واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: معاون وزیر بهداشت: مراکز آموزش بهورزی به مرکز آموزش عالی سلامت شهرستان ارتقا می یابد
معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سطح تحصیلات بهورزی به کاردانی و مراکز آموزش بهورزی به مرکز آموزش عالی سلامت شهرستان ارتقا می یابد.
به گزارش نامهنیوز «علی اکبر سیاری» با بیان اینکه این امر در راستای طرح تحول سلامت از سوی معاونت بهداشتی و همکاری معاونت آموزشی وزارت بهداشت آغاز می شود، درخصوص اجرای یکی از بسته های بهداشتی طرح تحول نظام سلامت افزود: اکنون بیش از 30 هزار بهورز در کشور فعالیت می کنند و پیشرفت تحصیلی و ارتقای علمی آنان از برنامه هایی است که در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است.
وی بهورزان را نمونه بسیار مناسبی از فناوری کم هزینه و بهترین پیام آوران سلامت در کشور دانست که با تلاش مضاعف خود و با کمترین امکانات، نقش مهمی در پیشگیری از بیماری ها و صیانت از سلامت مردم دارند.
سیاری گفت: اگر امروز شاهد ریشه کنی بیماری هایی مانند فلج اطفال، کاهش مرگ و میر کودکان و مادران و کاهش بیماریهای واگیر در کشور هستیم، باید بخشی از آنها را مرهون زحمات و تلاش بهورزان بدانیم ، زیرا ارتقا شاخص های بهداشتی کشور بویژه در روستاها در گرو تلاش و فعالیت این افراد است .
وی ادامه داد: در برنامه تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، که در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور با ابلاغ وزیر بهداشت کلید خورد، ساخت و بهره برداری از یکهزار و 995 خانه بهداشت جدید تا بهمن ماه، تحول در خدمات مراقبت های اولیه برای 23 میلیون روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر در اولویت قرار دارد.
سیاری افزود: همچنین، بازسازی و نوسازی مراکز بهداشتی درمانی روستایی از نظر فضای فیزیکی، تجهیزات، بهبود استانداردها، ارتقای سطح مراکز آموزش بهورزی و مربیان بهورزی به کارشناسان ارشد و تامین 7600 پزشک، ماما، کاردان و کارشناس برای مناطق محروم کشور نیز بخش دیگری از این برنامه است.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه، بهورزان با نگاه پیشگیری از بیماری ها تربیت می شوند، تصریح کرد: آنچه نیاز کنونی آنهاست، ارتقای کیفی آموزش ها و متناسب سازی آن با انتظارات جامعه است. از سوی دیگر باید ترویج سبک زندگی سالم در اولویت فعالیت های بهورزان برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر قرار گیرد که در دستور کار وزارت بهداشت است.
به گفته سیاری، اکنون 29 درصد از جمعیت کشور در مناطق روستایی ساکن هستند و بدون توسعه روستا، توسعه شاخص های سلامت امکانپذیر نیست و با توجه به تغییر نیازها نقش موثر بهورزان بسیار مهم و تعیین کننده است.
وی همچنین اعتلای سلامت روان، ارائه خدمات پیشگیرانه، بهبود کیفیت و شیوه زندگی و گسترش زندگی توام با شادابی و سرزندگی را از دیگر ماموریت های مهم بهورزان در مناطق روستایی اعلام کرد.
براساس این گزارش، تامین مکمل های دارویی، 426 قلم دارو، خدمات رادیولوژی و آزمایشگاهی و خدمات دندانپزشکی از دیگر اقداماتی است که در برنامه پزشک خانواده در دست اقدام است.
همچنین کاهش میزان پرداخت بیمارانی که از طریق سیستم ارجاع به بیمارستان ارجاع داده می شوند به میزان پنج درصد هزینه های تمام شده در بیمارستان از دیگر اقدامات مرحله دوم طرح تحول سلامت است.
طرح تحول نظام سلامت از 15 اردیبهشت ماه با هدف ارائه مطلوب و ارزان خدمات پزشکی در سراسر کشور به اجرا در آمد.
منبع: ایرنا
۱۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]