واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1462668)
۱۹ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۱۹ق.ظ)
نايب رئيس اول شوراي عالي نظام پرستاري: تجمع و بيانيه، ابزارهاي مناسبي براي حل مشکلات حوزه سلامت نيستند دکتر عباس زاده گفت: کتاب ارزش گذاري خدمات سلامت به نحو مطلوبي خدمات پزشکي را ساماندهي مي کند و تجمع و صدور بيانيه، ابزارهاي مناسبي براي حل مشکلات حوزه سلامت نيستند.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر عباس عباس زاده، نايب رئيس اول شوراي عالي نظام پرستاري و رييس دانشکده مامايي و پرستاري دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: کتاب ارزش گذاري خدمات سلامت که يکي از مراحل طرح تحول نظام سلامت است، در مجموع اهداف خوبي براي کمک به سلامت مردم دارد و با کليت موضوع همه موافقند و مي تواند به نحو مفيد و مطلوبي خدمات پزشکي را ساماندهي کند.
وي در ادامه افزود: ارزش گذاري خدمات سلامت به ارزش خدمات هر کدام از افراد تيم مثل پزشک، پيراپزشک، پرستار، ماما و ساير دست اندرکاران اين بخش وابسته است که در مجموع بايد با آنها ديده شود.
دکتر عباس زاده با اشاره به اينکه، چگونگي کيفيت خدمات بهداشتي درماني و ميزان دسترسي افراد به اين خدمات و کاهش پرداختي مردم کلياتي از طرح تحول نظام سلامت است که به خوبي مشهود است، افزود: موضوع بازتوزيع منابع با رويکرد عادلانه و صحيح که اين نيز مطمئنا جزو برنامه هاي وزارت بهداشت قرار دارد، بايد درون سازمان حل شود و متوليان سلامت، پيشکسوتان و دست اندرکاران بنشينند، تبادل نظر کنند و در نهايت ارائه دهندگان خدمات و مردم از عوايد آن بهرمند شوند و اين مسائل نياز به رسانه اي شدن ندارد.
نايب رئيس اول شوراي عالي نظام پرستاري خاطر نشان کرد: بحث اصلاح نظام پرداخت در اين حوزه موضوعي نيست که نياز به اعلام عمومي شدن داشته باشد و اگر بخواهيم اين مسايل را به عموم جامعه بکشانيم نه تنها مشکلي حل نمي شود بلکه مردم را نيز بدون آنکه ضرورتي داشته باشد در جريان جزئيات قرار داده ايم که نتيجه اش صرفا ايجاد تشويش و اضطراب در جامعه است.
دکتر عباس زاده تاکيد کرد: در اين گونه مواقع، گفتگو و مذاکره با نخبگان و مسؤولان مربوطه مناسب ترين راهکار است چرا که کارکنان وزارت بهداشت همه افرادي صاحب نظر، باتجريه و صاحب دانش تخصصي در اين خصوص هستند و تا آنجا که من خبر دارم کميته اي هم در وزارت بهداشت تشکيل شده که ماموريت دارند بازتوزيع منابع در بين اعضاي تيم سلامت را مورد بررسي قرار دهند.
وي در ادامه گفت: هدف همه ما در تيم سلامت يکي است و بايد کاري کنيم که مردم صدايي واحد از آن را بشنوند. اينگونه مسايل درون سازماني بازتاب بيروني اش خيلي خوشايند مردم نيست چون جز اينکه در مردم اضطراب و نااميدي ايجاد کند فايده ديگري ندارد.
دکتر عباس زاده افزود: اگر هدفمان اين است که همه متوليان سلامت تلاش کنند که مردم از خدمات خوبي بهرمند شوند، نبايد با انتشار اطلاعيه ها و مسايل حاشيه اي از هدف اصلي خودمان دور شويم و بايد از افراد صاحب تجربه، دانش و تخصص براي حل مشکلات آن هم در محيطي آرام و بدور از تنش استفاده کنيم.
دکتر عباس زاده با تاکيد بر اينکه برگزاري تجمع، صدور بيانيه ابزارهاي مناسبي براي حل مشکلات نيستند، افزود: بهتر اين است که ابتدا از مسيرهاي منطقي تر مثل گفتگو کردن با معاون درمان وزارت بهداشت و حتي شخص وزير براي يافتن راهکارهاي مناسب کمک بگيريم اگر به نتيجه نرسيديم به روش هاي ديگر متوسل شويم.
وي اذعان کرد: من در شرايط امروز صلاح نمي دانم که وارد اينگونه جريانات شويم و ضرورتي هم ندارد که اين دست از موضوعات منجر به رفتارهايي شود که در مردم ايجاد ياس کند. وزارت بهداشت بايد اينگونه مسايل را درون خودش حل کند و با اينگونه برخوردها و بيانيه ها نمي توان مسايل را به خوبي مديريت کرد.
اگر حرفي زده مي شود، براي اين است که به اين طرح لطمه اي وارد نشود
دکتر عباس زاده افزود: طرح تحول سلامت کار بسيار بزرگ و مثبتي است و مردم واقعا از وضعيت درمان راضي هستند که اين نتيجه زحمات دست اندرکاران حوزه سلامت است و اگر احيانا از سوي برخي افراد حرفي زده مي شود براي اين است که اوضاع بهتر گردد و به اين طرح که يکي از افتخارات کشور است لطمه اي وارد نشود .
وي در خصوص ميزان ميانگين حقوق پرستاران گفت: کار پرستاري، شغل بسيار حساس، لحظه اي است و با جان و سلامت مردم ارتباط مستقيم دارد و نظام سلامت بايد بر اساس ارزش کاري که انجام مي دهند، منابع را توزيع کند.
نايب رئيس اول شوراي عالي نظام پرستاري گفت: مشکلات اخلاقي که در حوزه سلامت بعضا به چشم مي خورد ناشي از عدم شفافيت مالي در اين حوزه است و شکي نيست که ابلاغ اين کتاب مي تواند نقش بسيار مهمي در حذف پرداخت هاي غيرمتعارف بردارد و اين اقدام بسيار مهمي در حوزه سلامت است.
وي با تاکيد بر اينکه، خدماتي که در اين حوزه ارائه مي شود به يکديگر وابسته هستند و با رويکرد تيمي است، افزود: امروزه مردم به پزشک مراجعه نمي کنند بلکه به يک سازمان سلامت مراجعه مي کنند که اين سازمان تمام خدماتي که مورد نياز آنهاست اعم از خدمات پزشکي، پرستاري، مامايي، دارويي و غيره را به آنها ارائه مي دهد.
دکتر عباس زاده افزود: کتاب جديد ارزشگذاري خدمات سلامت از برخي زوايا از جمله برقراري عدالت در دريافتي هاي ناعادلانه بين متخصصان رشته هاي مختلف پزشکي، سازمان هاي بيمه گر و مردم براي خدمات مختلف سلامت به سمت عدالت حرکت کرده است، منتهي اين ترکيب نياز به بازنگري جامع تري دارد.
ما نمي خواهيم منکر اين شويم که کتاب جديد ارزشگذاري خدمات سلامت، موجب ساماندهي خدمات پزشکي مي شود و قبول داريم که بالاخره تهيه، تدوين و ابلاغ اين کتاب زحمتي است که کشيده شده، اما معتقديم اين طرح جاي کار بيشتري دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]