تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834518373




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقدینگی، سنگی بر تالار شیشه ای


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نقدینگی، سنگی بر تالار شیشه ای تهران - ایرنا - پس از نزول پی درپی شاخص بورس در ماه های اخیر، فعالان بازار سرمایه امیدوارند که بازار در نیمه دوم سال با افت وخیزهای شدید مواجه نشود اما کارشناسان می گویند این لزوما به معنای رونق گرفتن بازار و صعودی شدن شاخص نیست.


س از نزول پیاپی شاخص بورس در ماه های اخیر، فعلان بازار سرمایه امیدوارند که بازار در نیمه دوم سال با افت وخیزهای شدید مواجه نشود اما کارشناسان می گویند این لزوما به معنای رونق گرفتن بازار و صعودی شدن شاخص نیست.فعالان بازار سرمایه معتقدند که تا پایان سال روند بازار نه صعودی و نه نزولی خواهد بود.
این پیش بینی ها در حالی مطرح می شود که سهامداران خرد و کارگزاران و خبرگان بورس از خود می پرسند چگونه بازاری که در دو سال اخیر و در شرایط نامطلوب اقتصادی، رشد 155 درصدی داشت، اکنون در فضای جدید سیاسی که به مراتب باثبات تر و امیدوارانه تر از گذشته است، همچنان با نزول شاخص مواجه است؟ به راستی دلیل نزول دماسنج بازار سرمایه چیست؟
دلایل افت بورس
تحلیلگران بازار سرمایه، افت بازار را به عوامل مختلفی از جمله اصلاح طبیعی قیمت ها، افزایش قیمت خوراک شرکت های پتروشیمی و افزایش حقوق دولتی بهره برداری از معادن، افزایش نرخ سپرده بانکی، تداوم ابهام در مباحث هسته ای و در نهایت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و تبعات اقتصادی آن نسبت می دهند.
علی سنگیان کارشناس بازار سرمایه با تایید این موارد می افزاید: نکته مهم تری که کمتر مورد توجه قرار می گیرد، کند شدن روند تزریق نقدینگی به اقتصاد کشور و تبعات ناشی از رکود سنگین اقتصادی در صنایع است.زیرا رشد قیمت سهام در دو سال اخیر و به ویژه در سال 92 را نمی توان بدون توجه به افزایش شدید حجم نقدینگی در کشور، توجیه کرد.
نقدینگی، متهم ردیف اول
وی می گوید: رشد شاخص بورس تهران در دو سال اخیر، پیامد افزایش قابل توجه حجم نقدینگی برای جبران کسری بودجه دولت بوده است.نقدینگی ایجاد شده با توجه به شرایط نامناسب کسب و کار و همچنین سیاست های اقتصادی ناهماهنگ، به جای تحریک رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، فقط باعث عدم تعادل بازارها شد و با سرازیر شدن به بازار سرمایه و افزایش تقاضا برای خرید سهام، رشد سریع قیمت سهام شرکت ها را در پی داشت.البته این رشد با افزایش نرخ ارز یا کاهش ارزش پول ملی و در نتیجه افزایش ارزش جایگزینی صنایع هم قابل توضیح است که البته یک پدیده مستقل محسوب نمی شود و به افزایش شدید حجم نقدینگی و تورم ناشی از آن برمی گردد.
اما این روند تا چه زمانی ادامه پیدا می کند و آیا تا پایان سال جاری شاهد رشد دوباره قیمت سهام خواهیم بود؟
همه چیز بستگی به دولت دارد
سنگیان در جواب این پرسش می گوید: این موضوع بستگی تام به سرعت و میزان موفقیت سیاست های اقتصادی دولت و پیشرفت مذاکرات هسته ای دارد.اگر سیاست های دولت و پیشنهاد های ارائه شده در لایحه خروج از رکود، به صورت واقعی باعث افزایش رشد اقتصادی و بزرگ تر شدن حجم محصول ناخالص داخلی و به تبع آن کاهش بیکاری شود، حتماً در بازار سرمایه که بازتاب دهنده سطح فعالیت و سودآوری بزرگ ترین و مهم ترین شرکت های فعال در کشور است، شاهد رونق دوباره خواهیم بود و این رونق به دلیل پیشرو بودن شاخص های بازار سهام، زودتر از سایر بازارهای دیگر، نمایان خواهد شد.
وی هشدار می دهد: اما اگر شرایط اقتصادی جاری تداوم یابد، بدون شک شاهد تحرک چندانی در بازار سرمایه نخواهیم بود.مگر اینکه دوباره خلق پول به کمک این بازار بیاید.البته باید یادآور شد که آثار سیاست های محرک رشد اقتصادی برخلاف سیاست های ضدتورمی، بسیار کند است و نباید در کوتاه مدت از آنها انتظار نتایج شگرف داشت.
نه نزول ، نه رشد
به گفته فعالان بورس، وضعیت بازار سرمایه در مقطع کنونی نشان دهده عدم وجود محرک کافی جهت رشد قیمت سهام است که اگر محرکی در بازار ایجاد شود، نقدینگی به سمت بورس سرازیر می شود و شاهد رونق بازار سرمایه خواهیم بود.
پژمان کیا مدیر واحد مشاوره و سبدگردانی کارگزاری خبرگان سهام در این باره پیش بینی می کند: روند قیمت سهام در بازار سرمایه تا پایان سال نه صعودی و نه نزولی خواهد بود به طوریکه انتظار می رود قیمت سهام با روند ثابتی تا پایان سال پیش رود.
وی می افزاید: براین اساس خرید سهام بنیادی در مقطع فعلی هیچگونه ریسکی ندارد چراکه ضمن پوشش حداقل سود بانکی، قطعا 25 درصد بازدهی را در کل سال خواهند داد.همچنین در صورت تغییر روند بازار نیز سودآوری بیشتری را نصیب سهامداران خود خواهند کرد.
اکنون این پرسش مطرح می شود که راهکارهای خروج بازار سرمایه از شرایط رکودی کنونی چیست؟
پیش نیازها خروج از رکود بورس
سنگیان کارشناس بازار سرمایه به لزوم تامین پیش نیازهای رونق بازار سرمایه اشراه کرده و چند راهکار را پیشنهاد می دهد:
1- محور قرار دادن بازار سرمایه در اتخاذ همه سیاست های اقتصادی با هدف رویکرد پیشگیرانه نسبت به بحران های بازار سرمایه و نه رویکرد کنترلی
2- اجتناب از مداخلات و اتخاذ تصمیمات مقطعی تاثیرگذار بر بازار سرمایه مانند واگذاری قیمت نهاده های تولید و قیمت محصولات شرکت ها به بودجه کل کشور و ایجاد ابهام در بازار سرمایه
3- همخوانی بیشتر سیاست های بازار پول و سرمایه، به ویژه در حوزه نرخ گذاری و همکاری نهادهای فعال دو بازار
4- شفافیت و ثبات در قوانین مرتبط با بازار سرمایه.
5- اکنون این پرسش مرح می شود که در این شرایط کدام یک از صنایع فعال در بازار سرمایه، افق روشنتری تا پایان سال خواهند داشت؟
دو صنعت سودآور
علی اکبر خواجویی کارشناس بازار سرمایه می گوید: عملکرد 6 ماهه شرکت ها در صنایع مختلف، متفاوت است.پیش بینی می شود گزارشات عملکرد مربوط به صنایع پتروشیمی و دارویی با افق روشنی همراه باشد.صنعت پتروشیمی به دلیل اینکه اکثر شرکت های این گروه، نرخ دلار را پایین تر از قیمت کنونی دیده اند، لذا از این محل سودآوری خواهند داشت علاوه بر این دارویی ها به دلیل مرتفع شدن مشکلات مربوط به تأمین مالی و همچنین عدم مشکل در حجم واردات با چشم انداز مطلوبی همراه خواهند بود.
وی می افزاید: به نظر می رسد روند قیمت سهام در بازار سرمایه تا پایان سال چنانچه تحرکی ایجاد نگردد، همانند وضعیت کنونی توأم با نوسان خواهد بود.همچنین اگر بازار سرمایه به وضعیت با ثباتی برسد و اطمینان سلب شده بازگردد، سهامداران نقدینگی خود را مجددا به سمت بورس سرازیر خواهند کرد و بازار سرمایه رونق می گیرد.افزون بر این به دلیل رکود موجود در سایر بازارهای موازی می توان با قاطعیت اظهار کرد که سهامدارانی که تاکنون در بورس مانده اند و همچنین آن دسته از سهامدارانی که در مقطع فعلی اقدام به خرید سهام بنیادی می کنند، با دیدگاه یکساله، به مراتب سودی بیشتر از سود سپرده بانکی کسب خواهند کرد.
*روزنامه اقتصاد برتر
اول**


23/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن