واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین همایش ملی تیلاپیا برگزار می شود تهران-ایرنا-معاون مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور گفت: نخستین همایش ملی تیلاپیا آذرماه در این مرکز واقع در بافق یزد برگزار می شود.
فرهاد رجبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با بیان اینکه تولید این نوع ماهی در 135 کشور توسعه یافته است، افزود:موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور موفق به دستیابی به فناوری تولید تیلاپیای تک جنسی در کشور شده است که توسعه آن کمک بزرگی به رونق اقتصاد کشور خواهد کرد و مانع واردات این گونه به کشور می شود.
مجری طرح تیلاپیا در کشور ادامه داد: اظهار نظرهای مثبت و منفی زیادی در مورد این ماهی مطرح شده است؛ در حالی که باید توجه داشت تولید و پرورش تیلاپیا در کشور کاملا با کار مطالعاتی و پژوهشی مطرح شده و موسسه تحقیقات علوم شیلاتی با مطالعه اقدام به تولید این گونه کرده است.
وی تاکید کرد: برخی مدعی هستند تیلاپیا یک گونه غیربومی است و موجب آسیب رساندن به محیط زیست می شود در حالی که باید در نظر داشت ماهی قزل آلا و کپور نیز گونه های غیر بومی هستند.این در حالی است که تیلاپیا به " ماهی سبز " معروف است زیرا موجب از بین رفتن بسیاری از بیماری ها در طبیعت می شود.
رجبی ادامه داد:مرکز پرورش ماهی تیلاپیا در بافق یزد حدود 800 کیلومتر از رودخانه فاصله دارد بنابراین به هیچ عنوان امکان ورود این گونه به طبیعت و رودخانه وجود ندارد، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی تمام جوانب را در نظر گرفته و بعد از آن پرورش این گونه را مطرح کرده است.
وی گفت: همچنین برخی اظهار نظر می کنند این ماهی برای سلامت مضر است در حالی که مانع بروز سرطان می شود، بنابراین بهتر است افراد بر اساس تخصص و مطالعه دقیق اظهار نظر کنند.
رجبی افزود: از این رو موسسه تحقیقات علوم شیلاتی و مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور با همکاری یکدیگر اقدام به برگزاری اولین همایش ملی تیلاپیا کردند که قرار است تمام مباحث مثبت و منفی مطرح شده در مورد این ماهی در همایش بحث و بررسی شود.
وی تاکید کرد: اکنون سیچلایدهای زینتی تیلاپیا ( گونه ای از خانواده تیلاپیا) به راحتی در ماهی فروشی های زینتی خرید و فروش می شود در حالی که برای محیط زیست بسیار مخرب تر از گونه خوراکی آن است. این در حالی است که پرورش ماهی تیلاپیا در استخرهای پرورشی نه در طبیعت انجام می شود.
معاون مرکز تحقیقات ملی آبزیان آبهای شور گفت: اکولوژی، زیست شناسی و ژنتیک،آبزی پروری و توسعه پایدار، فرآوری، بازاریابی و ارزیابی اقتصادی ، بهداشت و بیماری ها و سیچلایدهای زینتی محورهای نخستین همایش ملی تیلاپیا است.
همچنین روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اعلام کرد؛ ایران به دلیل قرار گرفتن در موقعیت خشک و نیمه خشک، دچار کمبود منابع آب درحوضه آبهای داخلی بوده و هست بنابراین با توجه به توسعه آبزی پروری و بهره گیری عمده مراکز تکثیر و پرورش آبزیان از آبهای شیرین داخلی، رویکرد جهت گیری به سوی آبهای لب شور و بهره وری از واحد حجم آب، مورد توجه بوده است.
از سوی دیگر تنوع بخشی به سوی مصرف آبزیان کشور عامل اعلام نیاز بخش های اجرایی کشور به سمت بهره وری از گونه های مقاوم و تاثیر گذار بر تولید آبزیان کشور است.
به همین منظور موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور اقدام به برگزاری نشست های علمی و هم اندیشی در خصوص تنوع بخشی به گونه های پرورشی و انتخاب گونه های مناسب (تیلاپیا) و هماهنگی در ورود ماهی تیلاپیا و انجام بیش از 20 عنوان پژوهش در زمینه های سازگاری، تک جنس برای امکان تکثیر، تغذیه ، تراکم کشت و فرآوری ماهی تیلاپیای نیل( Oreochromisnic) کرده است، در همین راستا نخستین همایش ملی تیلاپیا را در آذر ماه سال جاری در بافق یزد برگزار می کند.
مهلت ارسال چکیده مقالات 20 مهرماه و مقاله کامل تا 11 آبان ماه است و برگزاری کارگاه های آموزشی و برپایی نمایشگاه نیز جزو برنامه های جانبی این همایش است.
علمی ( 4 ) **9014**1440
20/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]