واضح آرشیو وب فارسی:قیمت روز: «بچهپولدارهای تهران» از کجا آمدند؟ +عکس
 
به نقل از مجله مهر، «نوکیسهها». این، تعبیری است که گزارش نویس «تایمز» از صفحه اینستاگرام بچه پولدارهای تهرانی دارد. صفحهای که پس از مدت بسیار کوتاهی از راهاندازیاش، حالا بیش از62 هزار تعقیب کننده دارد. صفحه بچه پولدارها آلبوم تصاویر پولدارهای پایتخت است. جوانهایی که بی هیچ پروایی، هر روز از خانه زندگی و اتومبیل و تفریحات لوکسشان عکس می گیرند و در آنجا به اشتراک می گذارند. محفلی برای دورهمی مجازی یک طبقه خاص و کم جمعیت که انگار قرار است بیشتر باهم آشنا شوند. طبقهای خاص که مورد توجه «بی بی سی فارسی»، «المانیتور» و ... هم قرار گرفتهاند.
سبک زندگی پولداریبرجهای غول پیکر و بلند با معماریهای لوکس و نورپردازیهای عجیب و غریب، استخرهای سرپوشیده و روباز با امکانات باور نکردنی، ساعتهای قیمتی، اتومبیلهای میلیاردی و رستورانهای گرانقیمت قرار است در این صفحه به نوعی خودنمایی کند و رقابت تنگاتنگی بین کاربران این صفحه به وجود آورد. رقابتی نانوشته که برنده آن صاحب شیکترین و مجلل ترین عکس صفحه خواهد بود که چه کسی پولدارتر از بقیه است؟ تمامی عکس های این صفحه هم حول این ماجراست. کالاهای لوکس و گران قیمت و گاه غیرمجاز که پشت سر تمامی عکس ها به وضوح دیده می شود و همه و همه قرار است پولدار بودن صاحب عکس و سبک زندگی وی را نشان دهد. نوعی ازسبک زندگی که برای بسیاری از مردم عادی ناشناخته و دور از ذهن است. کار بهجایی رسیده که صفحههای اینستاگرام مشابه با نام شهرهای دیگر هم ایجاد شدهاست تا نوکیسههای سایر شهرها هم از بچهپولدارهای تهرانی عقب نمانند.
پولدارها علیه بی پول هااما انتشار این عکسها، بین کاربران اینستاگرام هم بدون واکنش و پاسخ نماندهاست. بهعنوان نمونه، در یکی از نظرهای پای یک عکس در این صفحه آمده است: « ثروت زیباست اما تنها زمانی که تقسیم شده باشد. انباشت ثروت، دزدیدن آن را موجه می کند. اگر باز پس گرفتن سهم ما از شما اسمش دزدی ست پس ما دزدیم. آنچه که در دستان شماست ریشه در فلاکت چندین سال فشار و درد اقتصادی طبقات فرو دست و فراموش شده دارد.»موضوع کامنت ها حتی به ظاهر و پوشش افراد داخل عکس هم کشیده شده. پوششها و ژستهای عجیب و غریب در بعضی عکس ها باعث شده برخی این موضوع را دستمایه طنز هم قرار دهند و با آن شوخی کنند. مثلا یکی از کاربران در کامنتی نوشته: « اگر اینجا تهرانه، پس ما کی می ریم تهران؟» بعضی افراد هم به خاطر تعداد عکس هایشان در این صفحه مشهور شدند و پای کاربران به صفحات شخصی آنها نیز باز شد تا اظهار نظرها در مورد وضعیت مالی و زندگی آنها به آنجا هم کشیده شود. برخی هم از شیوه برخورد پولدارها با کاربران گلایه کردهاند. مثل کاربری که پای یکی از عکسهای این صفحه نوشته: « اگر تو صفحه اش از چهرهش انتقاد کنی بلاکت می کنه»
بچه پولدارهای تهرانی از کجا آوردهاند؟ شغل و نوع کسب درآمد صاحبان عکسهای این صفحه، سوژه جذاب بعضی کامنتهاست که نویسندگانش دوستدارند بدانند چه شغلی می تواند این خانه و زندگی را رقم بزند؟با این حال «طراحی جواهرات و اشیاء قیمتی»، «مدل و طراح مد»، «موزیسین»، «آرایشگر» و «مربی بدنساز» از جمله شغلهایی است که پولدارها در اینستاگرامشان ثبت کردهاند. اما عدهای دیگر هم درآمدهای نامشروع، غیرقانونی و رانتهای فراوان را موجب به وجود آمدن زندگیهای مجلل پولدارهای این صفحه میدانند. موضوعی که عصبانیت برخی کاربران و اظهارات تند و تیزشان را در پی داشته است.بچه فقیرها در مقابل بچه پولدارهاصفحه نوکیسههای تهرانی البته مثل هر پدیده و تب دیگری، واکنشهایی از جنس خودش هم داشته است. تازه ترین واکنش به صفحه پولدارهای پایتخت، راه اندازی صفحه ای جدید در اینستاگرام با محتوای معکوس صفحه قبلی است. صفحهای که نام «بچه بیپولهای تهران» برایش انتخاب شده و با قرار دادن تصاویر و پستهایی کاملا مشابه اما در جهت خلاف عکسهای نوکیسهها، به زندگی فقیرانه برخی پایتخت نشینان در گوشههای دیگر شهر پرداخته تا به نوعی این دو زندگی را باهم مقایسه کند. این صفحه که به تازگی راه اندازی شده در همین ابتدای کار با استقبال زیاد کاربران همراه بوده است و هواداران آن را نوعی مقابله با صفحه قبل می دانند.کنار هم قرار گرفتن این دو پدیده، شاید گویای یک واقعیت تلخ باشد. واقعیتی که فاصله طبقاتی شمال و جنوب پایتخت را بسیار بیشتر از فاصله جغرافیایی آنها روی نقشه کردهاست. سبک و سیاق زندگی این دو قشر از جامعه که در یک شهر زندگی می کنند آنقدر زیاد است که تصور زندگی هرکدام برای هم غیرقابل باور است. به طوری که هر لحظه از هم دورتر و باهم غریبه تر می شوند. شاید به همین خاطر باشد که پدیده «بچه پولدارهای تهرانی» با این سرعت، تبدیل به تبی فراگیر در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی شدهاست.
1393/7/17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قیمت روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 347]