تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804710915




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترکيه و مقاصد نو عثماني |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ترکيه و مقاصد نو عثماني
ترکيه اردوغان - داود اوغلو که داراي گرايش‌هاي اخوان المسلميني در بستري نو عثماني و توسعه طلبانه است اگر در شکل‌گيري گروه تروريستي داعش همچون عربستان سعودي و قطر داراي مسئوليت مستقيم نباشد با خودداري از اتخاذ مواضع صريح بر ضدّ آن داراي مسووليت‌هاي بسيار سنگيني‌ است
کد خبر: ۴۴۰۱۰۳
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۲ - 07 October 2014


دکتر امير مدني در سرمقاله مردم سالاری نوشت:


پارلمان ترکيه با تصويب طرحي به دولت آن کشور اختيار داده است تا به عراق و سوريه نيروي زميني‌ بفرستد و به کشور‌هاي ديگر اجازه بدهد که از پايگاه‌هاي ترکيه به انجام عمليات نظامي بر ضدّ داعش بپردازند. گروه تروريستي داعش که مناطق وسيعي را در شمال و شرق سوريه به تصرف در آورده با اشغال مناطق خودگردان کردنشين سوريه و محاصره شهر کوباني به مرز ترکيه نزديک شده است. پيش از اين رجب اردوغان رئيس جمهور ترکيه، خواستار منطقه‌اي‌ حائل بين سوريه و ترکيه با استفاده از نيروي زميني‌ شده بود.


نخست وزير ترکيه آقاي احمد داود اوغلو نيز در مصاحبه مطبوعاتي خود اعلام داشت که «نمي‌خواهيم کوباني سقوط کند و براي پيشگيري از اين حادثه هر چه در توان داريم انجام خواهيم داد». سخنان مقامات ترکيه به همراه تصميم پارلمان ظاهراً به مقاصد انسان دوستانه و براي پيشگيري از آوارگي و قتل عام ده‌ها هزار کرد کوباني و مناطق اطراف توسط ماشين آدمکشي داعش صورت مي‌گيرد. اما با نگاهي‌ به مواضع و سياست‌هاي دروني و منطقه‌اي‌ آقاي اردوغان و دولت وقت ترکيه در قبال اقليت‌ها و معترضان داخلي، بحران سوريه، مساله کرد و رفتار با پناه جويان کرد و سرانجام نحوه تعامل با گروه داعش نمي‌توان به اهداف ژئوپليتيکي پنهان در پس مقاصد انسان دوستانه اعلامي نينديشيد.


واقعيت آن است که ترکيه اردوغان - داود اوغلو که داراي گرايش‌هاي اخوان المسلميني در بستري نو عثماني و توسعه طلبانه است اگر در شکل‌گيري گروه تروريستي داعش همچون عربستان سعودي و قطر داراي مسئوليت مستقيم نباشد با خودداري از اتخاذ مواضع صريح بر ضدّ آن داراي مسووليت‌هاي بسيار سنگيني‌ است. رفت و آمد و حضور چهره‌هاي سرشناس حامي‌ داعش به ترکيه، مجاز داشتن عبور افراطيون دلتاي جهاني‌ به سوريه از طريق خاک و مرز‌هاي ترکيه، ارائه خدمات درماني به جنگجويان زخمي داعش، خريد و فروش مواد نفتي‌ و آثار هنري به سرقت رفته از کشور‌هاي سوريه و عراق در بازار‌هاي ترکيه و نحوه نا روشن آزادي ديپلمات‌هاي ترکيه اي‌ به گروگان گرفته شده در موصل به همراه شواهد بسيار ديگر همچون وجود دفاتر غير رسمي‌ نمايندگي داعش در خاک ترکيه حاکي‌ از رابطه اي‌ است که اگر دوستانه تلقي‌ نشود حکايت از اشتراک منافع و مبتني‌ بر درک متقابل با حفظ تفاوت هاست.


رابطه ترکيه با داعش به گونه اي‌ است که به نوشته روزنامه حرّيت ترکيه حتي آقاي بايدن معاون پرزيدنت اوباما در سخنراني خود در دانشگاه هاروارد اذعان مي‌کند که ترکيه به همراه متحدان منطقه اي‌ آمريکا همچون عربستان و امارت متحده در شکل گيري داعش و ايجاد جنگ فرقوي داراي مسئوليتي بسيار سنگينند. اين در حالي‌ست که به نوشته ديلي تلگراف فرانسيس ريساردن سفير پيشين آمريکا در ترکيه از «همکاري دولت ترکيه با جبههً نصرت» که شاخه سوري القاعده است سخن مي گويد. پرسش مطروحه اين است که با ملاحظه نقش ترکيه در شکل گيري داعش و ديگر گروه‌هاي افراطي و سياست بسيار سختگيرانه ترکيه در قبال کرد‌هاي ترکيه و بطور کلي‌ مساله کرد چرا ترکيه با اعلام قصد دفاع از کوباني آن هم با نيت انسان دوستانه از طريق ورود احتمالي‌ نيروي زميني‌ در برابر داعش قرار مي‌گيرد؟


واقعيت اينجاست که ترکيه در چارچوب گرايش‌هاي نو عثماني توسعه طلبانه مقاماتي که خود را از تبار آلب ارسلان و سلطان محمد فاتح مي‌دانند، قصد ورود به خاک سوريه را دارد تا بتواند با موافقت آمريکا حکومتي دست نشانده هم جنس خود يعني با گرايش اخواني را در سوريه حاکم سازد. اين امر در ذهن مقامات ترکيه از جمله به اين دليل امکان تحقق‌ را دارد که بمباران‌هاي ائتلاف به رهبري آمريکا بدون نيروي زميني‌ امکان غلبه بر آدم خوران داعش را ندارد و تحقق‌ ممکن آن داراي برد‌هاي چند گانه است.


تصميم‌گيران در ترکيه فکر مي‌کنند که با سياست وارد سازي نيروي زميني‌ به کوباني به نيت انسان دوستانه (قابل پذيرش براي افکار عمومي جهاني‌) به تجربه خودگرداني کرد‌هاي سوريه در چارچوب حاکميت ملي‌ سوريه، با ايجاد منطقه حائل پايان مي‌‌نهند ( حذف تجربه دموکراتيک خود گرداني کردي- بومي ذاتا ضد داعشي و ضد اخواني ) و با استفاده از بمباران‌هاي ائتلاف (با هزينه رقيبان جهان سنّي يعني عربستان سعودي و شيوخ ) و حذف سر ديو افراطيگري، بدن ديو را حفظ کرده آن را در کنار نيروي زميني‌ خود در جهت تغيير رژيم در سوريه ( حذف اسد) در جهت اهداف ژئوپليتيکي پروژه نو عثماني به کار مي‌گيرند.


جنگ‌هاي تجاوزکارانه هميشه با مقاصد و برنامه آغاز مي‌شوند اما با نخستين شليک‌ها همه چيز تغيير مي‌کند. در برابر چنين برنامه جنگي مبتني‌ بر بکارگيري حتا جانبي گروه تروريستي داعش گذشته از دولت‌ها و ملت ها، شهروندان ترکيه قرار دارند که بيش از 70 درصد آنان مطابق نظر خواهي‌ها تمايلات ضدّ افراطيگري و ضدّ داعشي دارند. همه دولت‌ها اشتباه مي‌کنند و مقامات کنوني ترکيه نيز به دام ماجرايي پر مخاطره خود آفريده شده افتاده اند و البته امکان اصلاح نيز وجود دارد. مقامات ترکيه با ادامه اين سياست بسيار خطرناک کشور خود را به سوي پاکستاني‌ شدن و بي‌امنيتي مستمر پيش مي‌برند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن