واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1459326)
۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۵۴ب.ظ)
10 حاشيه از انتخابات رياست جمهوري برزيل انتخاب روسف و نوس و حذف سيلوا در دور نخست انتخابات رياست جمهوري برزيل نشان داد که آنچه اين انتخابات را به پيش مي برد بيشتر حاشيه است تا متن.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، حضور نزديک به 143 ميليون برزيلي در پاي صندوقهاي راي انتخابات رياستجمهوري برزيل، و انتخاب روسف و نوس نشان از اين دارد که لزوما نميتوان نظرسنجيها را ملاک اصلي قرار داد.اما در حاشيه آن ميتوان 10 نکته را به عنوان نکات جالب در نظر گرفت.
بزرگترين دموکراسي
142800000 برزيلي در پاي صندوقهاي راي. اين مقدار کمي کمتر از دوبرابر حضور مکزيکيها در پاي صندوقهاي راي در انتخابات سال 2012 (79.5 ميليون نفر) و يا به اندازه مجموع جمعيتي کشورهاي آرژانتين، کلمبيا، اکوادور، پاراگوئه و ونزوئلا بر روي هم است.
داوطلبان چندگونه
در اين انتخابات، جداي از رئيس جمهور، فرماندارن، اعضاي کنگره و سناتورها در سطوح ايلتي و فدرال هم انتخاب ميشوند که مجموع کانديداها در اين دوره را به 25هزار و 919 نفر رساند. از اين بين 30.9درصد زنان هستند. کل احزاب شرکت کننده در اين انتخابات هم 32 حزب بود.
نظر سنجيها
تمامي نظرسنجيها تا روز قبل از انتخابات بر روي برتري روسف و جايگاه دوم سيلوا بود. تنها در شب انتخابات و در آخرين نظرسنجي اعلام شد که بخت نوس از سيلوا بيشتر است. در ميان راي دهندگان، غالب راي اولي ها مايل به انتخاب مارينا سيلوا بودند.
اقتصاد قاره
بنا به اعلام بانک جهاني، 39.7درصد از کل توليد ناخالص داخلي آمريکاي لاتين و حوزه درياي کارائيب در سال قبل از آن برزيل بوده است.بدين مفهوم که از هر 10 دلار کالا و خدمات توليد شده در منطقه در سال 2013، نزديک به 4 دلار آن در برزيل ايجاد شده است. انتخابات اين کشور مي تواند در آينده اقتصاد هفتم دنيا و اقتصاد منطقه در 4 سال آينده بسيار تاثيرگذار باشد.
سبد حمايتي
از سال 2003 تا به امروز بيش از 36 ميليون فقير در برزيل به وجود آمده است. 22 ميليون نفر از اين افراد در زمان روسف و الباقي در زمان هم حزبي وي لوئيز سيلوا بودهاند. دولت روسف در برنامهاي تحت عنوان سبد حمايتي، 50 ميليون خانوار کم درآمد اين کشور را تحت پوش قرار داده است که نزديک به يک چهارم از کل جمعيت ميشود. انتخاب روسف براي اين افراد به معناي ادامه اين روند دريافت کالا خواهدبود.
رکود اقتصادي
ميزان رشد اقتصاد برزيل بنا به اعلام بانک مرکزي اين کشور در حدود 0.7درصد بوده است که از پيش بيني قبلي که رقمي در حدود 1.6درصد بود بسيار پائينتر است. اين چهارمين سال پياپي است که اقتصاد اين کشور در رکود به ميبرد و همين پاشنه آشيل روسف در مبارزه با نوس در دور دوم خواهد بود.
نرخ بيکاري
نرخ بيکاري برزيل در ماه قبلي ميلادي در حدود 5 درصد بود که نسبت به دو ماه قبلي خود رشد داشته است. هرچند اين رقم پائينترين نرخ بيکاري در تاريخ اين کشور قلمداد ميشود. به گفته تحليلگران، سياست افزايش تدريجي دستمزد روسف در سالهاي اخير، نکتهاي است که در چهارم آبانماه بر روي انتخاب مردم موثر خواهد بود.
اختلاس
شرکت نفتي ملي برزيل يا پتروبراس تا چند سال قبل نماد غرور ملي برزيل محسوب ميشد، اما افشاي سوءاستفاده مالي در آن باعث شده است تا ارزش سهام آن تا 58درصد افت داشته باشد. اين شرکت بزرگترين غول نفتي آمريکاي لاتين است و آسيبديدگي آن در دوران روسف رخ داد. نکته اي که شخص نوس در منظرات بارها بر روي آن تاکيد داشت و قطعا براي دور دوم آن را پررنگتر هم خواهد کرد.
خشونت
بر اساس آمار همهساله بيش از 56هزار نفر بر اثر خشونتها در برزيل کشته ميشوند. نکتهاي که اصلي ترين دغدغه مردم اين کشور را ايجاد کرده است. در دوران تبليغات انتخاباتي دور نخست، مارينا سيلوا بيش از ساير نامزدها بر روي اين امرتاکيد داشت.
دور دوم
با توجه به اينکه حضور مارينا سيلوا توانسته بود آراء را بشکند و اينکه مشخص شد اتکا بر نظرسنجيها نمي تواند بيانگر تمام حقايق باشد، اينکه راي هواداران سيلوا در دور دوم به کدام نامزد تعلق گيرد، نشانگر برنده خواهد بود. در اين ميان نظرات سيلوا کاملا با هردو برنده دور نخست در تضاد بوده ولذا نتيجه روز 4 آبان را اصلا نميتوان پيشبيني کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]