واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۱۸:۱۲ب.ظ)
رييس سازمان نظام دامپزشکي کشور؛ ممنوعيت واردات دام زنده تا پايان سال/خمير مرغ محدوديت نگهداري دارد بر اساس سياست هاي وزارت کشاورزي، دام سبک منعي براي صادرات ندارد و ارزيابي بهداشتي نيز توسط ادارات کل دامپزشکي صورت مي گيرد.
دکتر خلج رييس سازمان دامپزشکي کشور در جمع رسانه هاي خبري گفت: بيش از 60 درصد از عوامل بيماري زا در انسان از حيوانات و فرآورده هاي دامي نشات مي گيرد.
وي ادامه داد: براي جلوگيري از بروز برخي مشکلات همچون سال گذشته و تقريبا با همان استعداد و توان، براي مراسم عيد قربان حاضر شده و بيش از 900 اکيپ نظارت و بازرسي و با همين تعداد، بازرس سيار را آماده فعاليت کرده ايم.
خلج در مورد کشتارگاه هاي فعال کشور نيز گفت: 288 کشتارگاه مجاز بهداشتي و البته سنتي و 67 کشتارگاه صنعتي در کشور در حال ارائه خدمات هستند و از نظر ما هر دامي که در محلي به غير از اين کشتارگاه ها و بدون نظارت سازمان دامپزشکي ذبح شود، بهداشتي نيست و يک تهديد به حساب مي آيد.
وي از آمادگي کامل کشتارگاه هاي کشور براي ارائه خدمات به مردم در روز عيد قربان خبر داد.
رييس سازمان دامپزشکي در مورد بحث هاي به وجود آمده در مورد خمير مرغ نيز گفت: استفاده از خمير مرغ در تمام جهان مرسوم است ولي چهارچوب خاص خود را دارد.
وي ادامه داد: در همان روزي که مسئولان بهداشتي کشور موضوع خمير مرغ را مطرح کردند با ايشان تماس گرفتم و در يک مجادله کامل علمي نظرات خود را بيان کردم.
خلج با بيان اين مطلب که هيچ گاه به دنبال جوابيه دادن نبوده و نيست گفت: من علمي صحبت مي کنم؛ اينکه يک کارخانه از خمير مرغ استفاده کند يا نه در حوزه تصميم گيري مدير کارخانه است اما مطلبي که در استفاده از اين فرآورده بايد دقت کرد اين است که عمر ماندگاري خمير مرغ محدود بوده و حداکثر براي 3 ماه در دماي زير 18 درجه قابل نگهداري است.
وي در پاسخ به سوالي در مورد حفظ حقوق حيوانات وحشي در کشور و وظيفه سازمان دامپزشکي در قبال آن گفت: رفاه حيوانات به عنوان يک قاعده و قانون در جهان پذيرفته شده است و ما نيز آن را قبول داريم اما سازمان دامپزشکي تنها مسئول دام است و وحوش در حوزه سازمان محيط زيست طبقه بندي مي شوند.
رييس سازمان دامپزشکي تاکيد کرد: سازمان دامپزشکي تنها بر روي مجوز هاي بهداشتي وحوش نظارت دارد و مجوز صادرات، پارک هاي حيوانات، باغ وحش ها و واردات بر عهده سازمان محيط زيست است.
وي در مورد صادرات و واردات دام نيز گفت: بر اساس سياست هاي وزارت کشاورزي، دام سبک منعي براي صادرات ندارد و ارزيابي بهداشتي نيز توسط ادارات کل دامپزشکي صورت مي گيرد.
خلج با اشاره به صدور مجوز صادرات 93 هزار راس دام سبک تا چند روز گذشته گفت: متاسفانه تعرفه 60 درصدي گمرک بر اين دام ها در روزهاي گذشته مشکلاتي ايجاد کرد اما با تعامل با گمرک براي صادرات 110 هزار راس دام حاضر در قرنطينه بدون دريافت تعرفه 60 درصدي مجوز گرفته شده است.
وي واردات دام زنده را به جز مصارف اصلاح نژادي غير مجاز خواند و گفت: امسال واردات دام زنده کلا ممنوع است و کميته علمي سازمان دامپزشکي با 5 استدلال به اين نتيجه رسيد که نبايد مجوزي براي واردات صادر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]