تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله شوخى مى‏كردند ولى جز حقّ چيزى نمى‏گفتند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798712451




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش تركيه در عملكرد داعش عليه كردهاي كوباني


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: نقش تركيه در عملكرد داعش عليه كردهاي كوباني
قصد واقعي دولت تركيه نسبت به اوضاع كوباني تا اندازه‌اي در لايحه به نحو ضمني بيان شده اما به وضوح در نحوه عمل دولت نسبت به بيش از سه هفته محاصره كوباني ديده شد.
نویسنده : سيد رحيم نعمتي 
جوان آنلاين: سقوط كوباني به دست داعش چه معنايي مي‌تواند دارد؟ كوباني شهري چسبيده به مرز سوريه با تركيه است و آن قدر نزديك به مرز است كه چندين بار آتش اطراف كوباني دامن اين سوي مرز و روستاهاي آن در خاك تركيه را هم گرفته است. همراه با اين آتش‌بازي‌هاي و با شدت گرفتن جنگ بود كه ماجراي فرار برخي شهروندان كوباني و روستاهاي آن به اين سوي مرز توسط رسانه‌ها به صورت وسيعي منتشر مي‌شد اما در كنار موج كوچ شهوندان، چيز ديگري هم توجه رسانه‌ها را به خود جلب مي‌كرد.
بازگشت جوانان كرد به كوباني براي پيوستن به نيروهاي پيشمرگه‌ها و مبارزه با جنگجويان كرد توجه رسانه‌ها را به خود جلب مي‌كرد به خصوص اين كه آنها با مانع داعش روبرو نبودند بلكه اين نيروهاي امنيتي و نظامي تركيه بودند كه سدي بين آنها و داعش ايجاد مي‌كردند. اين نكته‌اي عجيب بود كه در رسانه‌ها به صورتي صريح منعكس مي‌شد كه چرا با وجود ميزان بالاي خشونت داعش و احتمال كشتار زنان و كودكان كرد به دست آنها، تركيه اجازه رفتن جوانان به آن سوي و ممانعت از خشونت داعش را نمي‌دهد؟ اين نكته بود كه سياست تركيه در قبال وضعيت فاجعه‌بار كوباني و به طور كلي داعش را به زير سوال مي‌برد.
خودداري تركيه اولين موضوع در تحليل اين مسئله به خودداري نخستين تركيه براي پيوستن به ائتلاف ضد داعش بازمي‌گردد. دولت تركيه در ابتداي امر حاضر به مشاركت در ائتلاف ضد داعش نشد. اين خودداري به بهانه گروگان‌هاي تركيه‌اي در دست داعش بود و مولود چاووش‌اغلو، گفت كه حاضر به امضاي بيانيه‌اي نيست كه جان شهروندان ترك را به خطر مي‌اندازد. اين موضوع مي‌توانست دست‌آويزي براي مقامات تركيه باشد اما وقتي كه داعش گروگان‌هاي تركيه را آزاد كرد باز آنكار حاضر نشد تا براي مشاركت در ائتلاف تعجيلي داشته باشد يا حتي جديت قابل قبولي از خود نشان دهد. نهايت كاري كه دولت تركيه كرد در ارسال لايحه‌اي به پارلمان بود تا اجازه عمليات نظامي در سوريه را كسب كند. در وهله نخست، اين لايحه بعد از تاخير قابل تامل دو هفته‌اي به مجلس ارسال شد و در وهله دوم، دولت در لايحه خود اشاره صريحي به مبارزه با داعش نكرده بلكه درخواست استفاده از ارتش عليه گروه‌هايي خارج از كشور كرده كه امنيت ملي تركيه را به خطر مي‌اندازند. جالب اينجا است كه دولت در لايحه خود به جاي داعش از پ ك ك نام برده و همين امر نشان مي‌دهد كه اراده دولت هنوز متمركز بر مقابله با اين گروه كرد است تا داعش و حتي با ارسال اين لايحه هم به طور جدي قصدي براي مقابله با داعش ندارد و مي‌خواهد از مجوز پارلمان بر ضد كردها استفاده كند.
دولت تركيه و كوباني قصد واقعي دولت تركيه نسبت به اوضاع كوباني تا اندازه‌اي در لايحه به نحو ضمني بيان شده اما به وضوح در نحوه عمل دولت نسبت به بيش از سه هفته محاصره كوباني ديده شد. در حالي كه نيروهاي داعش رفته رفته حلقه محاصره كوباني را تنگ‌تر مي‌كردند و شدت وخامت اوضاع به روشني ديده مي‌شد، دولت تركيه نه تنها حاضر نمي‌شد نسبت به آن كاري بكند بلكه از رسيدن كمك به پيشمرگه‌ها نيز جلوگيري مي‌كرد. بايد توجه داشت كه داعش در حالي حلقه محاصره‌اش را تنگ‌تر مي‌كرد كه گروگان‌هاي تركيه را آزاد كرده بود و دولت آنكارا ديگر بهانه‌اي براي مداخله و كمك به پيشمرگه نداشت. در اين ميان، سخنان احمد داوداوغلو، نخست وزير تركيه، قابل توجه است كه گفت اجازه نمي‌دهد كوباني به دست داعش بيافتد و هر كاري را براي جلوگيري از سقوط كوباني به دست داعش انجام مي‌دهد. داوداغلو اين موضع را گرفت اما تا همين حد پيش نرفت و در عمل مخالف آن را انجام داد و با خودداري از مداخله، به داعش اجازه ورود به كوباني را داد. هيچ چيز، نه نزديك شدن نيروهاي داعش به كوباني، نه سيل پناهجويان كرد به تركيه و روايت آنها از خشونت‌هاي وحشت‌آفرين نيروهاي داعش و حتي نه شليك داعش به خاك تركيه موجب نشد تا داوداغلو تحركي براي كمك به كردها و مقابله با داعش بكند. به يك عبارت مي‌توان گفت كه علي‌رغم اين ادعاي داوداغلو، او نه تنها هيچ كاري براي عملي شدن اين وعده‌اش انجام نداد بلكه با خودداري و تعللش به داعش اجازه داد تا وارد كوباني بشود. اين سياست در تاييد گمانه‌هاي قبلي دال بر حمايت دولت تركيه از داعش است اما در خصوص كوباني مسئله ديگري نيز وجود دارد و آن مشكل كردها براي دولت تركيه است.
راه حل خونين قبل از هر چيز بايد توجه داشت كه دولت تركيه تمايزي بين كردهاي خود و حزب كارگران كردستان تركيه يا هما پ ك ك با كردهاي سوريه و حزب اتحاد دموكراتيك آن نمي‌داند. خودداري دولت تركيه براي مداخله در كوباني اين معنا را دارد كه آنكار كوباني را راه حل خونيني براي مسئله كردها مي‌داند و قصد ندارد تا با مداخله مانع اين راه حل بشود. نكته مهم اين است كه چنين نگرشي از سوي دولت تركيه از نظر كردها دور نمانده و آنها متوجه قصد و غرض دولت از وقايع كوباني بودند. رجب طيب اردوغان در طول بيش از يك دهه نخست وزيري و طي اين مدت كوتاه از رياست جمهوري خود همواره بر روند صلح و آشتي با كردها تاكيد كرده و سعي داشت تا با اقدامات عملي، خوش‌بيني كردها نسبت به اين روند را جلب كند. اين روند حالا و با اوضاع كوباني به شدت متزلزل شده است. به نظر مي‌رسد دولت حاضر نشده تا در برنامه خود در مورد كوباني تغييري ايجاد كند. اين رفتار دولت از يك سو پرده از ماهيت آن فرايند طولاني صلح با كردها برمي‌دارد و از طرف ديگر، نشان مي‌دهد كه دولت حالا مي‌خواهد مسئله كردها را با شيوه‌اي خونين و از طريق داعش حل كند. اگر وقايع شمال عراق را به ياد آوريم اين نوع كنش دولت تركيه يادآوري مي‌شود و حالا هم در كوباني و به احتمالي در ديگر نقاط كردنشين سوريه هم شاهد چنين امري خواهيم بود.

منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن