واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
مراسم تقدیر از سپیدجامگان دفاع مقدس برگزار شد خبرگزاری رسا ـ مراسم تقدیر از جراحان و عوامل سازنده مستند تلویزیونی سپیدجامگان به منظور ارج نهادن بر عظمت تلاشها و مجاهدتهای جراحان و پزشکان در طول هشت سال دفاع مقدس در فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ابتدای این مراسم سجاد نوروزی رئیس فرهنگسرای اندیشه با بیان این که طی سال های پس از جنگ تحمیلی به نقش جراحان و پزشکان آن دوران کمتر از دیگر افراد حاضر در جنگ پرداخته شده است، اظهار کرد: این شخصیت ها به پرستاری از مجاهدان راه حق مشفول بودند و فکر می کنم اجرشان از شهدا و جانبازان دفاع مقدس کمتر نیست.
به میراث هایمان بی توجهی کرده ایم
وی افزود: ما امروز در حال جنگی فرهنگی با کشورهایی هستیم که به اصطلاح دوپینگ کرده اند و در چنین جنگی باید بیش از این ها به افتخارات کشورمان بپردازیم و تا به حال در زمینه پرداختن به بزرگانمان در دوران دفاع مقدس کم کاری کرده ایم و شاید آیندگان از ما نگذرند که این چنین به میراث هایمان بی توجهی کرده ایم. نوروزی مستند "سپیدجامگان" را تلاش ارزنده ای در راستای به تصویر کشیدن نقش موثر جراحان جنگ تحمیلی دانست و عنوان کرد: این اثر با اعتقاد ساخته شده و به همین دلیل هم بر دل مخاطبانش نشسته است و حتما مورد قبول درگاه حق هم قرار می گیرد.
جامعه پزشکی در دفاع مقدس نمره قبولی آورد
در ادامه مراسم سردار نصرالله فتحیان معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح ضمن تقدیر از حرکت فرهنگسرای اندیشه برای برگزاری ای این مراسم، اظهار کرد: جامعه پزشکی کشورمان در دفاع مقدس نمره قبولی آوردند و آمام (ره) هم به این جامعه نمره قبولی داد. خیلی مهم است که قشری از جامعه در مقطع مشکل ، پرمخاطره و بسیار تعیین کننده نمره قبولی بیاورد و این موفقیت به دلیل کارهای بزرگی است که در آن دوران انجام دادند. وی گفت: کسی باور نمی کند که کشوری جنگ 8 ساله داشته باشد و اپیدمی نداشته باشد، در تمام جنگ های جهان مشکلات وسیع بعداشتی وجود داشت، البته نمی گویم که در دفاع مقدس ایران مشکل بهداشتی به وجود نیامد اما این مشکلات هیچ گاه وسیع نبود و به سرعت برطرف می شد.
100 هزار عمل جراحی حیات بخش در جنگ تحمیلی صورت گرفت
فتحیان خاطرنشان کرد: در یکی از عملیات های جنگ تحمیلی رکورد تخلیه مجروح و انتقال به بیمارستان توسط تیم پزشکی در کمتر از یک ساعت شکسته شد. جامعه پزشکی در دوران دفاع مقدس 100 هزار عمل جراحی حیات بخش انجام دادند که اگر این بیمارستان ها و جامعه پزشکی کشورمان نبود قطعا مجروحان به شهدا پیوسته بودند. معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح کشور با تاکید بر این که به لحاظ دانش پزشکی و به ویژه در بحث جراحی از کشورهای اروپایی و آمریکا جلوتر هستیم، عنوان کرد: این پیشرفت به دلیل کار بزرگی بود که در دوران دفاع مقدس جراحان ما انجام دادند و امیدوارم همان روحیه همچنان هم باقی بماند و چنین برنامه هایی بتواند در معرفی جامعه پزشکی نقش موثری داشته باشد.
در ادامه این مراسم با حضور سجاد نوروزی رییس فرهنگسرای اندیشه، مهدی باقری مدیرکل امور ایثارگران شهرداری تهران و سردار فتحیان معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح از عوامل سازنده مستند تلویزیونی "سپیدجامگان" و همچنین جراحان دوران دفاع مقدس که در این مستند خاطراتشان را روایت می کنند تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
به جنگ خواهیم رفت، اما به جنگ با بیماری
دکتر غلامعلی اکاشه عضو هیات مدیره جامعه جراحان ایران پس از دریافت لوح و تندیس فرهنگسرای اندیشه ضمن ابراز خوشحالی از این که پس از سال ها به افرادی که صادقانه و با عشق در آن دوران به انسان ها و مردم خدمت کرده اند پرداخته شده است، گفت: امیدوارم هیچ وقت تجربه ایی پیش نیاید که تخصص خود را در جنگ و خونریزی بشناسیم. به جنگ خواهیم رفت، اما به جنگ با بیماری . البته هنوز هم افتخار می کنم اگر جانی باقی مانده باشد در طبق اخلاق بگذارم و از میهنم دفاع کنم. دکتر ایرج محجوب متخصص جراحی عمومی در بیمارستان نفت آبادان در دوران جنگ تحمیلی و بیمارستان مهر تهران و دکتر محمد اساعیل اکبری دیگر پزشکانی بودند که در این مراسم تجلیل شدند. امین قدمی تهیه کننده و کارگردان مستند «سپید جامگان» نیز در ادامه مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفت و طی سخنان کوتاهی گفت: بیشترین تلاشی که داشتیم بیرون کشیدن پزشکان از مطب و دانشگاه برای فیلمبرداری بود، چرا که فرصت آزاد بسیار کمی داشتند.
بسیاری از مستندسازان علاقه مند پرداختن به جراحان جنگ بودند
وی ادامه داد: بسیاری از مستند سازان کشور در این سال ها علاقه مند بودند که مستندی درباره جراحان دوران دفاع مقدس بسازند اما به دلیل مشغله بسیار زیاد و همیشگی این قشر از جامعه هیچ گاه امکان آن فراهم نشده بود و دکتر ایرج فاضل یکی از نمونه هایی است که مستند سازان علاقه داشتند از زندگی شان مستندی بسازند و ایشان فرصتی برای این کار نداشته اند. این کارگردان مستند ساز با بیان این که در بیان خاطرات در قالب مستندها نباید خاطره گویان سانسور شوند، تصریح کرد: متاسفانه گاهی می بینیم که سخنان خاطره گویان در رسانه ها و تلویزیون سانسور می شود، در حالی که به طور مثال ترس ها و اضطراب ها در کنار شهامت های آن زیبا است و وقتی این موضوعات را حذف می کنیم زیبایی خاطرات جنگ تحمیلی را از آن می گیرد.
قدمی گفت: بیان تمام زوایای دفاع مقدس باعث واقعی تر شدن این اتفاقات که مردم کشورمان 8 سال با آن دیرگیر بوده اند می شود. همچنین از مهدی خانبان پور مدیر تولید پروژه، امین علی نیا مشاور هنری پروژه و تصویربرداران مستند تجلیل به عمل آمد. در پایان مراسم نیز از لاله اسکندری بازیگر سینما و تلویزیون که در آثار با موضوع دفاع مقدس به ویژه سریال تلویزیونی «رقص پرواز» نقش آفرینی کرده است تقدیر و تجلیل به عمل آمد. وی نیز در سخنانی با بیان این که در این سال ها در آثار هنری به نقش بانوان در دفاع مقدس کمتر پرداخته شده است، گفت: من در آثار سینمایی و تلویزیونی بخش کوچکی از نقش آفرینی دفاع مقدس را به نمایش گذاشتم./1327/د102/ی
۱۳۹۳/۷/۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]