محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829493595
نیلی: انتظار تکرار رشد اقتصادی 4.6 درصدی را نداریم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نیلی: انتظار تکرار رشد اقتصادی 4.6 درصدی را نداریم
مشاور اقتصادی رییس جمهور با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی بهار نسبت به بهار سال گذشته که بدترین دوره رکود اقتصادی بوده سنجیده شده است، گفت: انتظار تکرار چنین رشدی را تا پایان سال نداریم و پیشبینی ما رشد اقتصادی بین دو تا سه درصد است.
آفتاب: مسعود نیلی که در برنامه شب گذشته پایش صحبت میکرد با ارائه توضیحاتی در رابطه با انتقادات مطرح شده درباره آمار 4.6 درصدی بانک مرکزی برای رشد اقتصادی، با اشاره به استاندارهای محاسبه رشد اقتصادی اظهار کرد: محاسبات سالانه برای زمانی است که سال به پایان رسیده و تولید ناخالص داخلی در آن سنجیده می شود اما وقتی که دوره ای از سال گذشته و قرار است برای ادامه آن هدفگذاری شود به خصوص برای ایران که در شرایط رکود قرار داشت، بسیار قابل اهمیت بود که بتوان اقتصاد را در فواصل زمانی کوتاه مورد بررسی قرار داد.
وی با اشاره به اینکه شیوه محاسبات ما برای سنجش رشد اقتصادی و مقایسه یک فصل نسبت به فصل مشابه سال قبل کاملا در دنیا رایج است، افزود: رشد اقتصادی 4.6 درصدی جزو آمارهای فصلی و تخمینی بوده که ممکن است تا پایان سال و قطعی شدن آمار تغییر کند. این در حالی است که نمی توان برای بدست آوردن نتایج قطعی تا پایان سال صبر کرد چراکه فرصت سیاست گذاری از دست خواهد رفت.
خروج از رکود به ترتیب ورود
نیلی در ادامه به بیان توضیحاتی در رابطه با مفهوم رشد اقتصادی مثبت 4.6 درصد در بهار امسال پرداخت و گفت: با توجه به اینکه از فصل اول سال 1391 تا هشت فصل متوالی نرخ رشد اقتصادی منفی داشته ایم حال که نرخ رشد در فصل اول امسال مثبت شده به این معناست که 4.6 مثبت با بهار سال گذشته به عنوان بدترین فصل اقتصادی در دوره رکود مقایسه شده است؛ بنابراین به معنای شکوفایی اقتصادی و تحول عظیم در آن نیست.
نیلی تاکید کرد: به هیچ وجه مدعی رونق قابل توجه در اقتصاد کشور نیستیم اما بر همگان روشن است که اقتصاد ایران از نیمه دوم سال گذشته از ثبات برخوردار شده و دوره عمق رکود را به تدریج پشت سر گذاشته است.
وی ادامه داد: وقتی کل تولید ناخالص داخلی با قیمتهای ثابت سال 1383 مقایسه شود، نشان می دهد که از زمستان 1390 روند نزولی را طی کرده ایم و در آخر زمستان سال قبل به حداقل خود رسیده است؛ بنابراین بسیاری از تولیدکنندگان در سال 1390 در ارقام بالا مشغول تولید بوده و هنوز هم در شرایط نامساعدی هستند پس درست است که رشد مثبت شده اما نمی تواند برای مردم محسوس باشد و تاکید کرد که اقتصاد ما در رونق به سر می برد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف همچنین به مقایسه ای بین تغییرات رشد اقتصادی در بخش های اقتصادی در دوره رکود پرداخت و گفت: همانطور که بخشهای مختلف اقتصاد در سال 1390 و 1391 وارد رکود شدند در زمستان 1392 و بهار 1393 هم به تدریج و به همان ترتیب از رکود خارج شده اند.
نیلی توضیح داد: نفت اولین بخشی بود که در زمستان 1390 وارد رکود شد؛ به طوری که رشد منفی آن از آن زمان آغاز شد و بعد از آن هم صنعت و سپس خدمات و کشاورزی وارد رکود شدند اما در زمستان سال قبل اولین بخشی که نشانههای خروج از رکود را پیدا کرد نفت بود که به افزایش درآمدهای ارزی کشور انجامید و به دنبال آن صنعت، خدمات و کشاورزی هم از رکود خارج شدند به رشد مثبت رسیدند.
نشانههای خروج از رکود
مشاور اقتصادی رییس جمهور در ادامه به نشانههایی که رشد اقتصادی مثبت را قابل باور میکند اشاره و اظهار کرد: ثبات فضای اقتصاد کلان اعم از کاهش تورم، ثبات بازار ارز و ... ، افزایش تسهیلاتدهی بانکها تا 40.5 درصد، فعالسازی ظرفیتهای درونی اقتصاد، تسهیل تجارت، تخصیص قابل توجه بودجههای عمرانی و بهبود فضای کسب و کار، رشد مثبت سرمایه گذاری، رشد مثبت واردات کالاهای سرمایهای بیانگر زمینه های ورود به رشد اقتصادی مثبت است.
نیلی همچنین به تحولاتی که باید برای استمرار حرکت رو به جلوی اقتصاد اتفاق افتد، اشاره و خاطرنشان کرد: تداوم روند کاهش تورم و کنترل آن، تامین منابع از طریق جذب سپرده، توسعه بازار سرمایه و اهمیت ویژه به بخش های پیشران در این مورد قابل توجه است.
رابطه نرخ رشد اقتصادی و بیکاری
مشاور اقتصادی رییس جمهور در رابطه با عدم همخوانی رشد مثبت اقتصادی در بهار امسال با افزایش نرخ بیکاری در این فصل، توضیح داد: بین نرخ رشد اقتصادی و میزان اشتغالی که در اقتصاد ایجاد می شود در بلند مدت رابطه ای برقرار است اما در دوره خروج از رکود که تولید کاهش می یابد به همان نسبت اشتغال کاهش نمی یابد و واحدهای تولیدی نیروهایی خود را نمی توانند به همان میزان که تولیدشان کم می شود، تعدیل کنند. از این رو هنگامی که اقتصاد از رکود خارج می شود به همان میزان شغل ایجاد نخواهد شد.
وی با اشاره به مفهوم نرخ مشارکت در ارتباط نرخ بیکاری با میزان اشتغال ادامه داد: یعنی اینکه چه تعداد در سال 1392 وارد بازار کار نشدند و چه تعداد هستند که در سال 1393 با احساس بهبود شرایط وارد بازار کار می شوند.
نیلی با بیان اینکه هنگامی که نرخ مشارکت اقتصادی افزایش می یابد ممکن است نرخ بیکاری افزایش یابد، گفت: بنابراین بعید نیست که اگر اقتصاد در شرایط روبه رشد قرار گیرد نرخ بیکاری بالاتر رود. همانطور که در طول سالهای 1385 تا 1390 با وجود رشد منفی اقتصادی نرخ بیکاری در حال کاهش بود. چراکه نرخ رشد اقتصادی نیروی کار به شدت کاهش یافته بود و اثر مایوس کنندگی داشت.
پاسخ نیلی به ناهمخوانی نرخ رشدهای برآوردی مراجع مختلف
مشاور اقتصادی رییس جمهور همچنین در مورد چرایی آمار متفاوت مراجع مختلف در رابطه با رشد اقتصادی مثل آمار 0.5 درصدی سخنگوی دولت، پیش بینی یک درصدی در بخشنامه بودجه، موسسه پژوهش عالی 2.5 درصد، بانک مرکزی 4.6 درصد و عدم اعلام مرکز آمار بیان کرد: بانک مرکزی براساس مسئولیت خود به عنوان مراجع رسمی تولید، آمار و اطلاعات اعلام کرده که با جمع آوری اطلاعاتی نظیر کارگاه های صنعتی انجام داده است.
وی گفت: نرخ رشد یک درصدی بخشنامه بودجه را تا کنون ندیده بودم و در این رقم شک دارم اما مربوط به پیش بینی یک سال است.
رییس موسسه آموزش و پژوهش و مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به رشد اقتصادی پیش بینی شده از سوی موسسه تحت مدیریت خود، یادآور شد: این رقم برآورد رشد اقتصادی است که مانند سایر موسساتی که در دنیا مبادرت به این کار می کنند در کشور ماه هم برای اولین بار یک موسسه نسبت به برآورد رشد اقتصادی اقدام شده است که البته نرخ رشدی که ما محاسبه کردیم. مثلا در رابطه با صنعت مربوط به اطلاعات بیش از 200 شرکت بورسی و ارتباطی که با شاخص کل صنعت داشتیم بوده است.
نیلی رشد اقتصادی 0.5 درصدی اعلام شده از سوی سخنگوی دولت را مربوط به زمانی که هنوز اطلاعات تکمیل نشده است، عنوان کرد.
به گزارش ایسنا، وی یادآور شد: باید اعتماد بین جامعه و دولت ایجاد شود و بین آنچه که دولت بیان می کند یا در مورد آن اقدام می کند اطمینان وجود داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]
صفحات پیشنهادی
مشاور اقتصادی روحانی: انتظار تکرار رشد اقتصادی 4.6 درصدی را نداریم/ مدعی رونق اقتصادی نیستیم
مشاور اقتصادی روحانی انتظار تکرار رشد اقتصادی 4 6 درصدی را نداریم مدعی رونق اقتصادی نیستیم مشاور اقتصادی رییس جمهور با تاکید براینکه رشد اقتصادی بهار نسبت به بهار سال گذشته که بدترین دوره رکود اقتصادی بوده سنجیده شده است گفت انتظار تکرار چنین رشدی را تا پایان سال نداشته و پیشانتظار تکرار رشد اقتصادی 4.6 درصدی را نداریم/ مدعی رونق اقتصادی نیستیم
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۲ مشاور اقتصادی رییس جمهور با تاکید براینکه رشد اقتصادی بهار نسبت به بهار سال گذشته که بدترین دوره رکود اقتصادی بوده سنجیده شده است گفت انتظار تکرار چنین رشدی را تا پایان سال نداشته و پیشبینی ما رشد اقتصادی بین دو تا سه درصد خواهد بود به گزارش خبرنگارنیلی: رشد اقتصادی 4.6 درصدی بهمعنای رونق اقتصادی نیست
نیلی رشد اقتصادی 4 6 درصدی بهمعنای رونق اقتصادی نیستتاریخ انتشار دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸ ۳۰ مشاور اقتصادی رئیس جمهور رشد اقتصادی ۴ ۶ درصدی را به معنای رونق اقتصادی ندانست و گفت حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال ۱۳۹۰ فاصله زیادی دارد و رشد اقتصادی بهار تنها به منزله نشاسازمانهای دولتی هم اجماعی برای رشد اقتصادی 4.6 درصدی ندارند
دوشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۵ آمارهای متفاوت از رشد اقتصادی و اینکه گزارش مرکز آمار ایران تنها به تایید آمار رشد مثبت بسنده کرده است حکایت از این دارد که در بین سازمانهای دولتی هم اجماعی برای نرخ رشد 4 6 درصدی وجود ندارد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حسین راغفررشد اقتصادی 4.6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست
مشاور اقتصادی رئیس جمهور رشد اقتصادی 4 6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست مسعود نیلی گفت رشد اقتصادی 4 6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال 1390 فاصله زیادی دارد و رشد اقتصادی بهار تنها به منزله نشانهای مبنی بر آغاز خروج از رکود بوده است مسمشاور اقتصادی رئیس جمهور: رشد اقتصادی 4.6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست
مشاور اقتصادی رئیس جمهور رشد اقتصادی 4 6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیستمشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت رشد اقتصادی 4 6 درصدی به معنای رونق اقتصادی نیست حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال 1390 فاصله زیادی دارد و رشد اقتصادی بهار تنها به منزله نشانهای مبنی بر آغاز خروج از رکودرشد اقتصادی 4.6 درصدی بهمعنای رونق اقتصادی نیست/ درآمد نفتی تابستان بیشتر از بهار شد
اقتصادی اقتصاد کلان نیلی عنوان کرد رشد اقتصادی 4 6 درصدی بهمعنای رونق اقتصادی نیست درآمد نفتی تابستان بیشتر از بهار شد مشاور اقتصادی رئیس جمهور رشد اقتصادی 4 6 درصدی را به معنای رونق اقتصادی ندانست و گفت حجم اقتصاد ایران هنوز با زمستان سال 1390 فاصله زیادی دارد و رشد اقتصاپاسخ نوبخت به منتقدان آمار رشد اقتصادی 4.6 درصدی: فراموش کرده اید کشور حتی قانون بودجه هم نداشت؟
پاسخ نوبخت به منتقدان آمار رشد اقتصادی 4 6 درصدی فراموش کرده اید کشور حتی قانون بودجه هم نداشت سیاست > دولت - ایسنا نوشت معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با رفع ابهام از آمار 4 6 درصدی رشد اقتصادی بهار امسال گفت انگار منتقدین فراموش کردهاندپاسخ به منتقدین آمار رشد اقتصادی 4.6 درصدی
پنجشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با رفع ابهام از آمار 4 6 درصدی رشد اقتصادی بهار امسال تصریح کرد انگار منتقدین فراموش کردهاند که در سه ماهه ابتدایی سال گذشته کشور حتی قانون بودجه هم نداشت به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنارشد 15 درصدی موسسات مالی در فصل بهار/ رشد اقتصادی چطور به 4.6 درصد رسید
رشد 15 درصدی موسسات مالی در فصل بهار رشد اقتصادی چطور به 4 6 درصد رسید اقتصاد > اقتصاد کلان - بررسی رشد اقتصادی فصل بهار نشان می دهد بخش پولی و مالی با رشد 15 درصدی یکی از عوامل موثر در افزایش رشد اقتصادی کشور بوده است به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین افزایش رشد اقتصادرونمایی بانک مرکزی از رشد اقتصادی در فصل اول 1393/ رشد4.6 درصدی برای اقتصاد
رونمایی بانک مرکزی از رشد اقتصادی در فصل اول 1393 رشد4 6 درصدی برای اقتصاد اقتصاد > اقتصاد کلان - بانک مرکزی اعلام کرد که رشد اقتصادی در سه ماهه نخست امسال به ۴ ۶ درصد رسید بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی در رابطه با رشد اقتصادی در سه ماهه نخست امسال ۴ ۶رمز رشد اقتصادی 4 درصدی
رمز رشد اقتصادی 4 درصدی   آمار مربوط به نرخ رشد اقتصادی که از سوی بانک مرکزی به تازگی ارائه شده از سوی برخی کارشناسان غیر قابل باور تلقی شده است این نرخ برای بهار امسال 4 6 درصد اعلام شده و بنابر این اعلام بانک مرکزی اقتصاد ایران از دوره رکود خارج شده است به نظر افرادی کهمدیرکل اقتصادی بانک مرکزی خبر داد نازل بودن سطح تولید در بهار ۹۲ و بازگشت بخشی از منابع به سمت فعالیتهای مولد
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی خبر دادنازل بودن سطح تولید در بهار ۹۲ و بازگشت بخشی از منابع به سمت فعالیتهای مولد از عوامل رشد ۴ ۶ درصدی بهار امسالمدیرکل اقتصادی بانک مرکزی گفت از دلایل رشد 4 6 درصدی اقتصاد در فصل نخست سال جاری نازل بودن سطح تولید در بهار سال گذشته و همچنین کاهش جبانک مرکزی: رشد اقتصادی ۴.۶ درصدی افسانه نیست
بانک مرکزی رشد اقتصادی ۴ ۶ درصدی افسانه نیستتاریخ انتشار جمعه ۱۱ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ ۴۵ به نقل از بانک مرکزی این بانک با انتشار اطلاعیه ای به اظهارات حجتالاسلام والمسلمین مصباحی مقدم نماینده محترم مردم تهران در نطق میان دستور خود در صحن علنی مجلس در روز چهارشنبه پاسخ دادپاسخ به منتقدان آمار رشد اقتصادی 4.6 درصدی/حمایت غذایی کارتی شد
یکشنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۰ معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور با رفع ابهام از آمار 4 6 درصدی رشد اقتصادی بهار امسال تصریح کرد انگار منتقدین فراموش کردهاند که در سه ماهه ابتدایی سال گذشته کشور حتی قانون بودجه هم نداشت به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناعضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس تشریح کرد چرا رشد اقتصادی در بخش صنعت ملموس نیست؟/ بازار همچنان در
عضو هیأت مدیره خانه صنعت در گفتوگو با فارس تشریح کردچرا رشد اقتصادی در بخش صنعت ملموس نیست بازار همچنان در انتظار کاهش قیمتهاعضو هیأت مدیره خانه صنعت با تشریح دلایل عدم احساس رشد اقتصادی در بین تولیدکنندگان گفت عدم افزایش توان خرید مردم دلیل اصلی این موضوع است زیرا تقاضایعضو کمیسیون برنامه و بودجه: رشد اقتصادی 4.6 درصدی بهار غلط انداز است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه رشد اقتصادی 4 6 درصدی بهار غلط انداز استعضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به اینکه رشد اقتصادی 4 6 درصدی بهار غلط و غلط انداز است گفت احتمال دارد در مقایسه با سال 92 این نرخ رشد به دست آمده باشد که با کم کردن 4 6 از نرخ منفی 5 8 نتیجه منفی 1 2 میشود-
گوناگون
پربازدیدترینها