واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ مهر ۱۳۹۳ (۱۲:۱ب.ظ)
سيف: لزوم هدف گذاري کسر يک درصد از درآمد ساخت ناوگان دريايي دنيا در کشور بايد حداقل يک درصد از ارزش ساخت ناوگان دريايي دنيا عايد کشور شود زيرا با يک ميليارد دلار زمينه فراهم آوري چندين هزار شغل در کشور ايجاد مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمد سعيد سيف دبير ستاد توسعه فناوري صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري با اشاره به تشکيل اين ستاد گفت: اين ستاد از ابتداي سال جاري و با هدف تجميع حوزه هاي علمي، فناوري و تجاري و استفاده درست از مزيت هاي نسبي دريا آغاز به کار کرده است.
وي ادامه داد: با توجه به گستردگي فعاليت و تنوع در دريا اين ستاد شبيه يک حلقه واسط بين فناوري و علم با دستگاه هاي اجرايي است.
سيف با اشاره به وضعيت علمي و آموزشي کشور در دريا گفت: از بعد علم در دريا از سال ها پيش رتبه هاي نخست را در منطقه کسب کرده ايم. اما اين توان علمي بايد به ارزش افزوده توليد و اشتغال بينجامد که متاسفانه هيچ کدام از اين حلقه ها نتوانسته است که اقدامات مفيد از لحاظ دريا براي کشور رخ بدهد.
سيف با تاکيد بر اينکه بايد با استفاده از دريا به پيشرفت برسيم اظهار کرد: در ستاد يکي از صورت مساله هايي که همواره مطرح ميشود ان است که چطور از مطالب تئوري بايد به توسعه اجتماعي و اقتصادي برسيم و در اين باره طي چند ماه گذشته جلسات گوناگوني با صنعتگران دانشجويان و... برگزار کرديم که به جمع بندي هاي خاصي در اين خصوص رسيده ايم.
دبير ستاد توسعه فناوري صنايع دانش بنيان دريايي معاونت علمي و فناوري با اشاره به نتيجه اين جمع بندي ها گفت: حاصل جلسات در 4 گروه توسعه علم و فناوري، توسعه بازار، مطالعه و برنامه ريزي و ترويج جمع بندي شده است.
سيف با اشاره به شاخص توسعه بازار گفت: بايد در تمامي صنايع کشور به نقطه اي دست يابيم که براي توليدات داخل بازار مناسبي را بتوانيم پيدا کنيم. بسياري از محصولات توليد داخل توانايي کسب بازار در داخل کشور را ندارند و متاسفانه اين محصولات تنها با سودآوري براي عده اي به خارج از کشور مي رود.
وي با اشاره به شاخص مطالعات و برنامه ريزي تصريح کرد: يکي از ايرادات حوزه دريا کمبود اطلاعات و مطالعات دقيق است؛ مطالعات و برنامه ريزي در اين حوزه همواره به صورت پراکنده انجام شده است ولي يکي از اصلي ترين عوامل تصميم گيري ها اطلاعات است که بايد اين ستاد در راستاي به روز بودن آن توجه ويژه اي داشته باشد.
وي ادامه داد: تا زماني که آمار و اطلاعات صحيح در دسترس مسوولين قرار نداشته باشد نمي توان از مسوولان انتظار تصميم گيري هاي درست را داشت. اما اين ستاد تا يک ماه آينده نخستين آمارنامه دريايي کشور را در همين راستا ارائه خواهد کرد.
سيف به شاخص ترويج نيز اشاره اي داشت و گفت: ترويج يکي از مهم ترين شاخص ها در مسائل دريايي بايد تلقي شود. به خاطر آنکه اکثر مسائل دريايي کشور در ديد مسوولين قرار ندارد و حوزه دريا تاکنون در معرض نقد جدي قرار نگرفته است؛ در سال هاي اخير نيروي دريايي اقدامات مناسبي را در همين زمينه انجام داده و بايد حضور آنها با اطلاع رساني مناسب صورت بگيرد که اين مورد مي تواند کمک شاياني را به کشور داشته باشد.
وي تاکيد کرد: ستاد به اين نتيجه رسيده است که با همکاري نيروي دريايي ذهن مسوولان و مردم را درگير دريا کند تا نتيجه اين درگيري ذهني به توسعه کشور در دريا بينجامد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]