تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860943450
![نمایش مجدد: موزههایی برای تعطیلی! | معرفی جاذبه های گردشگری ایران refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
موزههایی برای تعطیلی! | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۷/۲۵ – موزه داریم تا موزه؛ درست مثل وقتی میگوییم آدم داریم تا آدم یا خانه داریم تا خانه و هزار نمونه و مثال دیگر.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_MjItNjMwLmpwZw_.jpg)
موزههایی که در دستگاههای دولتی ایجاد میشوند تا اسمی برای خودشان در کنند و موزههایی که تجهیز میشوند برای دیدن و نشان دادن تمدن و تاریخ کشور و حتی موزههایی که با هزار امید و آرزو ایجاد میشوند، اما فقط چند صباحی پابرجا میمانند و پس از مدتی هیچ کلیدی نمیتواند قفل تعطیلیشان را باز کند. به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، این گروه از موزهها که تعدادشان در کشور هم کم نیست و فقط نامشان آن هم به تعداد انگشتان یک دست در ذهنها باقی مانده، مشخص نیست آثارشان را حالا کجا به نمایش گذاشتهاند و چه میکنند! در انبارهایی با تلی از گرد غربت رویشان، ویترین موزههای دیگر یا هنوز در موزههای همیشه تعطیل زندانیاند. موزههایی که هر از چند گاهی حرف و حدیثشان بر سر زبانها میافتد و برنامههایی برای مرمتشان مطرح میشود و حرف از اعتبارهایی پیش میآید که اگر اختصاص یابد فلان میشود و بهمان. اما هنوز یک پله بالا نرفته، همه فراموش میکنند آنچه نقل محافلشان کرده بودند از آن موزهی بیچاره و آثارش. موزهی استاد «علی اکبر صنعتی» با حرف و حدیثهایی که پشت سرش داشت نمونهای بارز از این موزههای بیچاره است.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_bWlyemF6YWRlaC0xLkpQRw_.jpg)
موزه استاد صنعتی موزهای که از حدود هشت سال گذشته به دلیل ناامن بودن سازهی بنایش تهدیدی برای عابران میدان توپخانه دانسته شد و تعطیلاش کردند با قول و قرارهایی که هر از چندگاهی نقل محفل متولیانش هلال احمر، میراث فرهنگی و شهرداری بود که مرمت میشود و بازگشایی و باز هم شاهکارهای استاد صنعتی به معرض نمایش در میآید. البته بسته شدن داربست بر پیکر رنجور این موزه از سه ماه گذشته با هدف مرمت را نباید از یاد برد، اقدامی که اگر گاهی اوقات و گذرا نگاهی به سازهی آن بیندازید متوجه تفاوتی قبل از بستن داربست و پس از آن نمیشوید. موزهی «دوران اسلامی» به عنوان بخشی از موزهی «مادر» یعنی موزه ملی ایران هم تقریبا همدوره با موزهی استاد صنعتی در تعطیلی این موزه است.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_UDkyNzA0NjUuSlBH_.jpg)
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_MTQxMzQ2ODM2Mjk5Nl8yMDE0MTAwM18xMjU5MjkuanBn_.jpg)
موزه دوران اسلامی در موزه ملی این موزه حدود هشت سال گذشته تعطیل شد تا با ساماندهی فضا و استاندارد کردن موزه تجهیزات و ویترینهایش، بار دیگر به روی گردشگران گشوده شود. به همین دلیل قراردادها بسته شد و پیمانکاران با امضا کردن تفاهمنامهی ساماندهی این موزه کار خود را آغاز کردند، اما تیر متولیان این اقدام هم به سنگ خورد و پروندهی آمادهسازی فضای این بخش از موزهی ملی ایران هم به دلیل سوء استفادههایی که مدیران این پروژه در دولت گذشته داشتند، تعطیل شد. هر چند به گفتهی مهناز گرجی رئیس موزهی ملی ایران پروندهی این موزه توسط مسئولان ارشد سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ومسئولان بازرسی کل کشور در دست بررسی است. موزهی «تماشاگه تاریخ» هم قربانی این نوع از بیتوجهیهاست. موزهای که مدتهاست طعم بیکسی را میچشد، هرچند اکنون فقط ساختماناش آن هم برای قدیمیهای محدوده خیابان ولیعصر، میرداماد آشناست.این موزه را بنیاد مستضعفان راهاندازی کرده بود اما پس از مدتی آن را بست و به گفتهی برخی مسئولان قدیمی موزه، آثارش را به «دفینه» برد تا شاید روزی در کنار دیگر موزههای بنیاد مستضعفان به صورت متمرکز و در یک مکان بار دیگر برپا شود.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_MTQxMzQ2ODM2Mjk5Nl8yMDE0MTAwM18xMjU5MjkuanBn_.jpg)
موزه تماشاگه تاریخ – عکس:سمیه ایمانیان و هنوز این موزه در انتظار است… موزهی «مطبوعات» هم باید به این لیست اضافه کرد. موزههای که شاید کم عمرترین موزهی کشور در طول چند سال گذشته باشد. این موزه نخست در مردادماه 1391 و توسط معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مکانی به نام «سرقبر آقا» در تهران افتتاح شد، اما به جز روز افتتاحیه، دیگر هیچگاه درش روی مخاطبان باز نشد و پس از ششماه بهدلیل امانی بودن وسایلش، موزه جمعآوری شد.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_MTQxMzQ2ODkzNzg3M19pbWdfOTc1OC5qcGc_.jpg)
موزه مطبوعات هر چند اردیبهشت ماه امسال خبر رسید در ساختمان روزنامهی «خبر جنوب» در شیراز موزهای را برپا کردهاند و میخواهند موزهی مطبوعات ایران را آنجا برپا کنند، اما هنوز خبر موثقی دربارهی انجام این اقدام هم منتشر نشده است. موزهی «هدایای ریاست جمهوری» هم از این وضعیت مستثنا نیست. موزهای تاریخچهی تشکیلاش را میتوان مربوط به اوایل انقلاب اسلامی دید؛ زمانیکه مقام معظم رهبری در اوایل دوران ریاستجمهوری خود، دستور ایجاد موزهی هدایای ریاست جمهوری را صادر کردند و در سال 1365 با گردآوری مجموعه هدایا و نگهداری آنها در یکی از ساختمانهای دفتر ریاستجمهوری آغاز شد، هر چند تا کنون تعداد زیادی از هدایایی که در دوران ریاستجمهوری حضرت آیتالله العظمی خامنهای به ایشان داده شده، در آستان مقدس رضوی نگهداری میشود و موزهی «ریاست جمهوری رفسنجان» که هدایای ریاست جمهوری آیتالله هاشمی رفسنجانی را در خود دارد،نیز جداگانه در سال ۱۳۷۰ طراحی و در بهمن ماه سال ۱۳۷۸ توسط سیدمحمد خاتمی افتتاح شد.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_MTQxMzQ2ODkwMzE5NF8yODA1MzVfNDk1LmpwZw_.jpg)
فروش هدایای ریاست جمهوری از سوی دیگر پس از به پایان رسیدن دورهی ریاست جمهوری «محمد خاتمی» فکر تشکیل یک موزهی متمرکز برای نگهداری اشیا و هدایای رییسجمهور و اسناد مربوط به آن شکل گرفت. به همین دلیل بر اساس آییننامه تشکیل یادمان رؤسای جمهور در شورای اسناد ملی مورخ ۲۱ خردادماه سال ۸۴ موزهی «یادمان رؤسای جمهور» زیرنظر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ساختمان شمارهی 240 کاخ سعدآباد تأسیس شد، اما در اواخر سال 1391 بر اساس گفتهی مسئولان وقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، محمود احمدینژاد رئیس دولتهای نهم و دهم که در بیش از صد سفر خارجی خود هدایای زیادی را به نمایندگی از مردم ایران دریافت کرده بود، اعلام کرد هدایایی که سران و مقامات کشورهای دیگر به رئیس جمهور ایران دادهاند، فروخته میشوند تا درآمد حاصل از آن، صرف کمک به نیازمندان تحت پوشش بهزیستی شود و به دنبال آن در روزهای پایانی دولت دهم برخی گزارشها خبر از انتقال دو هزار و 530 قطعه از هدایای خارجی احمدینژاد از مجموعه سعدآباد به محل دیگری داشتند، اما هیچ توضیح و اطلاعی در این زمینه ارایه نشد و هنوز وضعیت این موزه و آثار آن مشخص نیست. موزهی «نابینایان» هم یکی از موزههای این لیست بلند بالاست. موزهای که عمر موزه بودناش در بنای قاجاری «کوشک» در سعدآباد که روزی کلیدداران و باغبانان دربار قاجار در آن مستقر بودند، به دو سال نرسید و اوایل فصل زمستان دو سال گذشته بود که خبر رسید این موزه را که روحالله احمدزادهی کرمانی یکی از روسای گذشتهی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولت گذشته افتتاح کرد، به «خانهی طبیعتگردها» تبدیل میشود.
![موزههایی برای تعطیلی! موزههایی برای تعطیلی!](http://seeiran.ir/wp-content/uploads/2014/10/UTF-8_B_bWU1UDJfYmlnLmpwZw_.jpg)
موزه نابینایان در سعدآباد در آن موزه، مولاژهای برخی آثار تاریخی نفیس مانند «جام حسنلو» برای نابینایان بهنمایش درآمده بودند و امکانی برای آنها ایجاد شده بود تا بتوانند با لمس اشیا و مطالعهی توضیحات نوشتهشده به خط بریل و همچنین شنیدن توضیحها از طریق گوشیهای موجود در موزه، با آثار آشنا شوند. و پس از آن دیگر خبری از این موزهی نابینایان نرسید که آن کجا میرود و کجا دست نابینایان کشور به آن میرسد. موزههای زیاد دیگری مانند موزهی «پژوهشی مردمشناسی کاخ سعدآباد»، موزهی «میرعماد» و موزهی «بهزاد» در تهران و در کاخ سعدآباد هستند که هر از چندگاهی با برگزاری یک برنامهی خاص ناگهان برای مدتی نامعلوم تعطیل میشوند. در کنار فهرست طولانی که میتوان از موزههای تعطیل شده و در واقع خط خورده از زندگی روزمرهی متولیاناش نام برد، تعدادی از موزههای دیگر در کشور هستند که به دلایل گوناگون در چند سال گذشته تعطیل شدهاند و بنا به نقل قولهایی که در میان موزهداران شنیده میشود از آن موزهها به عنوان «موزههای بلاتکلیف» نام برده میشود. موزههایی مانند «تاریخ و فرهنگ کودکی» که زیر نظر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و تا چند ماه پیش در باغ نگارستان پابرجا بود، اما چون قراردادش به پایان رسید و مسئولان باغ آن را تمدید نکردند، وضعیت این موزه همچنان بلاتکلیف مانده است. موزهی «گرافیک» که مسئولانش آن را گنجینهی بیمکان میدانند هم بلاتکلیف است و جایی برای برپایی هویتاش ندارد. البته باغ نگارستان موزهی «مکتب کمالالملک» را نیز به همین وضعیت بلاتکلیفها دچار کرده است. این موزه که متعلق به سازمان زیباسازی است، در توافقی سه ساله با باغ نگارستان در این مکان برپا شد، اما مشخص نیست پس از پایان دورهی اجارهاش، باز هم در آن مکان میماند یا باید به دنبال جای دیگری برای ادامهی حیاتاش باشد؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
غار شاهقنداب | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
شاهقنداب برای بومیها غاری مقدس است که به باور مردم مراد دل میدهد اما همین داستانها باعث شده نفس شاهقنداب بین زبالهها موم شمعها و پارچهها و قفلهای دخیل بسته شده حبس شود روز غار پاک بهانهای شد تا غارنواردان گرد خرافات را از این غار پاک و بومیان را نسبت به خرافات آکوه آتشگاه پاوه | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
کوه آتشکده یا آتشگاه رشته کوهی است که از کوه شاهو جدا گشته و از غرب روستای شمشیر گذشته و در جهت شمال غربی امتداد یافته به رود سیروان منتهی میشود بلندترین قله آن 2462 متر ارتفاع داردرودخانه بمپور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رودخانه بمپور یکی از رودخانههای دائمی و پرآب بلوچستان است که از ارتفاعات کارواندر که در 120 کیلومتری شمال شرقی ایرانشهر واقع شده سرچشمه میگیرد شاخههای عمده رودخانه بمپور عبارتند از کارواندر ایرندگان و دامن که پس از پیوستن به یکدیگر و مشروب نمودن روستاهای اطراف و همچنین رسیدرودخانه کاجو | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این رودخانه دائمی در شمال قصر قند جریان دارد و سیلابهای آن در ناحیه دشتیاری جاری میشود این رود در انتها به رودخانه باهوکلات میپیونددرودخانه ماشکید (ماشکل) | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این رودخانه از کوههای بیرک در 98 کیلومتری غرب سراوان سرچشمه میگیرد و از طریق بخش زابلی به سوی جنوب شرق روان میشود در طول مسیر رودهای متعددی به آن میپیوندد و در نهایت در 5 کیلومتری جنوب روستای کوهک به مرز ایران و پاکستان وارد میشود طول این مسیر مرزی 8 کیلومتر است رودخانه مهتل پارک زنجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
هتل پارک زنجان در مرکز شهر و نزدیک مراکز تجاری و مکانهای دیدنی واقع شده است و یکی از قدیمی ترین هتلهای استان می باشد که اخیرا طبق استانداردهای روز بازسازی شده است هتل دارای رستوران کافی شاپ پارکینگ آسانسور پله فرار سیستم اطفاء حریق تاکسی سرویس اینترنت پرسرعت کانالهای مپل کال شور | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
اين پل در شرق يونسي و بر روي رودخانه كال شور در دورة صفويه بنا گرديده است اين پل در گذشته در مسير كاروانهايي كه به سمت جنوب از مشهد به كرمان و مركز يزد به اصفهان ايران ميرفتند قرار داشته است علاوه بر اين از آن جهت عبور دام نيز استفاده ميشده است در حال حاضر از پل جهت عغار جوجار | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
غار جوجار در فلات شمالی پراو در قسمت شمال غرب قله شاآودالان قرار گرفته است در پیرامون این غار محوطه زیبا و چشمهسارهای گوارا و دایمی وجود دارد که محل تفریح کوهنوردان این استان است در گذشته دهانه غار جوجار بهصورت هولناکی با قطر زیاد رو به آسمان قرار گرفته و با شیب نسبتاً تندی اخانه حسینی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
این خانه در ضلع شرقی خانه بنیکاظمی در محله کوشک صفی کاشان واقع شده است این بنا متعلق دوران قاجار است و بیشترین ساختمانها آن در قسمتجنوبی آن قرار گرفته است این بخش پشت به آفتاب ساخته شده تا نور و گرمای کمتری وارد شود اتاق پنج دری در ضلع جنوبخانه و قسمت شمالی حیاط آب انبارودخانه هیرمند | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رودخانه هیرمند از مهمترین رودخانههای دائمی ناحیه سیستان و منبع اصلی تأمین آب دشت سیستان و در حقیقت شاهرگ حیاتی این منطقه است که از کوههای هندوکش و ارتفاعات بابایغما در 40 کیلومتری غرب کابل در افغانستان سرچشمه میگیرد و پس از طی مسافت 1050 کیلومتر وارد خاک ایران میشود و در نقهتل سروش سیرجان | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نوع هتل دو ستاره گريد T آدرس کرمان-سیرجان-بلوار سید جمال الدینرودخانه سرباز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
رودخانه سرباز یکی از پرآبترین رودخانههای استان محسوب میشود که از کوههای منطقه سرباز سرچشمه گرفته و به سد پیشین منتهی میشود این رودخانه از شاخههای اصلی رودخانه باهوکلات است که در محل بندر گواتر به دریای عمان میریزد طول رودخانه سرباز تا باهوکلات 170 کیلومتر است و از به همخانه مشکی | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
خانه مشکی در محله درب اصفهان قرار دارد که قدمت آن به اوائل عصر قاجار باز میگردد جزو آن دسته خانههایی از کاشان است که فقط یک حیاط اصلی و مرکزی دارد البته حیاط ایلی خانه به صورت گودالباغچه بنا شده است خانه در دو طبقه و به صورت سه طرف ساخت بنا گردیده است از فضاهای مهم معماریهتل امیرکبیر کرج | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
نوع هتل دو ستاره آدرس البرز-کرج-خیابان دکتر بهشتی-خیابان فروغیفانوس دریایی بندرگز در محاصره ساخت و سازهای غیر مجاز | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۷ ۲۰ – گرگان – ایرنا – فانوس دریایی بندرگز که چندسالی است در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده این روزها در محاصره ساخت و سازهای غیرمجازی قرار دارد که آینده این اثر تاریخی را تهدید می کنند گزارش خبرنگار ایرنا از منابع مردمی حاکی از آن است که به دلیل ساختپایگاه خبری توریسم در شیراز رونمایی شد | معرفی جاذبه های گردشگری ایران
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۷ ۲۰ – به گزارش خبرنگار مهر رئیس سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کشور در جریان افتتاح این سایت اینترنتی اطلع سانی خبری و تحلیلی به خبرنگاران گفت نشریات خبر یکی از وزین ترین نشریات سطح کشور است سلطانی فر ادامه داد همکاران روزنامه خبر جنوب تلاش دارندسمپوزیوم بینالمللی سازمان ملل متحد برای زمینهسازی گردشگری پایدار در تهران برگزار میشود | معرفی جاذبه های گر
تاریخ خبر ۱۳۹۳ ۰۷ ۲۰ – سمپوزیوم بین المللی سازمان ملل متحد برای زمینه سازی گردشگری پایدار یکپارچه سازی سیاستهای بخشی در برنامه ریزی توسعه پایدار ملی و محلی گردشگری پایدار توسعه شهری استفاده بهینه از منابع حفظ تنوع زیستی و محیط زیست با حضور مسعود سلطانی فر معاون رییس جمهور-
گوناگون
پربازدیدترینها