تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835809641




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

معرفي آيين زيارت، نقش مهمي در معرفي ميراث فرهنگي کشورمان دارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ مهر ۱۳۹۳ (۷:۲۴ق.ظ)
ايران، اصفهان، ميراث فرهنگي ناملموس/ 136 معرفي آيين زيارت، نقش مهمي در معرفي ميراث فرهنگي کشورمان دارد ميراث فرهنگي در بناهاي تاريخي و مجموعه‌اي از آثار و اشيا خلاصه نمي‌شود، بلكه سنت‌ها، باورها و آداب زندگي كه از اجداد و نياكان به ما ارث رسيده و سينه به سينه منتقل مي‌شود نيز ميراث فرهنگي ما از نوع ناملموس محسوب مي‌شوند.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، ميراث فرهنگـــي ناملموس به جنبه‌هاي غير فيزيكي يك فرهنگ گفته مي‌شود و اغلب آداب و رسوم جامعه در يك دوره زمانــــي را دربر مي‌گيرد و يا راه و روش رفتاري در جامعه كه معمولا قوانين رسمي عمومي براي كاركرد در يك فضاي فرهنگي خاص هستند را شامل مي شود. اين موارد شامل ارزش‌هاي اجتماعي، سنت‌ها، آداب و رسوم و روش‌ها، باورهاي زيبايي شناسانه و معنوي، بيان هنري، زبان و ديگر جنبه‌هاي كاركردهاي انساني است.
ميراث معنوي يا به عبارت ديگر ميراث فرهنگي ناملموس بخش اساسي فرهنگ هر جامعه را تشكيل مي‌دهد. تمامي آثار به جا مانده از فرهنگ‌هاي مختلف، معرف انديشه و فرهنگ معنوي حاكم بر آن جوامع است.
در حقيقت معنويات بشر به صورت آثار مادي، فرهنگي و تاريخي تجلي مي‌يابد و جنبه ملموس ميراث فرهنگي معنوي را ايجاد مي‌نمايد.
ميراث فرهنگي، حقيقت فرهنگي هر ملت است و ركن اساسي آن به شمار مي‌رود و از اين نظر حائز اهميت است كه در مقابل يكسان‌سازي فرهنگي در جهان مقاومت نموده و با حمايت از تنوع فرهنگي و توجه به آن، علاوه بر ايستادگي در برابر جهاني سازي، از هويت فرهنگي پاسداري مي‌نمايد.

توجه به ميراث فرهنگي ناملموس، نقش مهمي در گفتگوي بين فرهنگ هاي مختلف ايفا مي كند و سبب ايجاد احترام متقابل به تنوع فرهنگي و سبك‌هاي گوناگون زندگي جوامع مختلف مي‌شود.
سازمان بين المللي ICCN يا شبكه بين‌المللي پاسداري از ميراث فرهنگي ناملموس در حوزه بين شهري، با اهدافي همچون مواجهه با چالش‌هاي ناشي از پديده جهاني سازي فرهنگ، تلاش براي حفظ تنوع فرهنگي، توسعه پايدار محلي و ايجاد ظرفيت يگانگي، در سال ۲۰۰۸ ميلادي تشكيل شده است.
كلانشهر اصفهان در تاريخ ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ميلادي با هدف پاسداشت از ميراث فرهنگي ناملموس جمهوري اسلامي ايران و به طور خاص شهر اصفهان، به اين شبكه بين المللي پيوست و توانست به پشتوانه ظرفيت و پتانسيل غني و ارزشمند ايران اسلامي در حوزه ميراث فرهنگي ناملموس، جايگاه مهمي در ميان اعضاي سازمان ICCN كسب نمايد.
اين اجلاس نه فقط در اصفهان بلكه در كل كشور ايران داراي اهميت است و مسؤلان براي برنامه ريزي‌هاي آن از سراسر كشور بهره گرفته‌اند و 30 نهاد رسمي و مردمي نهايت تلاش خود را در اجراي هرچه بهتر و باشکوه‌تر آن خواهند کرد.
سازمان اوقاف و امور خيريه کشور يکي از نهادهاي حامي و فعال در برگزاري اجلاس بين المللي ميراث فرهنگي ناملموس است که با معرفي بقاع متبرکه کشور، فرهنگ وقف و همچنين برگزاري نمايشگاه قرآن، برنامه‌هايي را جهت برگزاري در بخش جشنواره تدارک ديده است.
بدين منظور سخنگوي سازمان اوقاف و امور خيريه کشور گفت: از آنجايي که در دهه‌هاي اخير موضوع جهاني شدن و يکسان سازي فرهنگي توسط برخي از سياستمداران و نهادهاي فرهنگي در غرب مطرح مي‌شود، ضرورت مقاومت و حمايت از فرهنگ بومي و محلي و پاسداشت آيين‌ها و سنت‌ها امري مهم به شمار مي‌رود.
حسن ربيعي تصريح کرد: سنت حسنه وقف و نيکوکاري و کمک به همنوعان در ايران، ريشه در تاريخ وسطح وسيعي در جغرافياي کشور دارد که امروزه هم اين سنت نقش مهمي در توزيع عادلانه ثروت در جامعه، فقرزدايي و تعديل مشکلات اقتصادي حکومت را به عهده دارد.
وي ادامه داد: بقاع متبرکه و امامزادگان عظيم‌الشان در کشور، مامن و پناهگاه معنوي و آرامش بخش مردم و مکاني براي اجراي آيين‌ها و سنت‌هاي ديني و مذهبي به شمار مي‌روند.
مدير کل دفتر رياست، روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان اوقاف و امور خيريه کشور افزود: آيين زيارت و ارتباط با حق تعالي در اماکن مقدسه در ادوار مختلف تاريخي در کشور ما و کشورهاي اسلامي نقش مهمي در حفظ و ترويج معارف ديني داشته است.
وي متذکر شد: اجراي آيين غبارروبي از بقاع متبرکه امامزادگان در کشور يک نماد عزت و احترام مردم و مسلمانان به اهل بيت پيامبر و فرزندان ايشان است.
ربيعي در ادامه صحبت‌هاي خود با اشاره به اينکه هدف سازمان ICCN، ارتقا سطح روابط بين حکومت‌ها و تبادل تجربيات مشترک براي دستيابي به توسعه پايدار است، خاطر نشان کرد: کارکردهاي سنت حسنه وقف در کشورمان ايران و معرفي آيين زيارت و ساير سنت‌هاي مذهبي مي‌تواند نقش مهمي در معرفي ميراث فرهنگي ناملموس ايفا نمايد.
وي با بيان اينکه بقاع متبرکه بخشي از ميراث فرهنگي ناملموس کشور ماست، عنوان کرد: قدمت تاريخي بقاع متبرکه در کشورمان و ارتباط مستمر مردم در ادوار تاريخي با اماکن مقدسه و نقش بي‌بديل فرهنگي و معنوي اماکن متبرکه در توسعه و ترويج فرهنگ ديني، اين اماکن را بعنوان ميراثي ماندگار معرفي مي‌نمايد.
سخنگوي سازمان اوقاف و امور خيريه بيان کرد: بر اساس کنوانسيون ميراث فرهنگي ناملموس، قلمرو ميراث فرهنگي در بخش‌هاي مختلفي از جمله سنت‌ها، آيين‌ها، جشن‌ها و ساير فعاليت‌ها داشته ، بدين منظور مي‌توان به جرات گفت سازمان اوقاف داراي پتانسيل بسيار بالايي است و مي‌تواند نقش بسيار مهمي را ايفا نمايد.
ربيعي به برخي از برنامه‌هاي سازمان اوقاف و امور خيريه براي اجرا در جشنواره ICCN 2014 اشاره کرد و گفت: برگزاري محافل قرآني در ايام اعياد قربان تا غدير( دهه ولايت) در اماکن خاص، برپايي نمايشگاه قرآن و کتب خطي قرآن، اجراي برنامه کتابت قرآن و نگارگري برخي از صحنه‌هاي قرآن توسط اساتيد خوشنويس و نگارگري اصفهان، معرفي نماينده و حضور فعال در اجلاس بين المللي بانوان و معرفي بانوان واقف براي جشنواره ، همکاري در اجرا و برگزاري برنامه‌هاي جانبي، اختصاص ظرفيت‌هاي تبليغي و اطلاع رساني اداره کل اوقاف استان اصفهان در برنامه مذکور، اختصاص اماکن مذهبي و مجموعه‌هاي تحت اختيار اداره کل اوقاف استان به اين مهم و توليد اپليکيشن‌ها و برنامه‌هاي ويژه تلفن همراه مرتبط با ميراث فرهنگي ناملموس از طريق موسسه فرهنگي راسخون برخي از مجموعه برنامه‌هاي سازمان اوقاف است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن