واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سلول خورشیدی درکشور تولید می شود/ آزمایشگاه مرجع خورشیدی تجهیزشد تهران- ایرنا - عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ساخت سلول خورشیدی با حمایت این ستاد در داخل کشور خبر داد.
به گزارش ایرنا دکتر" ابراهیم سلیمانی" درباره ضرورت استفاده از انرژی خورشیدی اظهارکرد: انرژی خورشیدی در کشور ما نه تنها مسئلهای اقتصادی است بلکه با واقعیتی که امروز درباره آب روبرو هستیم، حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه تنها ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از فعالیت در عرصه انرژی خورشیدی حمایت کرد، بیان کرد: به جهت مشکلات آبی که در کشور وجود دارد تا 20 سال آینده مهاجرت انسانها را به دنبال خواهیم داشت. اطراف پایتخت خالی از سکنه می شود و ناگزیر به استفاده ازسیستم های غیر متمرکز تولید انرژی خواهیم شد.
*** استفاده از انرژی خورشیدی اقتصادی تر است
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران همچنین اظهارکرد: موضوع انرژی خورشیدی روز به روز در دنیا اقتصادی تر شود و با توجه به اهمیت آن برای کشاورزی و آبیاری راه فراری از آن وجود ندارد.
سلیمانی تصریح کرد: درهر ثانیه تقریباٌ 1/1 در 10 به توان 20 کیلووات ساعت انرژی از خورشید ساطع می شود که تنها یک دو میلیاردم این انرژی به سطح بیرونی جو زمین برخورد می کند واین انرژی معادل 1/5 در 10 به توان 18 کیلووات ساعت در سال است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورهای با پتانسیل بالا درزمینه دریافت انرژی خورشیدی و درنواحی پرتابش واقع شده است، افزود: در کشور ما به جهت اینکه بکارگیری یک صنعت احتیاج به فعالیت مستمر و دائم دارد، از انرژی خورشیدی استفاده کافی نشده است.
عضو شورای ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی همچنین بیان کرد: درحال حاضر وزارت نیرو قیمت تضمینی خرید برق را به 440 تومان برای هر کیلووات ساعت رسانده است، ولی با تورم موجود فکرنمی کنم تولیدکنندگان برای تولید این محصولات حاضر به سرمایه گذاری باشند.
به گفته وی، قیمت، عرضه، تقاضا و تحقیقات در زمینه تولید محصولات داخلی هر کدام حلقه ای از زنجیره تولید هستند که ایجاد مانع برای هریک موجب گسسته شدن زنجیره می شود.
*** اولویت با تولید سلول فتوولتائیک است
سلیمانی مهمترین اولویت کشور در بحث انرژی نو را سلول های فتوولتائیک دانست و افزود: سلول فتوولتائیک، نور خورشید را بطورمستقیم به انرژی الکتریکی تبدیل می کند و برای دسترسی به این دانش در کشور باید آزمایشگاه های فعال کشور در این عرصه با سرمایه گذاری تکمیل و استاندارد شوند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی، فعالیت های راهبردی را دنبال می کند و در راستای ساماندهی و تمرکز فعالیت های حوزه انرژی های تجدیدپذیر، گام برمی دارد. تجهیز آزمایشگاه مرجع خورشیدی در دانشگاه تهران در این راستا است، تا ساخت سلول خورشیدی در کشور محقق شود.
سلیمانی با بیان اینکه نقش ستاد در حوزه انرژی های نو نقش راهبردی است، بیان کرد: بزرگترین متخصصان این حوزه باید در ستاد فعال باشند تا با آنالیز سیستم ها، سرمایه گذاری های موجود به درستی هدایت و نتایج به دست آمده، تحلیل شود.
وی در ادامه ابراز کرد: با امکاناتی که ستاد توسعه فناوری انرژی های نو معاونت علمی در اختیار دارد تا کنون فعالیت های بسیاری خوبی درحوزه انرژی های نو انجام شده است و زمانی که در ستاد احساس شود فردی فعالیت مفیدی را شروع کرده است، به سرعت حمایت می شود.
وی یادآور شد : همچنین در زمینه حمایت از طرح های نخبگان نیز ستاد همواره پیش قدم بوده است و این موضوع را با پشتکار پیگیری می کند.
علمی **9340**1599
19/07/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]