واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: استفاده ابزاری صدا و سیما برای ندادن حق پخش فوتبال
در حال حاضر سازمان صدا و سیما پادرمیانی وزارت کشور را هم برای حل شدن ماجرای حق پخش تلویزیونی مسابقات لیگ برتر نپذیرفته است تا دو طرف دعوا به مکان اولیه خود بازگردند. فدراسیون فوتبال از ممانعت پخش مسابقات سخن بگوید و سازمان صدا و سیما از «ارزان» خریدن این مسابقات.
کد خبر: ۴۳۸۶۰۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵ - 30 September 2014
آخرین روزهای مدیریت عزتالله ضرغامی در سازمان صدا و سیما با یک چالش بزرگ برای او همراه است. چالشی که شاید در دوران مدیریتی او حل نشود و بهعنوان یک میراث قابل توجه به رئیس بعدی این سازمان برسد. در هفتهای که گذشت سازمان صدا و سیما پیشنهاد میانجیگری وزارت کشور را برای حل ماجرای حق پخش را هم نپذیرفت تا علی کفاشیان بار دیگر بزرگترین تهدید که در استین دارد را بار دیگر بیان کند که مانع حضور دوریبنها در ورزشگاهها خواهد شد.
به گزارش تابناک، لیگ برتر چهاردهم در حالی آخر این هفته به ایستگاه یازدهم میرسد که هنوز تکلیف ماجرای حق پخش تلویزیونی این مسابقات مشخص نشده و علیرغم تمام شدن قرارداد سهساله قبلی مسابقلت لیگ چهاردهم در حال حاضر بدون هیچ قراردی میان فدراسیون فوتبال و سازمان صدا و سیما پخش میشود. مسئلهای که در دو ماه گذشته به یک جنگ فرسایشی میان سازمان فوتبال ایران و رسانه ملی تبدیل شده است.
انچه از جوانب امر بر میآید این است که صدا و سیما به عنوان رسانه ملی شان خود را چنان بالاتر از این میداند که بخواهد برای موضوع کوچکی مانند حق پخش تلویزیونی فوتبال ایرانی وارد بحث شود و چنین است که در ماههای گذشته کمتر واکنشی را از سوی مدیران این سازمان در قبال موضعگیریها فراوان مسئولان سازمان فوتبال ایران دیدهایم. انحصاری بودن حوزهای که صدا و سیما در ایران در آن فعالیت میکند به راحتی به مدیران این سازمان اجازه میدهد تا بیتوجه به واکنشهای مدیران فوتبال ایران هم با پیشنهادی به مراتب کمتر از رقم واقعی، آنها را به سخره بگیرند و هم خیالشان از ورود دوربینهایشان به هر ورزشگاهی راحت باشد.
چند هفته پیش وقتی علیکفاشیان از عزم قاطع خود برای راه ندادن دوربینهای تلویزیونی به ورزشگاهها سخن گفت وزارت کشور بهعنوان نفر سوم وارد ماجرا شد و شورای امنیت کشور با پا درمیانی از این مسئله جلوگیری کرد و اعلام کرد که هرچه زودتر تکلیف این جریان با دخالت وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان و طرفهای درگیر حل خواهد شد. اما جلسهای که این هفته با حضور علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال، مناف هاشمی، معاون وزیر ورزش و جوانان، تقدسنژاد، نماینده صدا و سیما، مهدی تاج، رییس سازمان لیگ، سردار ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در وزارت کشور برگزار شد، بینتیجه ماند.
درواقع صدا وسیما بهعنوان رسانه ملی با رد کردن پیشنها د وزارت کشور و وزارت ورزش راه خود را از دولت جدا کرده و همچنان از موضع قدرت در این خصوص سخن میگوید. نکته جالبتر این ماجرا اینجاست که سازمان صدا و سیما از ابزار رسانهای خود هم برای پیشبرد اهداف خود بهره میبرد. برنامه نود که تخصصاش پرداختن به حاشیههای ریز و درشت فوتبالی ایران است در سه دو ماه اخیر هیچ اشارهای، حتی کوتاه و کنایی، به این موضوع نکرده و عادل فردوسیپور ترجیح داده با مجبور شده ترجیح بدهد که این سرفصل را در کنداکتور برنامههایش نگنجاند.
از سوی دیگر موج بیزاری از فوتبال و نشان دادن چهره کریهی از فوتبال داخلی در گزارشهای مختلف بخشهای خبری حربه دیگری است که صدا و سیما برای نشان دادن موضعاش در این خصوص اتخاذ کرده است. پرداختن به دریافت و پرداختهای میلیاردی فوتبال ایران و به حاشیه کشیدن آن لابد ترفندی است که مدیران صدا و سیما به مدد ان میخواهند اعلام کنند که همین مبلغی هم صدا و سیما برای حق پخش پرداخت میکند از سر فوتبال ایران هم زیادی است.
ماجرای پرداختن به زشت یا زیبا بودن فوتبال ایرانی موضوعی نیست که در این مجال قابل طرح باشد که خودش داستان دیگری دارد. ماجرای اصلی این است که حق پخش تلویزیونی مسابقات فوتبال ایران بخشی از درامد قانونی فوتبال است که به مدد آن میتوان از صرف شدن بودجه دولت در فوتبال جلوگیری کرد. درآمدی که مدیران صدا وسیما با استفاده از بیلیاقتی مدیران فوتبالی ایران سعی دارند اینطور جلوه دهند که «حقپخش» حق فوتبال ایران نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]