واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۴:۰ب.ظ)
مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي خبر داد: خودکفايي در توليد کود تا 5 سال آينده مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي گفت: تا 5 سال آينده از واردات کود بينياز ميشويم. 250 هزار تن کود شيميايي براي کشاورزان عرضه ميشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، عليرضا ولي در مراسم امضاي قرارداد شرکت خدمات حمايتي کشاورزي با اتحاديه تعاونيهاي توليدکنندگان کودهاي کشاورزي، گفت: سياست متنوعسازي با تکيه بر توليدات داخلي يکي از اهداف شرکت خدمات حمايتي کشاورزي با مشارکت بخش خصوصي است و اعتقاد ما اين است که اگر بتوانيم از توليدکنندگان داخلي حمايت کنيم و دولت نيز متقاعد شود که به جاي پرداخت يارانه، در بخش خصوصي تسهيلاتي فراهم کند، مطمئنا اين ظرفيت در کشور وجود دارد که تا 5 سال آينده بينياز از واردات کود شويم.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم در راستاي خودکفايي محصولات کشاورزي حرکت کنيم، بهتر است کار مردم را به خودشان و افراد کاردان واگذار کنيم.
مدير عامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي افزود: در ارتباط با سياستگذاري بخش بايد به سمتي برويم که خود مردم در صحنه توليد حضور پيدا کنند.
ولي اظهار داشت: اين شرکت بزرگترين تامين کننده نهادههاي کشاورزي است که امروز با يک رويه جديد در عملکرد شرکت و در جهت حرکت به سمت يک شرکت بالنده، پويا، بهرهور و بامسئوليت اجتماعي بالا چشمانداز شرکت را به گونهاي ترسيم کرده که در افق 5 ساله به يک بنگاه اقتصادي و برخوردار از قابليت رقابت در عرصه توليد، توزيع و تامين نهادههاي کشاورزي با مشارکت بخش خصوصي و اتحاديهها و انجمنهاي توليدکننده و تامين کننده نهادههاي کشاورزي گام بردارد.
اين مقام فعال در حوزه کشاورزي گفت: در اين راستا تفاهمنامهاي متناسب با سياستهاي دولت و سياستهاي اقتصاد مقاومتي با انجمن و اتحاديه توليدکنندگان کودهاي شيميايي تدوين و امضا کردهايم که اين تفاهمنامه در جهت خط مشي خصوصيسازي شرکت و خصوصيسازي امور تصديگري دولت است.
وي در ادامه به برنامههاي شرکت خدمات حمايتي کشاورزي در راستاي توليد کودهاي شيميايي و امضاي قرارداد مشارکت توليد کود با اتحاديه تعاونيهاي توليد کنندگان کودهاي کشاورزي پرداخت و گفت: بهبود عملکرد در زنجيره عرضه کالا، توسعه بازاريابي و فروش و اصلاح ساختار مديريت تدوين شده که سياست بازرگاني شرکت ارتقا و تثبيت جايگاه محصولات شرکت در بازارهاي نهادههاي کشاورزي و يارانهاي، گسترش حوزه فعاليت شرکت با حضور و خلق فعاليتهاي جديد و ارتباط با تشکلهاي صنفي مرتبط با بخش کشاورزي از جمله برنامههاي اين شرکت است.
ولي در ادامه به ساير برنامههاي شرکت اشاره کرد و اظهار داشت: پيريزي يک نظام و شيوه حضور در بازارهاي منطقهاي، بهرهگيري از امکانات تجارت الکترونيک به منظور توسعه روشهاي بازاريابي و فروش نهادههاي کشاروزي، برنامهريزي در جهت مشارکت در توليد و تامين نهادههاي کشاورزي و بهرهگيري از ظرفيت شرکت به ويژه در زمينههاي فني و تکنولوژي و عقد تفاهمنامه با تشکلهاي صنفي و مدني از ديگر برنامههاي شرکت است.
مديرعامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي بيان داشت: لذا در اين راستا و با توجه به چالشهاي پيش روي شرکت خدمات حمايتي و تشکلها تفاهمنامهاي بين شرکت خدماتي حمايتي و اتحاديه تعاوني توليد کنندگان کودهاي شيميايي امضا شد تا در جهت تامين و عرضه نهادههاي کشاورزي و همچنين مشکلاتي که براي توليدکنندگان کود شيميايي وجود داشت و براي اينکه مشکلات توليد و تامين حل شود، به امضا رسيد.
وي اظهار داشت: اهداف اين تفاهمنامه ارتقاء کيفيت شبکه توزيع نهادههاي کشاورزي به منظور کاهش هزينه مبادله در اقتصاد و ارتقاء نظارت و کيفيت توزيع کودهاي شيمايي با برندسازي و کنترل کيفي است.
مديرعامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي به ديگر اهداف تفاهمنامه اشاره کرد و افزود: بهرهگيري از توان توليدکنندگان داخلي به منظور کاهش واردات کودهاي شيميايي، ايجاد زمينه امنيت لازم جهت سرمايهگذاري، ارتقاء ارتباط فيمابين مصرفکنندگان و توليدکنندگان به منظور ارتباط با مشتريان، ارتقاء استانداردهاي کيفيت محصولات توليدي و بهرهگيري از امکانات طرفين و بهرهگيري از پتانسيلهاي حاکميتي شرکت خدمات حمايتي در جهت ارتقاءکيفي محصولات از ديگر اهداف اين تفاهمنامه است.
وي گفت: بهرهگيري از تسهيلاتي که وزارت جهاد کشاورزي جهت کمک به واحدهاي توليدي خواهد داشت و فراهم کردن امکان توزيع مناسب و کمهزينه انواع محصولات توليدي و برگزاري کلاسهاي آموزشي کارشناسان فيمابين در ارتباط با آناليز کودهاي توليدي و استفاده از تکنولوژي جديد هم در اين قرارداد قيد شده است.
ولي اظهار داشت: هر دو طرف کارگروههاي مشترکي را تشکيل دادند تا در راستان آن اهداف مسائل و مشکلات را بررسي کنند و يکي از اين کارگروهها بحث متنوعسازي کودهاي شيميايي بوده است، تا با بهرهگيري از تجربيات کشاورزان و تجربياتي که در ارتباط با نياز و تغذيه گياهي وجود دارد، اين کارگروهها روي متنوعسازي کودهاي شيميايي کار کنند و قراردادي تنظيم شده است.
وي افزود: قرارداد امضا شده بين شرکت خدمات حمايتي کشاورزي و اتحاديه تعاوني توليدکنندگان کودهاي کشاورزي شامل توليد 10 نوع کود است که اين 10 کود در کشت زمستانه و احتمالا در کشت پائيزه در سبد کالاي کشاورزان قرار ميگيرد.
ولي تصريح کرد: علاوه بر توليد 10 کود شيميايي کودهاي ديگري در دستور کار شرکت خدمات حمايتي قرار خواهد گرفت و اميدواريم تنوع کود به مرز قابل قبولي برسد.
مديرعامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي بيان داشت: تناژ اوليه توليد اين 10 نوع کود در فاز اول 250 هزار تن است که اين قرارداد براي توليد و عرضه کودهاي شيميايي با کيفيت خوب و عرضه مناسب و در زمان مناسب به کشاورزان است.
وي افزود: فرايند توليد و توزيع توسط شرکتهاي بازرسي بينالمللي کنترل ميشود که شرکت بينالمللي تضمين و گارانتي کود را از زمان توليد، توزيع و مصرف پاسخگو خواهد بود.
اين مسئول بخش کشاورزي گفت: اجراي اين قرارداد منجر به فعالسازي بخش بزرگي از توليد کنندگان داخلي خواهد شد و کودهاي موضوع اين قرارداد خارج از فرايند بودجهاي دولت است و توليدکنندگان اين کود هيچ هزينهاي بر دولت تحميل نميکند.
ولي اظهار داشت: توزيع و تحويل 250 هزار تن کود توليدي توسط 4 هزار و 500 نفر از کارگزاران بخش خصوصي حاضر در کنار شرکت خدمات حمايتي کشاورزي انجام ميشود.
وي افزود: علاوه بر اين قرارداد که با توليد کنندگان بخش خصوصي داريم، در راستاي سياستهاي خودکفايي و اقتصاد مقاومتي در حال مذاکره با پتروشيمي اروميه براي توليد 45 هزار تن سولفات آمونيوم هستيم.
مديرعامل شرکت خدمات حمايتي کشاورزي اظهار داشت: در سال جاري با همکاري پتروشيمي رازي در حال توليد و توزيع 850 هزار تن دي آمونيوم فسفات ميباشيم که همواره اين کود از خارج تامين ميشده و با قراردادي که با پتروشيمي رازي منعقد شده از واردات اين کود بينياز ميشويم.
اين مقام مسئول افزود: همچنين مذاکراتي با پتروشيمي فارس براي توليد کود نيترات آمونيوم با مخلوط فسفات انجام شده که به زودي در چرخه توليد قرار ميگيرد.
ولي افزود: اميدواريم با تفاهمنامههايي که با همه بخشها داريم در زمينههاي مختلفي همچون بذر، ماشينآلات کشاورزي و سم به نتايج خوبي دست يابيم و معتقديم شرکت خدمات حمايتي کشاورزي بايد به جهتي حرکت کند که به جز بخش حاکميتي تمام بخشهاي تصديگري را با کمک بخش خصوصي انجام دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]