واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۱۴ مهر ۱۳۹۳ (۱۱:۶ق.ظ)
واقعيتهاي ايران در دولت يازدهم از نگاه خبرنگار آلماني اوليور گرهاد، خبرنگار اعزامي از کشور آلمان، که با هدف مشاهده واقعيتهاي ايران و تحولات پس از روي کار آمدن دولت يازدهم در قالب گروه رسانهاي به کشورمان سفر کرده بود در گزارشي تحت عنوان گشايش جديد ايجاد شده در کشور روحانيون به تفسير و توضيح مشاهدات خود پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري موج، در مقاله گشايش جديد ايجاد شده در کشور روحانيون که در مجله توريستي آلماني زبان راين نکر منتشر شده است، اوليور گرهاد، واقعيتهاي ايران، تحولات صورت گرفته در کشور پس از روي کار آمدن دولت يازدهم، گشايشهاي ايجاد شده براي جذب گردشگران اروپايي، آشنايي با ظرفيتهاي بيبديل گردشگري و فرهنگي؛ به ويژه در شهرهاي اصفهان، شيراز، تهران و چند منطقه حاشيه کوير را مورد توجه قرار داده است.
اين خبرنگار آلماني که به همراه 8 تن از خبرنگاران و 2 نفر از مديران شرکتهاي گردشگري آلمان به مدت يک هفته در ايران حضور داشته است در ابتداي اين مقاله با اشاره به سالگرد رحلت حضرت امام خميني (ره) در روز 14 خرداد که همزمان با آغاز سفر اين گروه به ايران بوده است، يادآور ميشود، حرم بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در اين روز تاريخي مملو از جمعيت بود.
گرهاد در ادامه، تهران را به عنوان پايتخت جمهوري اسلامي ايران معرفي ميکند و ميگويد: نقطه آغاز سفر ما از شمال به جنوب ايران از طريق اصفهان و شيراز بود. بازديد گروهي ما از ميدان نقش جهان اصفهان با حضور و تجمع پرشور مردم و استقبال آنها از حضور ما همراه بود.
وي در توصيف معماري مسجد شيخ لطف اله اصفهان به عنوان يکي از مهمترين بناهاي تاريخي جهان، مينويسد: در اين ميدان داد و ستد و تجارت، جشنهاي سنتي و بازي چوگان در زمان سلسله صفويه برگزار ميشده است.
نقطه آغاز بازديد اين خبرنگار آلماني از شيراز، مقبره شاهچراغ است، وي اين بقعه تاريخي را اين گونه وصف ميکند: در اين محل دو نفر از برادران امام رضا (ع) امام هشتم شيعيان خاک سپاري شدهاند، مقبره شاهچراغ با يک صحن بسيار وسيع محل تجمع فوج فوج زائرين از تمامي نقاط ايران براي زيارت است.
گرهاد در ادامه اين مقاله به توصيف فضاي روحاني حرم شاهچراغ ميپردازد و ميگويد: انسان در ميان انعکاس نور لوسترها در آينههاي نقرهاي ديوارهاي حرم، فضائي فراموش نشدني و بينظير را تجربه ميکند.
وي همچنين به برگزاري نماز جماعت در اين مکان مقدس اشاره ميکند و ميافزايد: در اين محل عظيم و در فضاي آزاد به هنگام نماز دستاني به سوي خدا بلند ميشود. در اينجا اسلام تحميل نميشود، بلکه مردم ايران با اسلام آميخته و زندگي ميکنند.
اين خبرنگار آلماني در توصيف حضورش در حوزه علميه شيراز، ميگويد: در اين حوزه علميه حدود 200 طلبه مشغول تحصيل علوم ديني هستند. زير يک درخت ليمو با استاد ملاحسيني قرار گذاشتيم. وي سيد بود و عمامه مشکي رنگ به سر داشت. او ميگويد، شيعيان انسانهاي مومن و صلح طلبي هستند و ما از تصوير غلطي که رسانههاي غربي از اسلام و شيعيان ترسيم کردهاند، گلهمنديم.
گرهاد در پايان اين مقاله مينويسد: ايرانيان در کنار مقبره حافظ به شعر خواني از ديوان حافظ مشغولند. در حاليکه مردان و زنان بر ستونهاي مقبره تکله دادهاند و با چشمان بسته به اشعار حافظ گوش ميدهند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]