تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد ، و نماز را برای دوری از تکبر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843323647




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طرح جایگزین توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای ایران چیست؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طرح جایگزین توافق نهایی در مذاکرات هسته‌ای ایران چیست؟
در حالی که تنها حدود دو ماه تا پایان ضرب الاجل دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق نهایی هسته ای باقی مانده، بحث ها درباره موفقیت یا عدم موفقیت طرفین در دستیابی به این توافق جدی تر شده است. در این میان، یک تحلیلگر آمریکایی به بررسی سناریویی پرداخته که در صورت دست نیافتن طرفین به توافق تا پایان نوامبر به عنوان یک طرح جایگزین قابلیت پیگیری دارد.
کد خبر: ۴۳۹۱۹۵
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۵ - 02 October 2014


در حالی که تنها حدود دو ماه تا پایان ضرب الاجل دستیابی ایران و گروه 1+5 به توافق نهایی هسته ای باقی مانده، بحث ها درباره موفقیت یا عدم موفقیت طرفین در دستیابی به این توافق جدی تر شده است. در این میان، یک تحلیلگر آمریکایی به بررسی سناریویی پرداخته که در صورت دست نیافتن طرفین به توافق تا پایان نوامبر به عنوان یک طرح جایگزین قابلیت پیگیری دارد.


به گزارش «تابناک»، باربارا اسلاوین، روزنامه نگار و تحلیلگر و عضو موسسه «شورای آتلانتیک» در مطلبی به بررسی سناریوهای حایگزین توافق هسته ای ایران پرداخته و می نویسد در حالی که هنوز حدود دو ماه تا پایان ضرب الاجل دستیابی به توافق نهایی باقی مانده، هر دو طرف خود را برای این احتمال که مذاکرات به موفقیت منجر نشود، آماده می کنند.


اسلاوین اشاره می کند که هفته گذشته، رئیس جمهور ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در نیویورک اظهار داشت هرچند در حال حاضر همه چیز بر پایه این انتظار قرار دارد که مذاکرات به موفقیت منجر ود، اما این بدان معنا نیست که اگر روند دستیابی به توافق با شکست مواجه شود، اوضاع به حالت گذشته باز خواهد گشت.


در مقابل، دیوید آلبرایت، رئیس موسسه علوم و امنیت بین المللی آمریکا نیز که ارتباط نزدیکی با دولت و کنگره آمریکا دارد، اظهار داشت که از دیدگاه وی، حتی در صورتی که مذاکرات به توافق نهایی منتهی نشود، هر دو طرف این انگیزه را دارند که از دامن زدن به تنش ها خودداری کنند. به عقیده وی، حتی در این صورت نیز ایران محدودیت های برنامه هسته ای خود را ادامه می دهد و از انجام اقداماتی که واکنش شدید طرف مقابل را به دنبال داشته باشد، اجتناب خواهد کرد.


اسلاوین در ادامه به تحلیل شرایط کنونی پرداخته و می نویسد در حالی که منطقه خاورمیانه به سبب اقدامات گروه داعش در بحران قرار دارد، از زمان ازسرگیری مذاکرات هسته ای در یک سال پیش، تنش ها میان ایران و غرب کاهش یافته است. دیدارهای روحانی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با رئیس جمهور فرانسه و نخست وزیر انگلیس، از نشانه های ابن بهبود روابط بود. 


این پیشرفت های دیپلماتیک، نه تنها بازتاب دهنده بین المللی بودن بحران داعش است، بلکه همچنین بیانگر این حقیقت است که ایران به شکلی جدی به تعهدات خود در چارچوب توافق مقدماتی ژنو پایبند بوده است. در مقابل، کاهش محدود تحریم ها در کنار مدیریت بهتر اقتصادی دولت روحانی، سبب شده اقتصاد ایران بتواند از دو سال رکود خارج شود و نرخ تورم نیز کاهش پیدا کند. 


به گفته کارشناسان، طی شش ماهه نخست سال جاری میلادی، تجارت ایران با اتحادیه اروپا 11 درصد افزایش یافته است. به عقیده این کارشناسان که دیدگاه هایشان از طریق موسسه بین المللی وودرو ویلسون بیان شده، حتی در صورتی که تحریم های کنونی علیه ایران ادامه داشته باشد، تجارت با روسیه و اروپا و همچنین استفاده از «راه حل های مثلثی» (تجارت با استفاده از کشورهای ثالث همچون عمان و عراق) افزایش خواهد یافت.


بی تردید در صورتی که تحریم های موجود علیه ایران – به ویژه تحریم های بانکی و تحریم های حوزه انرژی – برداشته شود، اقتصاد ایران عملکرد بهتری خواهد داشت. اما ایران تاکنون به دور زدن تحریم ها عادت کرده و در مقابل سخت ترین تحریم های ممکن از سوی آمریکا نیز مقاومت کرده است. حتی در صورتی که توافق نهایی حاصل نشده و آمریکا تحریم های جدیدی را نیز علیه ایران وضع کند، بعید است که دیگر کشورها در این زمینه با آمریکا همراه شوند؛ به ویژه درصورتی که ایران پیشنهادی جدی و منطقی را در مذاکرات ارائه کرده باشد.


بی تردید دستیابی به توافق نهایی، هم برای دولت اوباما و هم دولت روحانی یک دستاورد سیاسی بزرگ محسوب می شود. اما در مقابل، شکست مذاکرات نیز به کلی امری منفی به شمار نمی رود. در هر دو کشور، تندروها آماده اند که با هرگونه توافقی مخالفت کنند و طرف های خارجی ذینفع نیز نسبت به هرگونه بهبود در روابط ایران و آمریکا نگران هستند. در صورتی که هیچ توافقی در مذاکرات حاصل نشود، ایران و آمریکا می توانند چنین استدلال کنند که دلیل این امر، پافشاری هریک بر اصول خود بوده است. هر دو طرف می توانند بگویند که برایشان عدم توافق بهتر از یک توافق بد است. 


هرچند روحانی اخیراً اشاره کرده که در صورت دستیابی به توافق نهایی، چشم انداز ایجاد رابطه ای «کاملاً متفاوت» با آمریکا وجود دارد، اما در صورت شکست مذاکرات، دو اصل استقلال ژئوپلیتیک و خصومت با آمریکا به عنوان اصول اساسی جمهوری اسلامی ایران حفظ خواهد شد. در این میان، همکاری های موردی و حتی رایزنی های سطح عالیرتبه میان مقامات ایرانی و آمریکایی نیز بدون ازسرگیری رسمی روابط ادامه خواهد یافت.


البته خیلی چیزها بستگی به این دارد که عدم موفقیت مذاکرات به چه شکلی باشد. ایران هنوز بر حفظ 10 هزار سانتریفیوژ خود اصرار دارد و البته پیشنهاداتی درباره قطع ارتباط میان برخی سانتریفیوژها و یا کاهش سرعت غنی سازی آن ها از سوی طرف مقابل در مذاکرات مطرح شده است. آخرین موضع آمریکا در این زمینه، حفظ 4500 سانتریفیوژ در ایران بوده است. اما حتی در صورتی که ایران با کاهش سانتریفیوژهای خود به 7 هزار عدد نیز موافقت کند، روسیه، چین و شمار بسیاری از کشورهای در حال توسعه همین امر را دلیلی برای ازسرگیری روابط عادی تجاری با ایران قرار خواهند داد.


یک حوزه دیگر مورد اختلاف، بحث برداشته شدن تحریم های شورای امنیت سازمان ملل است. ایران خواستار آن است که تحریم ها همزمان با دستیابی به توافق برداشته شود؛ اما آمریکا و شرکای غربی اش ترجیح می دهند این کار در یک روند زماندار و به موازات عمل ایران به تعهداتش انجام گیرد. اما هدف اصلی باید جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای در آینده باشد، نه تلاش برای وادار کردن این کشور به پذیرش مواردی که در گذشته اتفاق افتاده است.


در این میان، باید گفت که داشتن یک طرح جایگزین، به معنای عدم تلاش برای دستیابی به طرح اصلی (توافق هسته ای) که فواید بسیار بیشتری برای امنیت و صلح بین المللی و همچنین آینده مردم ایران دارد، نیست. دستیابی به توافق هسته ای، هم برای کشورهای منطقه و همسایگان ایران، هم برای دیگر کشورها و هم برای خود ایران و دولت این کشور دارای فواید بسیار مهم و قابل توجهی است. 














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن