واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
افسانه ای به نام انتخابات و آزادی مطبوعات
گرچه پول نفت فراوان و جمعیت قلیل این کشورها این اجازه را به آنها داده است که استاندارد زندگی مردم خود را بالا بردند، اکثرا دارای نظامهایی هستند که انتخابات و مطبوعات آزاد در آنها بیشتر به افسانه می ماند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، وب سایت "اخبار روز" در نوشتاری کوتاه به بررسی رابطه میان عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس با آمریکا و در نهایت هم پیمانی همه آن ها درایجاد گروهک های تروریستی امثال داعش پرداخت. این وب سایت می نویسد: در مورد ارتباط عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس با امثال داعش زیاد گفته و نوشته شده است. اجازه دهید همهٔ آنچه را که قابل اثبات نیست به کناری نهاده و بر پایهٔ عمل و مواضع واقعی آنها قضاوت نماییم.
این گروه از کشورها همیشه از هم پیمانان امپریالیسم در منطقه بوده و علیه همهٔ آنانی بوده اند که تلاش نموده اند تا از رهگذر تغییراتی مثبت قدمی در راه بهبود شرایط حکمرانی و وضعیت اقتصادی مردم برداردند. گرچه پول نفت فراوان و جمعیت قلیل این کشورها این اجازه را به آنها داده است که استاندارد زندگی مردم خود را بالا بردند، اکثرا دارای نظامهایی هستند که انتخابات و مطبوعات آزاد در آنها بیشتر به افسانه می ماند. اگر بناهای گران قیمت، اتومبیلهای لوکس و وسایل ارتباطی مدرن را از جریان زندگی در این کشورها حذف نمایید، آنچه باقی می ماند هیچ سنخیتی با قرن بیست و یکم نخواهد داشت. با تضعیف هژمونی آمریکا این کشورها بصورت روز افزونی احساس ناامنی بیشتری نموده و احتمال اینکه بخشی از ثروت بادآوردهٔ حاصل از نفت را در راه یارگیرهای منطقه ای روی امثال داعش سرمایه گذاری نموده باشند دور از ذهن نیست. دخالتهای آشکار و پنهان آنان در ماجرای افغانستان و سپس به قدرت رساندن طالبان دیگر بر کسی پوشیده نیست. از یاری رسانان به حرکت های افراطی در چچن نیز بوده اند. از نظر اعتقادات مذهبی هم نزدیکی های غیر قابلِ انکاری با جریانهای سلفیست دارند که شک و گمانها را به دست داشتن آنان در پیدایش و حمایت از امثال داعش تقویت می نماید.
مجددا، اگر همهٔ حدس و گمانها را به کناری نهیم، این کشورها همیشه در جبههٔ مخالف ترقی و پیشرفت مردم منطقه بوده اند. حداقل آنکه در همهٔ اشتباهاتی که کشورهای توسعه یافته در ده سال گذشته در این خطه مرتکب شده اند، بطور قطع و یقین شریکند واز این بابت قابل شرزنش. در جایی که (در قرن بسیت ویکم) رانندگی نمودن بانوان مسئلهٔ غامض غیر قابل حلی می نماید، بذرِ بنیادگرایی مذهبی افشاندن کار براستی سهلی نخواهد بود؟ همهٔ شایعات به کنار، از شرایط قرون وسطایی حاکم بر این کشورها چه فضیلتی می تواند به بار آید؟ پیوستن آنها به جبههٔ ضد داعش را دو گونه می توان توجیه نمود. یا طبق معمولِ جریانهای جهادی، همهٔ جنایاتی که داعش در سه ماه گذشته مرتکب گردیده بیش از آنی بوده است که بتواند هضم گردد بدون آنکه عواقبی را متوجه آنان نماید، یا آنکه فشار بر آنان چنان بوده است که ترجیح دهند با پیوستن به این جبهه فشارهای موقتی را کاهش داده تا فرجی برای اندیشیدن و اتخاذ راهبردی جدید بیابند.» 310
۱۵/۰۷/۱۳۹۳ - ۱۵:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]