تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر نمازگزار بداند تا چه حد مشمول رحمت الهى است هرگز سر خود را از سجده بر نخواهد داشت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826367573




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زارعان: ضرورت احياي مودت تلويزيون با سينماي کودک و نوجوان


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۲ مهر ۱۳۹۳ (۲۳:۴۷ب.ظ)
جشنوارۀ 28اُم فيلم هاي کودک و نوجوان زارعان: ضرورت احياي مودت تلويزيون با سينماي کودک و نوجوان مدير گروه کودک و خردسال شبکه ۲ سيما با اشاره به تاثيرپذيري کودکان از تلويزيون گفت: همچنان کودکان پربيننده‌ترين افراد تلويزيون هستند. تصورم اين است در حال حاضر تلويزيون بايد هرچه سريعتر مودت خود را با سينماي کودک و نوجوان احيا کند.
به گزارش خبرگزاري موج از اصفهان، نشست تخصصي تاتير تلويزيون و بازي‌هاي رايانه‌اي بر سينماي کودک و نوجوان با حضور علي زارعان (مدير گروه کودک و خردسال شبکه۲)، فريال بهزاد (کارگردان)، علي معلم (مجري و کارشناس)، محمد بيطرف (مسئول تفاهمات بين بخشي بنياد فارابي)، حميدرضا ديبايي (مدير اجرايي و ارتباطات و امور رسانه‌اي جشنواره)، مجيد مظفري، سعيد راد، محمدرضاشريفي‌نيا (بازيگر) امشب در تالار آينه هتل عباسي برگزار شد.
در ابتداي جلسه، ديبايي با اشاره به موضوع نشست که مبحثي تخصصي و جدي را دنبال مي‌کند، گفت: جانمايه هنر تصوير، سينما است. در عين حال اين حقيقتي است که ديگررسانه‌هاي قدرتمند ، توانسته‌اند در برخي جوامع بر سينما تاثير بگذارند.
ديبايي بحث را با سوال چگونه بازي‌هاي رايانه‌اي و تلويزيون مي‌تواند به سينما کمک کند آغاز کرد و معلم در پاسخ به اين سوال گفت: ابتدا مي‌خواهم به نظام عقب مانده فکري در سينماي ايران بيردازم. متاسفانه سينماگران از پديد‌‌ه‌هاي جديد به عنوان تهديد نام مي‌برند و بعد که رابطه‌شان با مردم از بين رفت شروع به عزاداري مي‌کنند.
وي ادامه داد: جهان امروز جهاني در حال تغيير است و ما نمي‌توانيم جلوي اين تغييرات را بگيريم. امروز پديده‌اي به نام سينما به مفهوم مستقل نداريم و اين اتفاق از دهه ۷۰ به بعد تا کنون افتاده است. اين گونه پيش‌بيني شده است که سينما در ۳ يا ۴ سال آينده به تفريحي گران تبديل شود. فيلم ديدن ديگر الزاما از طريق سينما صورت نمي‌گيرد و موبايل، تبلت و اينترنت و ...به کمک سينما مي‌آيند .اين به معني از دست رفتن سينما يا تغيير ماهيت آن نيست.
اين منتقد در ادامه صحبت‌هايش افزود: اين يک واقعيت است که براي اولين بار فروش بازي‌هاي رايانه‌اي بر فروش سينما فزوني گرفته است. در اين جهان در حال تغيير فيلم‌هايي با موضوعات قديمي و تکراري يا برنامه‌هاي تلويزيوني مبتذل با اجراي مجرياني که به سبک گذشته صحبت مي‌کنند، ديگر مخاطب ندارند.
معلم تصريح کرد: کودکان امروز در سينما همزمان تکست و تصوير را مي‌بينند و اين به هيچ وجه موجب عدم در ک آنها نمي‌شود. تلويزيون خود به بخشي از شبکه‌هاي اجتماعي در اينترنت تبديل شده است به اين صورت که بخش‌هاي مهم و جالب آن سريعا به اينترنت راه پيدا مي‌کند و در دسترس مخاطب قرار مي‌گيرد.
وي در آخر تاکيد کرد: نبايد همچنان در حوزه رسانه با مفاهيم قديمي صحبت کنيم و مدام حسرت دوران گذشته را بخوريم.
در ادامه نشست زارعان در پاسخ به اين سوال که جايگاه تلويزيون به عنوان حامي سينما کجاست؟ گفت: هنگامي که تلويزيون در دهه ۶۰ در اوج خود بود اينگونه تصور مي‌شد که پايان عصر ديگر رسانه‌ها با ظهور تلويزيون به واقعيت مي‌پيوندد اما اين تصور منتفي شد. در آن زمان تلويزيون و راديو به عنوان رسانه‌هاي درون خطي و روزنامه ها به شکل برون خطي فعال بودند، با اين وصف نياز به رسانه‌هاي ميان خطي حس شد.
وي ادامه داد: امروز هم نيازمند اين تفکر هستيم که بايد مرزبندي قطعي ميان رسانه‌ها از بين برود. تلويزيون در چند سال آينده مستطيلي مي‌شود يعني ديگر فقط يک فرستنده نيست، بلکه يک نوجوان هم مي‌تواند توليد کننده باشد. اين امر طبيعت رشد رسانه‌هاست. تصورم اين است در حال حاضر تلويزيون بايد هرچه سريعتر مودت خود را با سينماي کودک و نوجوان احياء کند. همچنان کودکان پربيننده‌ترين افراد تلويزيون هستند. هنوز مي‌توانيم در ايران انتظار داشته باشيم که تلويزيون بر کودکان اثرگذار باشد. «شهر موش‌ها» و «کلاه قرمزي» نشان مي‌دهد هنگامي که اين دو رسانه با هم تعامل داشته باشند، اتفاقات خوبي رخ مي‌دهد.
مدير گروه کودک و خردسال شبکه ۲ ادامه داد: در تلويزيون فرصت‌هاي سينمايي شدن بسيار زياد است که مورد اغفال واقع شده و ممکن است حتي ناشي از خودخواهي مسئولان باشد.
در ادامه نشست، بيطرف با بيان اين‌که مخاطب و کودک امروزي درگير نرم‌افزارهاي تعاملي است، گفت: کودک و نوجوان امروزي، دوست دارد ضمن تاثير پذيري، تاثير هم بگذارد و اين در حالي است که در سينما، تنها تاثير مي‌پذيرد اما در بازي رايانه‌اي هر دو اين موارد ديده مي‌شود.
او با اشاره به اين که بيش از ۵۰ سال روي اين ظرفيت مهم کار شده است، صحبت‌هاي خود را با طرح اين پرسش که سهم ما از اين ظرفيت چيست؟ ادامه داد و گفت: طبق آمار رسمي مرکز افکار سنجي، در ايران بيش از بيست ميليون کاربر فعال گيم وجود دارد و روزانه ۴۰ ميليون ساعت صرف بازي‌هاي رايانه‌اي مي‌شود.
بيطرف، استفاده از گيم را قصه پيچيده‌اي خواند و گفت: حدود ۸۳ درصد والدين مي‌گويند، بچه‌هاي ما از بازي‌هاي رايانه اي تاثير مي پذيرند. يکي از دلايل اين تاثيرپذيري به تعريف انتهاي بازي توسط کاربر بستگي دارد.
او با بيان اين که بايد ببينيم در حوزه مخاطب و مسائل فرهنگي و اقتصادي بازي‌هاي رايانه‌اي چه کمکي مي‌توانند بکنند، با توجه به جذابيت گيم و علاقه بچه‌ها به اين بازي‌ها، گيم را يکي از ارکان کمک کننده به سينما خواند و ادامه داد: جريان سينما بايد با يک برنامه‌ريزي بلند مدت، در راستاي استفاده از تکنولوژي و بازي‌هاي رايانه اي تدبيري اتخاذ کنند.
در بخش ديگري از نشست فريال بهزاد، کارگردان نيز در اين‌باره گفت: سينماي ايران از دهه شصت به بعد، به جاي حرکت به سمت تکنيک و تکنولوژي، در يک جايي متوقف شد و متاسفانه به لحاظ تکنولوژي هيچ پيشرفتي نکرد.
او با تاکيد بر اين که کودکان و نوجوانان در گيم بيشتر با فانتزي و تخيل مواجه هستند، اذعان کرد: متاسفانه حتي در بازي‌هاي رايانه‌اي نيز ما به لحاظ تکنولوژي و سرمايه‌گذاري، بسيار ضعيف و فقير هستيم.
اين کارگردان با بيان اين که ما بايد خود را به کاروان در حال حرکت دنيا برسانيم، ادامه داد: در جايي متوقف شده‌ايم و کسي نيست تا به اين موضوع توجه کند. در اين چند روز برگزاري جشنواره استقبال خاصي از بچه‌ها نديدم و اين مهر تاييدي بر فقر تکنيکي و سرمايه‌گذاري سينماي ماست. بنابراين بايد هر چه زودتر از يک جايي آغاز کنيم.
علي معلم تهيه کننده سينماي ايران، يکي از بزرگترين مشکلات در تمامي حوزه‌ها را گفتمان‌هاي معطوف به گذشته عنوان کرد و با اشاره به اينکه کسي به فکر آينده نيست، ادامه داد: امروزه در عرصه گيم و تکنولوژي، با بازي‌هايي مواجه هستيم که کاملا کاربر را وارد جهان ديگري مي کند.
او با بيان اين که ما مي توانيم فيلمي ارزان، اما مطابق با ذائقه نسل جديد بسازيم، وجود ادبيات و نگاه امروزي را از مولفه‌هاي چنين فيلمي در حوزه کودک البته با رعايت موازيني چون فهم فرهنگي خودمان از جهان خواند.
زارعان نيز در اين نشست صحبت هاي خود را با تعريفي از سن جواني ادامه داد و گفت: جواني از بلوغ تا آغاز استقلال يک شخص تعريف مي شود. حال بر اساس آن بايد تئوريسيني داشته باشيم که بتواند ارتباط سينما، تکنولوژي‌هاي روز و بازي‌هاي رايانه‌اي را به جوانان تفهيم کند.
او با تاکيد بر اينکه اي‌کاش به جاي رونمايي از کتاب، يک استراتژي پنج ساله را رونمايي مي‌کرديم، تصريح کرد: استراتژي مشترک رسانه‌اي و دوري از نوستالژيگري مي تواند کمک حال ما در راستاي حرکت رو به جلو باشد.
بيطرف مشکل کشور را در نوع استفاده از بازي‌هاي رايانه‌اي دانست و گفت: در کشور آمريکا ۸۶ ميليون نفر براي گيم هزينه مي‌کنند و بيش از ۴۶ درصد افراد بازي‌هاي آنلاين انجام مي‌دهند. به هر حال در حوزه سينما و گيم بنده معتقدم اين دو مي‌توانند به يکديگر کمک کنند. و اين اتفاق مهمي است که به هر حال بايد از جايي آغاز شود.
در پايان اين نشست فريال بهزاد، ايجاد مثلث سينما، تلويزيون و آموزش و پرورش را در بهبود شرايط فعلي سينماي کودک، موثر خواند و اذعان کرد: براي من سوال است که آموزش و پرورش کجاي اين جريان قرار دارد؟ گرچه نقدهايي به تلويزيون هم وارد است.
اين نشست شبانه افزون بر افراد نامبرده، با حضور چهره‌هاي شناخته شده‌اي چون مجيد مظفري، سعيد راد، محمدرضا شريفي‌نيا، مليکا شريفي‌نيا، کوروش تهامي، سيد جواد هاشمي، خسرو دهقان و اهالي رسانه در تالار آينه هتل عباسي اصفهان برگزار شد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن