخاسته از علم غیربومی است
وی علت این فاصله را غیربومی بودن علوم دانست و بیان داشت: دانشگاه و آموزش و پرورش ما غیربومی و مبتنی بر نیازهای ما نبوده و نیست. در جایی رشتهای تشکیل میشود و ما نیز در راستای مقلد بودن آن را ترجمه میکنیم و در اینجا تدریس میکنیم. بدون آنکه کارایی آن را در کشور خود با توجه به بینش و مبنای جامعه خود بیاندیشیم. به طور مثال در علم فلسفه طبیعی است بنیان نظری غربیها غیرالهی است و رهبری نیز بدین معتقد است، اما ما همین نگاه متریالیستی و مادی را در اینجا منعکس میکنیم. یا در علم پزشکی در اندیشه غرب، جسد بیمار صرفا بازرسی و معاینه میشود، و از بازرسی روح و روان خبری نیست. اما همه در جامعه ما فکر میکنند پزشکی علم بررسی جسم و روانشناسی علم بررسی روح است. در صورتی که روانشناسی علم بررسی رفتار و رفتارشناسی است و از روح خبری نیست. لذا روح که در اسلام بسیار بر آن تأکید شده در اینجا نادیده گرفته میشود.
عباسی افزود: در زیستشناسی امروز تنها بعد مادی و جسمی را در نظر میگیریم. در حالی که نیمی از اندیشه فکری در زیستشناختی مربوط به ماوراء الطبیعه است. حال طبیعی است این زیستشناسی تنها ۵۰ درصد ماجرا را فهمیده و لذا نهایتا ۵۰ درصد مشکلات این حوزه در جامعه را میتواند برطرف کند. ما که مدعی نگاه ماوراء و غیرمادی هستیم، باید این علوم را اصلاح و تولید کنیم که نکردیم. رهبری جمله زیبایی در این خصوص دارند. میفرمایند نمیشود جامعه و مردمش به سمتی بروند، اما علوم آنجامعه به سمت و سویی دیگر برود.
به جای تولید علم به زبان فارسی، درگیر آموزش زبان انگلیسی و ترجمه شدهایم
این کارشناس علوم استراتژیک گفت: دیگران از کشورهای دیگر امروز دغدغهشان این است که زبان فارسی را بیاموزند تا علوم خود را برای ما ترجمه کنند. اما ما خود غافل از آن به دنبال آموزش انگلیسی و ترجمه آن به فارسی شدهایم به جای تولید علم. اتفاقا مترجم بدی نیز هستیم و تنها مقلد عمل کردهایم.
وی درخصوص اقدامات به عمل آمده در حوزه تولید علم در کشور اظهار داشت: البته چند سالی است با تأکیدات مقام معظم رهبری و پیگیری ایشان امروز اقدامات خوبی در مراتب مختلف از جمله حوزه توسط برخی بزرگان در حال شکلگیری است. اما در حوزه دانشگاه این اقدامات تنها بصورت فردی در حال صورت گرفتن است.
جهان بینی دینی در علوم فکری تأثیرگذار است
عباسی دربارۀ رابطه علم و دین بیان داشت: دین و علم به یکدیگر مرتبط هستند. امروز این موضوع که ما علم غیردینی داریم مطرح است. هرچند در مورد مسائل مادی شاید کمی درست باشد که علم غیردینی و دینی تفاوتی ندارد، اما در مسائل فکری و مفهومی علم به شما یک پارداریم میدهد. لذا آن ریشه و مبنای فکری و جهان بینی در خلق آن پارادایم میتواند متأثر باشد. شما وقتی میگویید، علمی در غرب است که این علم غیرتوحیدی است، پس معلوم میشود علمی نیز داریم که توحیدی است. هرچند تفاوت بین مسیحیت و اسلام برای دانشجویان مشخص است، اما مشخص نیست که علم منشأ گرفته از آن تفکر از نگاه اسلامی متفاوت میشود.
در غرب نیز علم منفک از دین نیست!
رئیس موسسه دکترینال امنیت بدون مرز ادامه داد: به طور مثال رشتهای به نام حقوق اساسی در کشور ما تدریس میشود که اخیرا غربیها درباره ذات و جوهره رشته حقوق اساسی مقاله منتشر کردند. در آن مقاله آنها میگویند که شاکله و سازوکار اجرایی، قضایی و قانونگذرای در آمریکا یعنی این سه قوه کشور که در ایران نیز داریم در واقع نشأت گرفته از پارادایم تثلیثی آنها یعنی پدر، پسر و روح القدوس است. بسیاری از رشتههای آنها با نگاه تثیلثی است که ما این را استخراج کردهایم.
وی افزود: همانطور که میبینید آنها در غرب برای علوم خود مبنای فکری دارند و این مبنا در ارتباط با عقایدشان است. این دیدگاه، هرچند برای ما محل اشکال است اما برای غرب بدون ایراد است. اتفاقا غرب دیدگاهاش گره خورده با جهانبینی خود است. برخاسته از جهان بینی خود است. یعنی این نیست که علم منفک از دین باشد. اما در اینجا وقتی حرف از رابطه علم و دین میزنید سکوتی در میان اساتید صورت میگیرد. اما رهبری حرفش این است که مبنای دینی آنها با ما منطبق نیست. اخیرا رهبری در سخنانی معرفت توحیدی را مشخصه حضرت علی (ع) دانستند. یعنی معرفت حضرت علی (ع)، توحیدی بوده است. اگر من پیرو ایشان هستم، معرفت من نیز باید توحیدی باشد. اما این با وضعیت فعلی علوم دینی ما تعارض دارد.
علوم غربی مشکلات را به حسب ظاهر حل میکند
وی در پاسخ به این سوال که «آیا علوم غربی مشکلات را به هیچ وجه حل نمیکند؟» بیان داشت: اگر روانشناسی غربی مشکلات را حل میکرد در غرب حل میکرد. لذا اگر هم حل میکند، به حسب ظاهر حل میکند. والا قاطبه مشکلاتی که در کلینیکهای رواشناسی مطرح است حل نشده باقی مانده است. منطق روانشناسی غربی بر پایه اعترافگیری بر مبنای منطق مسیحیت و کلیسا است. این اعترافگیری با منطق دعامحوری بین ما و خدایمان بدون واسطه و رو به قبله در دین اسلام مخالف است.
عباسی در پاسخ به این سوال که «حالا چه باید کرد؟» بیان داشت: اینجا آنجایی است که باید پرسید چرا دانشمندان حوزی و دانشگاهی ما مدل جایگزینی برای فروید تعریف نکردند؟ این اشکال ماست. جایی که بتوان مشاروه گرفت، بدون اعتراف. مشکل و مسئله اصلی ما این شده است که ترجمه کنیم و یک رنگ و لعاب دینی به آن بزنیم و وارد کتابها میکنیم، بدون آنکه تحولی در حقیقت صورت پذیرفته باشد.
کلید تأمین معیشت دینی مردم در نظام اسلامی در دانشگاههای غربی نیست
وی ادامه داد: وقتی جمهوری اسلامی قرار است معیشت دینی برای مردم خود رقم بزند، تصور غلطی است خیال کنیم کلید آن در دانشگاههای غرب است و باید از آنها بیاموزیم. البته ما در علوم فنی و پزشکی تائید میکنیم غرب در بعد مادی توانسته برخی از مشکلات را درمان کند. اما این را نمیتوانید کتمان کنید علوم اقتدارآفرین فقط فنی و مهندسی و پزشکی نیست. به تعبیر رهبری علوم فنی و مهندسی و پزشکی سکه در جیب است و گذراست. یک علوم پایه و پایینتر از آن علوم انسانی یا اقتدارآفرین داریم که آن علم مبنایی است. خود غربیها نیز در علوم اقتدارآفرین دچار مشکلات بنیادین شدهاند.
برخی اساتید ما نمیخواهند بپذیرند علوم غربی شکست خورده است
این کارشناس علوم استراتژیک خاطرنشان کرد: در مسئله اقتصاد، نابسامانی وضعیت اقتصاد غرب چیزی است که خودشان مطرح کردهاند. امروز در دنیا این علم اقتصاد است که سقوط کرده است، نه صرفا اقتصاد آمریکا و اروپا. اما وقتی ما متوجه این بعد از قضیه نشدهایم، نتیجه این شده که ما مبنای این علوم را بد فهمیدهایم و ترجمه کردهایم و وقتی امروز خود اساتید این علم میگویند ما اشتباه کردهایم، نمیپذیریم. امروز برخی اساتید ما از طرح این مسائل جلوگیری میکنند.
عباسی وضعیت کنونی ما در علم را به مراتب بدتر از غرب دانست و گفت: به هیچ وجه از آنها بهتر نیستیم. چون ما بیشتر از آنها بدهکاریم. ما قرار بوده برای دنیا و آخرت خود نسخه بپیچیم اما هم از این ماندهایم، هم از آن. علتش هم این است که بسیاری از اساتید دانشگاههای ما نمیخواهند بپذیرند علوم غربی به درد حل مشکلات نمیخورد و باید علم درونزا تولید کرد.
برنامه ۵۰ ساله برای تحول در علوم داریم
وی افزود: اما حال چه کنیم؟ از فردا در دانشگاه را ببنیدم؟ خیر. خواسته نظام ایجاد تحول در علوم بوده و هست و از سال ۸۵ به طور جدی این موضوع را شروع کرده است و طبق یک برنامه کلان ۵۰ ساله برای تحول اساسی در آن برنامه دارد. اما این محقق شدنی است به شرطی که خود به این باور برسیم که میتوانیم و اسلام پاسخگو است.
طبق نتیجه نظرسنجی برنامه ۷۲ درصد از مخاطبان، علوم رایج در دانشگاهها را به میزان کمی در خدمت حل مشکلات جامعه دانستند.
برنامه تلویزیونی «حذف و اضافه» کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که به مؤلفههای دانشگاه طراز انقلاب اسلامی و بررسی مسائل و مشکلات دانشجویان و دانشگاهها میپردازد. مخاطبان میتوانید از طریق شماره پیامک ۲۰۰۰۰۳۵۹ یا ایمیل Daneshgah@tv۳. ir با این برنامه تماس حاصل کنند.
۲۵/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۸:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
مجموعه آموزش زبان انگلیسی در خواب English After Sleep
مجموعه ی “انگلیسی در خواب ” مجوعه ای اموزشی است در ۳ سی دی بصورت صوتی و شامل تمارینی نیز میباشد که سایت دانلود ها انرا برای دانلود قرار داده است در واقع سازندگان این مجموعه مدعی هستند که وقتی شما در خواب به این مجموعه گوش می دهید لغات و جملات زبان انگلیسی در ضمیر ناخآموزش حفظ قرآن به زبان انگلیسی در خراسان شمالی
در قالب طرح تربیت حافظان قرآن اوقاف صورت گرفت آموزش حفظ قرآن به زبان انگلیسی در خراسان شمالی خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان خراسان شمالی گفت در اقدامی ابتکاری در یکی از کلاس های سومین مرحله طرح تربیت حافطان قرآن کریم سازمان اوقاف در این استان حفظ قرآن کریم بهصالحی: کتاب سال می تواند تراز تولید علم در کشور باشد/ برگزاری این جایزه بی مخاطره نبوده است
فرهنگ و ادب بازار نشر تودیع و معارفه دبیر جدید کتاب سال 3 صالحی کتاب سال می تواند تراز تولید علم در کشور باشد برگزاری این جایزه بی مخاطره نبوده است معاون فرهنگی وزیر ارشاد در جلسه تودیع و معارفه دبیر جایزه کتاب سال گفت سی و دومین جایزه کتاب سال میتواند تراز تولید علم و پژوهپوروشنکو: زبان انگلیسی، جایگزین زبان روسی میشود
پوروشنکو زبان انگلیسی جایگزین زبان روسی میشود رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد که از این پس زبان انگلیسی به جای روسی اولین زبان خارجی مدارس این کشور خواهد بود ارتش آلمان نیز قرار است در کنترل آتشبس در شرق اوکراین شرکت کند و پهپاد و چترباز به آنجا بفرستد به این مطلب امتیاز دهیدمعاون فرهنگی ارشاد: کتاب سال میتواند تراز تولید علم در کشور باشد/ برگزاری این جایزه بی مخاطره نبوده
معاون فرهنگی ارشاد کتاب سال میتواند تراز تولید علم در کشور باشد برگزاری این جایزه بی مخاطره نبوده فرهنگ > کتاب - مهر نوشت معاون فرهنگی وزیر ارشاد در جلسه تودیع و معارفه دبیر جایزه کتاب سال گفت سی و دومین جایزه کتاب سال میتواند تراز تولید علم و پژوهش کشور رجایگاه ایران در تولید علم نانوی جهان
جایگاه ایران در تولید علم نانوی جهان رییس ستاد توسعه فناوری نانو از ارتقای رتبه علمی ایران در حوزه فناوری نانو به جایگاه هفتم دنیا خبر داد و گفت با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کریدور صادرات تمام محصولات با فناوری بالا ایجاد شده است به گزارش نامه نیوز دکتر سعید سهمه فیلمهای مدعی جایزه اسکار غیرانگلیسیزبان |اخبار ایران و جهان
همه فیلمهای مدعی جایزه اسکار غیرانگلیسیزبان از میان73 فیلم معرفی شده به اسکار ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا میکنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی این بخش معرفی میشوند کد خبر ۴۳۹۲۱۲ تاریخ انتشار ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۱ - 02 October 2014 با پایان مهلت معرفیرسانههای انگلیسیزبان/ امریکا، ایران و اروپا را تهدید کرد/ احتمال تمدید مذاکرات
رسانههای انگلیسیزبان امریکا ایران و اروپا را تهدید کرد احتمال تمدید مذاکرات امریکا تا زمانیکه توافق جامع با ایران انجام نشده با دقت نظاره گر است و اگر گفتگوهای حال حاضر بین اروپا وایران به فعالیت های تجاری ممنوع تبدیل شود ما با سرعت و قدرت به آن واکنش نشان خواهیم داد بهرسانههای انگلیسیزبان/ تلاش آلمان برای اتحاد ایران، ترکیه و کشورهای عربی
رسانههای انگلیسیزبان تلاش آلمان برای اتحاد ایران ترکیه و کشورهای عربی به این مطلب امتیاز دهید «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز برخی رسانهها و مطبوعات انگلیسی زبان امروز یکشنبه 20 مهر 93 عناوینبيش از 61 ميليون آمريکايي به زباني غير از انگليسي صحبت مي کنند
۱۵ مهر ۱۳۹۳ ۱۴ ۵۴ب ظ بيش از 61 ميليون آمريکايي به زباني غير از انگليسي صحبت مي کنند جديدترين تحقيقات به عمل آمده در آمريکا نشان مي دهد که نزديک به 61 ميليون و 800 هزار آمريکايي در منزل به زباني غير از انگليسي صحبت مي کنند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج مرکز مطالعاتبه دنبال نام ایران در میان ناشران انگلیسی زبان/درج نام خلیج فارس در نقشه های نشنال جئوگرافیک
فرهنگ و ادب ادیبات ایران گزارش خبرنگار مهر از فرانکفورت به دنبال نام ایران در میان ناشران انگلیسی زبان درج نام خلیج فارس در نقشه های نشنال جئوگرافیک در حالی که میتوان سه سالن ناشران انگلیسی زبان را مهمترین سالنهای نمایشگاه فرانکفورت دانست هیچ نامی از ایران در این غرفه و درسرقت میلیونی یک هکر از سایت آموزش زبان
سرقت میلیونی یک هکر از سایت آموزش زبان هکر جوان با نفوذ به سایت یک مؤسسه آموزش زبان نرمافزارهای این شرکت را به سرقت برد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس حوادث جام نیوز به نقل از ایران این دزد اینترنتی پس از سرقت نرمافزارها آنها را با تغییرات مختصر به نام خودمعاون تربیت بدنی آموزش و پرورش کاشان خبر داد فعالیت 119 معلم تربیت بدنی در کاشان
معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش کاشان خبر دادفعالیت 119 معلم تربیت بدنی در کاشانمسئول معاونت پرورشی و تربیت بدنی آموزش و پرورش کاشان از فعالیت 119 معلم تربیتبدنی در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان علیرضا عابدی امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد شهرستان کاشان بپایگاه آموزشی کشتی دنیا در ایران احداث می شود/ فدراسیون از میزبانی همدان رضایت دارد
استانها غرب همدان بنی تمیم پایگاه آموزشی کشتی دنیا در ایران احداث می شود فدراسیون از میزبانی همدان رضایت دارد خبرگزاری مهر- همدان دبیر فدراسیون کشتی ایران گفت ایران در کشتی صاحب سبک و صاحب نام است که در تلاش هستیم پایگاه آموزشی کشتی را در ایران احداث کنیم حمید بنی تمیم داز سوی وزیر ارشاد حکم دبیر علمی جایزه کتاب سال ابلاغ شد
از سوی وزیر ارشادحکم دبیر علمی جایزه کتاب سال ابلاغ شدوزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم دبیر علمی سی و دومین دوره جایزه کتاب سال را ابلاغ کرد به گزارش خبرگزاری فارس علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حکم حجت الاسلام والمسلمین دکتر محمدعلی مهدوی راد دبیر علمی سی و دومین دوره جایزبرگزاری سومین جلسه شورای سیاستگذاری جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص)
چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۵۳ سومین جلسه شورای جایزه علمی و فناوری مصطفی ص امروز با حضور دکتر ستاری رئیس جایزه و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور برگزار میشود به گزارش سرویس علمی ایسنا جلسه شورای جایزه علمی و فناوری مصطفی ص پیامبر اعظم امروز با حضور اعضای شورای سیاست گذاریمدیر جهاد کشاورزی نطنز خبر داد برگزاری کارگاه آموزشی تولید ارگانیک انار نادری بادرود
مدیر جهاد کشاورزی نطنز خبر دادبرگزاری کارگاه آموزشی تولید ارگانیک انار نادری بادرودمدیر جهاد کشاورزی نطنز گفت همزمان با برگزاری جشنواره انار در بادرود کارگاه آموزشی تولید ارگانیک انار نادری برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس از نطنز عبدالرضا مهدی بادی امروز در گفتوگو با خبر-
گوناگون
پربازدیدترینها