واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۳ (۸:۱۴ق.ظ)
سياست هاي وزارت جهاد کشاورزي تبيين شد؛ نقش موثر گياهان دارويي در اقتصاد کشاورزي همزمان با افتتاح دومين جشنواره و نمايشگاه ملي گياهان دارويي، فراورده هاي طبيعي و طب سنتي ايران وزارت جهاد کشاورزي سياست هاي خود را در توسعه گياهان دارويي اعلام کرد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، در اين سياست ها وضعيت اقليمي و اکولوژيک ايران به چهار گروه: داراي يازده اقليم از سيزده اقليم متنوع دنيا (4 اقليم اصلي- 7 اقليم فرعي) /اختلاف دما در بين سردترين و گرمترين نقاط کشور حدود 40 تا 45 درجه سانتيگراد /اختلاف ارتفاع بين + 5600 متر تا حدود -50 متر از سطح درياي آزاد/داراي حدود300 روز آفتابي تقسيم شده است.
بر اساس اين گزارش، در بخش تنوع و فراواني جوامع گياهي و ژنتيکي آمده است؛ وجود 7500 تا 8000 گونه گياهي که از مجموع ياد شده 2000 گونه داراي خاصيت دارويي و درماني است. و حدود 123 گونه از 2000 گونه در زمره گونه هاي انحصاري و بومي ايران است. مثل زيره ايراني، آنغوزه- باريجه و... که اکنون توليد مي شود.
در ادامه اين سياست ها به پيشينه در ايران پرداخته و آورده است؛ طب سنتي عمدتاً بر پايه استفاده از گياهان دارويي استوار است.
همچنين انواع گياهان و کاربرد آنها را به سه بخش مصارف دارويي و درماني/مصارف ادويه اي و نوشابه اي/ مصارف بهداشتي و آرايشي تقسيم کرده است.
فرصت ها در اين سياست به نياز آبي اندک گياهان دارويي/گازي با اقليم هاي مختلف ايران/ امکان کشت در اراضي کم بازده و پاسخ مثبت بر تنش هاي محيطي و افزايش کيفيت آنها (افزايش ماده موثره)/ ارزش اقتصادي بالا- به عنوان مثال: از هر هکتار 5 تا10 تن گل محمدي قابل برداشت است که از هر هکتار 5 تا 6 تن آن يک کيلو (1) اسانس به دست مي آيد. که بين 60-25 ميليون تومان قيمت دارد، تببين شده است.
همچنين در بخش فرصت ها وجود بازار جهاني با توجه به شناخت مردم نسبت به عوارض جانبي و خطرناک داروهاي شيميايي اعلام شده و در پايان امکان توليد محصولات ارگانيک عنوان شده است.
در سند چشم انداز تأمين سلامت ، که پايه هاي اصلي آن بر غذاي سالم و داروهاي طبيعي است. بايد سلامتي را از « مزرعه و باغ » جويا شويم.
همچنين در اقتصاد مقاومتي آمده است؛ تراز تجاري مثبت ، که يکي از منابع قابل حصول کار در زمينه گياهان دارويي و داروهاي گياهي است، بدين معني که ؛ توليد و صادرات و مصرف در بازار داخلي ، داروهايي هستند که منشاء گياهي و طبيعي دارند . بر آوردها حاکي از واردات حدود 400 تا600 ميليون دلار دارو در سال به کشور است.
در حال حاضر حود 427 قلم داروهاي گياهي مجوز از وزارت بهداشت و درمان دارند که 335 قلم آن توليد مي گردد.
همچنين تعداد حدود 60 قلم ترکيبات آرايشي و بهداشتي با منشاء گياهي در کشور توليد ميگردد و حدود 35 شرکت دارو سازي گياهي در کشور مجوز فعاليت دارند .
بر اساس اين سياست ها، حدود 14 قلم داروي گياهي براي مصارف دامپزشکي توسط شش شرکت در داخل توليد مي شود.
قطره خوراکي، شربت، قرص، کپسول، پماد، ژل، کرم و ... از توليدات بخش گياهان دارويي است.
سطح زير کشت در سال 92 حدود 41600 هکتار و توليد حدود 125 هزار تن، صادرات آن 24 هزار و 160 تن به ارزش 91 ميليون دلار است.
در اين گزارش آمده است؛ با احتساب زعفران در مجموع حدود 450 ميليون دلار صادرات داشته ايم.
در اين سياست ها پينشهادهاي، گسترش همکاريهاي بين وزارتين بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و وزارت جهاد کشاورزي/تکميل زنجيره توليد ( تحقيقات، توليد، فرآوري، بازرگاني و ...)/ توسعه زراعي گياهان دارويي براي توليد تجاري و کاهش از فشار بر برداشت از عرصه هاي طبيعي بمنظور حفظ ذخاير ژنتيکي و جلوگيري از انقراض گونه ها/ توسعه همکاريها با کشورهاي صاحب برند در زمينه هاي تحقيقاتي و توليد و فرآوري به عنوان راهکار آماده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]