واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ترکیه، توافق همکاری در حمله به داعش را تکذیب کرد
مقامات آمریکایی در حالی از موافقت ترکیه با استفاده از پایگاه های خود علیه داعش خبر می دهند که منابع دفتر نخست وزیری ترکیه چنین چیزی را تکذیب می کنند.
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی؛ منابع دفتر نخست وزیر ترکیه موافقت آنکارا با استفاده نیروهای ائتلاف بین المللی از پایگاه هوایی اینجرلیک را برای حمله به دولت اسلامی در عراق و سوریه، تکذیب کرد. همین منابع اعلام کردند آنکارا و واشنگتن به توافقی درباره آموزش مخالفان سوری دست پیدا کردند.
این در حالیست که آمریکا اعلام کرده بود ترکیه با استفاده از پایگاه های خود در حملات علیه داعش در سوریه و عراق و نیز با آموزش مخالفان میانه روی سوری در خاک خود موافقت کرده است.
کلودین شدید گزارشگر اسکای نیوز عربی در گزارشی در این باره پس از پخش قسمتی از سخنان سوزان رایس مشاور رئیس جمهور آمریکا در امور امنیت ملی درباره مسئله استفاده از خاک ترکیه گفت: ترکیه که دغدغه کردها را دارد، در موافقت با استفاده از پایگاه های هوایی خود و بخصوص پایگاه اینجرلیک در حملات علیه نیروهای داعش در سوریه و عراق تردید دارد و این در حالیست که با آموزش مخالفان میانه روی سوری در خاک خود موافقت کرده است. ترکیه تا گذشته ای نه چندان دور بی طرفی خود را در خصوص مبارزه با دولت اسلامی حفظ کرد و در عراق هیچ دخالتی نکرد و در سوریه نیز موضع خود را بر ضرورت براندازی نظام بشار اسد رئیس جمهور این کشور متمرکز کرده بود و مقری سیاسی برای ائتلاف مخالفان سوری تهیه کرد و به حمایت سیاسی از آنها پرداخت.
در ادامه گزارش آمده است: ترکیه برای شرکت در ائتلاف بین المللی برای جنگ علیه داعش شرط کرده بود که مناطق امن در شمال سوریه و منطقه پرواز ممنوع در آسمان این کشور ایجاد شود و نیروهای زمینی وارد خاک سوریه شوند و همزمان با داعش، حملات علیه نظام سوریه نیز انجام شود و از سوی دیگر در مقابل آموزش مخالفان سوری در ترکیه، سلاحی به کردها در عراق و سوریه داده نشود. گزارشگر ادامه داد: در همین حال برخی شایعه ها وجود داشت مبنی بر این که ترکیه برای کمک به کردها جهت حفظ کوبانی شرط کرده بود که احزاب کردی تعامل خود را با نظام بشار اسد متوقف کنند، فکر دستیابی به خودمختاری را کنار بگذارند و هرگونه فعالیت را در مرزهای جنوبی ترکیه که باعث تهدید امنیت ملی این کشور می شود، متوقف کنند. به این ترتیب رفتارهای دوگانه و ضد و نقیض روابط ترکیه و کردها را تحت الشعاع خود قرار داده است. ترکیه در شمال عراق تحت پوشش منافع اقتصادی، با کردستان همکاری می کند بدون آن که استقلال این منطقه را به رسمیت شناخته باشد، ولی در شمال سوریه مرزها را به روی مبارزان کرد که می خواهند وارد کوبانی شوند می بندد. از سوی دیگر در ترکیه نیز تردیدهایی درباره کارآیی توافقنامه صلح با کردهای این کشور وجود دارد.
در ادامه گزارش آمده است: کشمکش های موجود کوبانی را به اهرم فشار تبدیل کرده است اما این اهرم فشار در دست چه کسی است؟ آیا کردها از این اهرم برای دستیابی به خودمختاری استفاده می کنند یا آن که ترکیه از آن برای اعمال فشار بر ائتلاف بین المللی برای نابودی حکومت بشار اسد رئیس جمهور سوریه بهره برداری خواهد کرد یا این که نظام سوریه از این اهرم برای تثبیت مجدد جایگاه خود تحت عنوان مبارزه با تروریسم استفاده خواهد کرد؟
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]