واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تشریح جلسه سردبیران روزنامهها با معاونت مطبوعاتی ارشاد
هم اندیشی سردبیران روزنامهها و خبرگزاریها با معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد، حسین انتظامی برگزار شد.این دومین بار است اهالی رسانه های نوشتاری با مدیران فرهنگی به گفتگو می نشینند.
آفتاب-سرویس فرهنگی: نخستین بار علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با جامعه مطبوعاتی کشور دیدار کرد و به برخی از معضلات جامعه مطبوعاتی کشور پرداخت.در دیدار دوم خانواده مطبوعات با مسئولان ؛ سردبیران روزنامه های اطلاعات، ایران، ابرار، جوان، همشهری، جام جم، اعتماد، ابتکار، مردم سالاری، شهروند، فرهیختگان، آفتاب یزد و هفت صبح همراه با سردبیران خبرگزاری های «مهر، ایسنا، تسنیم، موج، ایلنا، خبرآنلاین، خانه ملت، آنا، خبرگزاری دانشجو و آریا» به معاون مطبوعاتی دیدار داشتند. جواد دلیری سردبیر روزنامه اعتماد درگفتگو با آفتاب برپایی جلسات اینچنینی را امری مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگرچه قبلا جلساتی اینگونه برگزار شده بود امابه نظر می رسد جلسات کنونی با عزمی جدی تربرگزار می شوند.
علاوه بر سردبیر روزنامه اعتماد آرش خوشخو سردبیر روزنامه هفت صبح به تشریح فضای جلسه پرداخته وبه آفتاب گفت:«من فکرمی کنم جلسه دیروز از حواشی همیشگی به دور بود. رویکرد آقای انتظامی نشان می داد ایشان به حل مسائل و مشکلات کاربردی تر نگاه می کنند و بنا ندارند به طرح مسائل حاشیه ای و غیر ضروری بپردازند.»
درهشت سال گذشته جامعه مطبوعاتی کشور با حواشی زیاد و مشکلات بی شمار همراه بود . بحران ها و مشکلات اینچنینی راه طرح دغدغه های اصلی جامعه رسانه ای کشور را تقریبا سد کرده بود. مشکلاتی که جامعه مطبوعاتی کشور در روز گذشته کوشیدند آن را به گوش معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد برسانند.
ارزیابی سردبیران از جلسه با معاونت مطبوعاتی
در دیدار اهالی مطبوعات با حسین انتظامی ،معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد مسائلی مانند برگزاری نمایشگاه مطبوعات اشاره شده و گزارشی از روند اجرایی آن، معافیت مالیاتی، یارانه مطبوعات و خبرگزاری ها، رتبه بندی مطبوعات و خبرگزاری ها و در نهایت استفاده از ظرفیت رسانه ها در بحث پیشنویس نظام صنفی رسانه، پرداخته شده است. حسین انتظامی معاون مطبوعاتی هدف برگزاری چنین نشست هایی را تعامل دو طرفه رسانه ها و معاونت مطبوعاتی عنوان کرد وگفت:« برای همفکری در امور مختلف مربوط به مطبوعات به این جلسات به شکل منظم نیازمندیم.»
جواد دلیری سردبیر روزنامه اعتماد به تحلیل فضای جلسه پرداخته و به آفتاب گفت:«فضای جلسه دیروز با دستور کارهای مشخص همراه و از انفعال به دور بود .فضای مثبت و امیداوار کننده جلسه نشان می داد این هم اندیشی ها با عزم جدی تری برگزار می شود.»
دلیری در ادامه به اولویت های فعلی روزنامه های کشور پرداخته وگفت :« حل بخشی از مشکلات مطبوعات مانند بیمه ،یارانه رسانه ها و مشکل کاغذ به مدیران رسانه ها مرتبط می شود که باید بررسی و حل فصل شوند اما بخش دیگری از مشکلات مطبوعات کشور مانند ارتقای شغلی خبرنگاران ،امنیت حرفه ای و آموزش ضمن کار خبرنگاران موضوعاتی هستند که نباید فراموش شوند.نگاه جدی به این اولویت ها می تواند به مرور راه حل آنان را فراهم آورد.»
آرش خوشخو، سردبیر روزنامه هفت صبح از محور دیگری به جلسه نگاه کرده به آفتاب گفت:« من فکر می کنم آقای انتظامی با نگاه کاربردی و به دور از حاشیه سعی کردند مسائل و مشکلات جامعه مطبوعات را بشنوند. وی بر خلاف بر از مدیران که سعی می کنند با ژست های خاص از طرح مسائل اصلی بگذرند ؛روحیه عمل گرایانه ای دارند که امیدوارم این روحیه ایشان به حل مسائل مطبوعات کمک کند.
خوشخو به بیان اولویت های مطبوعات پرداخته و تاکید کرد:«انجمن صنفی مطبوعات سابق بنا به برخی دلایل سیاسی ودرگیری با نهادهای امنیتی تعطیل شده است .من فکر می کنم در شرایط فعلی باید با پادرمیانی نهادها و مسئولان مشکل توقیف انجمن رفع شود یا باید برای نهادی جایگزین فکری کرد تا وضعیت انجمن صنفی هر چه زودتر از بلاتکلیفی در آید.»
مصائب هشت سال خانواده مطبوعات
علی جنتی در دیدار نخست با خانواده مطبوعات ترجیح داد به نوعی به تفاوت نگاه دولت یازدهم ودولت قبل بپردازد. جنتی وعده داد با شفاف سازی در پرداخت یارانه های مطبوعات و صدور کارت هوشمند برای اعضای صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان ، به مشکلات و ناگفته های این صنف رسیدگی کند.
علی جنتی در نخستین دیدار از برخی شبهاتی مانند تبعیض بین مطبوعات و حمایت از جریانات خاص ،ابهام زدایی کرد و گفت بنای بر حاکم کردن یک سری از جریانات و کنار گذاشتن دیگر جریانات را ندارد.این گفته آقای وزیر دردهای ناگفته جامعه خبرنگاران در هشت سال گذشته را به یاد می آورد.
تبعیض یارانه ای بین روزنامه ها با نگاه سیاسی گوناگون ؛ سوء مدیریت و تیزی تیغ سانسور و توقیف بر گردن روزنامه ها بخشی از مشکلات جامعه مطبوعات در دوره قبل بود.چندی پیش محمد تقی روغنی ها مدیر مسئول روزنامه دولتی ایران در گفتگو با آفتاب به بخشی ازسوء مدیریت ها در دولت گذشته و پرداخته و گفت :« وضعیت مالی روزنامه ایران در سال گذشته تقریبا ورشکسته بود. درهشت سال گذشته به علت موضع گیری های سیاسی فروش روزنامه به شکل چشمگیری پایین آمد و آگهیها نیز به شکل نزولی کاهش پیدا کرد. این موضوع روزنامه را با بحران مواجه کرد. روزنامه ایران در سال 84 نزدیک به 192 نیرو داشت. این روزنامه در اواخر دولت نزدیک به 800 نفر نیرو داشت. نیروهایی که بنا به دلایل سیاسی غیر متعارف در تحریریه و بخش های دیگر استخدام شده بودند،هزینه های بی جهت و زیان دهی را به موسسه تحمیل کردند »
در هشت سال گذشته مشکلات کهنه مطبوعات بر اثر نگاه یک سویه و تبعیض آمیز ،نبود مدیریت آگاه وپیگیرانه وعدم تعامل مدیران و روزنامه نگاران تشدید و تبدیل به بحران شد .آسیب ها و مضرات بسیاری به جامعه روزنامه نگاران کشور زد. آسیب هایی که شاید طرح آنان در جلسات هدفمند و مستمر گام اول برای رفع شدنش محسوب شود.
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]