واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فاجعه فرهنگی در بلوچستان پاکستان، 66درصد کودکان مدرسه نمی روند اسلام آباد – ایرنا – تازه ترین گزارش از میزان اشتغال به تحصیل کودکان و نوجوانان در ایالت بلوچستان پاکستان، حاکی است دست کم 66 درصد آنان به مدرسه نمی روند؛ رقمی که می تواند گویای یک فاجعه فرهنگی باشد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سازمان «الف اعلان»، یک سازمان پاکستانی مردم نهاد فعال در امور مربوط به آموزش و پروش، این گزارش را منتشر کرده و در این گزارش آورده است: دست کم یک میلیون و 800 هزار نفر از مجموع دو میلیون و 700 هزار کودک و نوجوان ایالت بلوچستان (بین 5 تا 16 سال) از هیچ گونه خدمات آموزشی بهره مند نیستند.
بر اساس این گزارش، میزان ترک تحصیل در مقاطع ابتدایی مدارس بلوچستان پاکستان بسیار بالا است. معمولا بیش از 80 درصد کودکان دبستانی، از ادامه تحصیل در مقطع بالاتر باز می مانند، حتی نزدیک به 60 درصد کودکان دبستانی در این منطقه محروم پاکستان، پیش از آنکه مقطع ابتدایی را به پایان برسانند، ترک تحصیل می کنند.
این سازمان مردم نهاد پاکستانی، چنین وضعیتی را یک زنگ خطر بزرگ برای کشور دانسته و از دولت خواسته است تا به وضعیت آموزش و پرورش در ایالت بلوچستان، به ویژه برای دختران توجه بیشتری داشته باشد.
براساس این گزارش، شاید یکی از عمده ترین دلایل ترک تحصیل زودهنگام دانش آموزان بلوچستانی، این است که آنان چاره ای جز این ندارند. وضع مدارس این ایالت اصلا خوب نیست. این ایالت جمعیتی حدود 9 میلیون نفر را در خود جای داده است و در مجموع، تنها 12 هزار و 347 مدرسه دولتی دارد و از این تعداد مدرسه، تنها شش درصد آن دبیرستان است.
حدود 76 درصد کودکان در ایالت بلوچستان به مدرسه های دولتی می روند، 19 درصد در مدارس خصوصی درس می خوانند و پنج درصد دیگر هم در مدارس دینی ثبت نام می کنند.
گزارش سازمان «الف اعلان» حاکی است وضعیت آموزش و پروش در ایالت بلوچستان پاکستان نسبت به دیگر ایالت های پاکستان در پایین ترین سطح است. وقتی مدارس مناطق مختلف پاکستان از نظر رتبه بندی با هم مقایسه می شوند، مدارس بلوچستان هیچ جایی در این رتبه بندی ها ندارند.
این گزارش می افزاید: حدود 15 درصد از معلمان در ایالت بلوچستان ، با وجود اینکه حقوق دریافت می کنند، اصلا در مدرسه و کلاس درس حضور نمی یابند و هیچ گونه نظارت موثری در میان نیست.
37 درصد مدارس بلوچستان پاکستان را مدارس تک کلاسی تشکیل می دهند.
مسوولان سازمان «الف اعلان» می گویند که از «ملاله یوسف زی» دختر نوجوان پاکستانی مقیم انگلیس که اخیرا به خاطر شعارهایش در زمینه دفاع از حقوق کودکان ، برنده جایزه صلح نوبل شده است، انتظار دارند به وضعیت تحصیل و مدرسه در ایالت بلوچستان به ویژه وضعیت تحصیل دختران این ایالت کمک کند.
ملاله یوسف زی، که بعد از حمله تروریستی طالبان علیه وی، برای معالجه به انگلیس منتقل شد و پس از بهبودی نیز همانجا ماندگار شد، به خاطر شعارهای خود در دفاع از حقوق کودکان و به ویژه دختران پاکستانی جایزه نوبل صلح را برده است.
او اکنون در شهر بیرمنگام انگلیس بسر می برد و عکس و تصویر او به سوژه مهمی برای رسانه های مهم دنیا تبدیل شده اما هیچ یک از شعارهایش در سرزمین مادری او محقق نشده است؛ فاجعه فرهنگی در بلوچستان پاکستان و محروم بودن 66 درصد از کودکان این منطقه از آموزش و تحصیل گویای این واقعیت است.
بلوچستان اگرچه بدترین وضعیت را به لحاظ آموزش و پرورش در پاکستان دارد، اما نقاط بسیاری در این کشور وجود دارد که حال و روزشان چندان هم بهتر از بلوچستان نیست.
آساق*1*1723 *1446
23/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]