تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837005507




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امکان پیش بینی بلندمدت زلزله وجود دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امکان پیش بینی بلندمدت زلزله وجود دارد؟ تهران - ایرنا - نشست پیش بینی زلزله و هشدار پیش هنگام از سوی انجمن علمی مهندسی معدن در دانشکده معدن ، پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران در روز ملی کاهش سوانح و ایمنی در برابر زلزله بعد از ظهر 20 مهر 93 برگزار شد.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ این نشست با سخنرانی 14 نفر از متخصصان در جنبه های مختلف پیش بینی زلزله و سامانه های هشدار پیش هنگام همراه بود. در این نشست حدود بیش از 80 نفر از دانشجویان و متخصصان و اعضای هیئت علمی علاقمند یا فعال در زمینه های زلزله شناسی و پیش بینی زلزله شرکت کردند.
مهدی زارع دبیر این نشست، و دانشیار پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای انجام شده از بعد آکادمیک در ایران در زمینه پیش بینی زلزله ، اهمیت ادامه و توسعه این فعالیتها را در دو راهبرد کلان پیش بینی به روش احتمالی (پیش یابی) و پیش بینی بر پایه روشهای پیش نشانگری تشریح کرد.
وی همچنین به بررسی نحوه توسعه سامانه های هشدار پیش هنگام زلزله در گذشته در دنیا پرداخت و انواع سامانه های هشدار پیش هنگام را تشریح کرد.
زارع در مورد برنامه سازمان ملل متحد برای کاهش ریسک سوانح به عنوان "چهارچوب هیوگو برای عمل (2005-2015)" توضیح داد و گفت: در این چهار چوب پنج اولویت عملیاتی مطرح شده است که چهار اولویت اول در زمینه پیشگیری (قبل از رخداد) و اولویت پنجم در راستای "پاسخ به" (یا مقابله با) سوانح (بعد از رخداد آنها) است. اولویت 2 در این چهار چوب با عنوان "تشخیص، برآورد و رصد ریسک های سانحه و توسعه هشدار پیش هنگام" به ضرورت راه اندازی سامانه های هشدار پیش هنگام برای تمام مخاطرات اصلی طبیعی در کشور های عضو در این بازه زمانی تاکید دارد. و این در حالی است که برای بیشتر سوانح اصلی از جمله زمنیلرزه چنین سامانه ای هنوز در کشور ما راه اندازی نشده است.
سخنران بعدی مسعود مجرب، فارغ التحصیل دکتری مهندسی معدن دانشکده فنی دانشگاه تهران بود که به تشریح نتایج پژوهشهای خود در زمینه اجرای روش M8 برای پیش بینی احتمالی زلزله در گستره فلات ایران پرداخت و بر اساس پژوهش های انجام شده تا کنون پیش بینی رخداد زمینلرزه ها بر پایه داده های سی سال گذشته ایران و میزان موفقیت این روش را در گستره های مختلف در ایران و کشور های هم جوار نشان داد. وی موفقیت آمیز بودن پیش بینی رخداد زمین لرزه ای با بزرگای بیش از 7 در گستره شرق ترکیه ، قبل از رخداد زمین لرزه اول آبان 1390 وان ترکیه، و زمین لرزه ای با بزرگای بیش از 7 در گستره جنوب شرق ایران قبل از رخداد زمینلرزه 27 فروردین 1392 در گشت سراوان را توضیح داد.
سپس اسماعیل فرزانگان رئیس شبکه ملی شتابنگاری ایران (مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی) به معرفی شبکه شتابنگاری کشور و تلاشهای انجام شده برای توسعه سامانه هشدار پیش هنگام زلزله در ایران پرداخت.
وی توضیح داد: شبکه ملی شتاب نگاری ایران اکنون در چهلمین سال فعالیت خود بیش از 10 هزار شتاب نگاشت از زلزله های چهار دهه اخیر ایران ثبت کرده است. توسعه این شبکه به عنوان زیر ساخت مهندسی زلزله در کشور و همچنین یکی از مهمترین شبکه های شتابنگاری در جهان اهمیت فوق العاده دارد. از این رو برای مدرن کردن شبکه ، کاربرد فناوری های روزآمد و برخط کردن ارتباطهای بین مرکز شبکه در تهران و تمامی ایستگاهها و همچنین توسعه شبکه های هشدار پیش هنگام به صورت ناحیه ای و درمحل (on-site) حداقل برای تمامی کلانشهرها و سایتهای حساس صنعتی و اقتصادی کشور نیاز به توجه به شبکه شتابنگاری در برنامه های توسعه ملی پنج ساله و سالانه از نظر تخصیص بودجه و امکانات لازمه است.
مصطفی علامه زاده عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله نیز گزارش جامعی از کاربرد الگوریتم های ریاضی آماری برای پیش بینی زلزله در این پژوهشگاه در طی ده سال گذشته داد و نتایج و صحت سنجی پیش بینی های انجام شده را در موارد مختلف تشریح نمود. دکتر علامه زاده توضیح داد که روشهای تحلیل خوشه های لرزه ای تاکنون در مواری که داده های مناسبی در دسترس بوده است قابلیتهای خوبی در ایران نشان داده است.
سید رضا مهرنیا دانشیار دانشگاه پیام نور نیز به کاربرد روشهای هندسه فراکتال در ژئوفیزیک برای کاربرد در پیش بینی مکانی زلزله در ایران و ارایه مثالهایی از منطقه آذربایجان و جنوب شرقی ایران پرداخت.
مجید معهود استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات نیز به روش پیش بینی مکانی رخداد زمینلرزه بر پایه تحلیل فاکتور کاهندگی Q پرداخت. همچنین دکتر رضا حیدری عضو هیئت علمی همین دانشگاه کوششهای انجام شده برای راه اندازی ایستگاههای لرزه نگاری برای توسعه سامانه های هشدار پیش هنگام در ایران را توضیح داد.
یاسر رادان استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر نیز به کاربرد و نتایج روش تشخیص الگو (PI) برای پیش بینی زلزله به ویژه در ناحیه زاگرس پرداخت.
در این نشست تعدادی از دانشجویان دکتری از پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و همچنین دانشکده فنی دانشگاه تهران نیز به نتایج کسب شده در پژوهشهای خود با ارایه مثال و مقایسه نتایج پرداختند.
منبع / خبر آنلاین
اول ** 1521


22/07/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن