واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نشنالریویو: فقط ایران میتواند با داعش مقابله کند
یک نشریه آمریکایی تأکید کرد: از بین همه کشورهایی که میخواهند با داعش مبارزه کنند، تنها ایران و حزبالله و سوریه هستند که نشان دادهاند توانایی و روحیه مقابله با داعش را دارند.
کد خبر: ۴۳۸۴۶۵
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۸ - 30 September 2014
یک نشریه آمریکایی تأکید کرد: از بین همه کشورهایی که میخواهند با داعش مبارزه کنند، تنها ایران و حزبالله و سوریه هستند که نشان دادهاند توانایی و روحیه مقابله با داعش را دارند.
به نوشته کیهان، مجله نشنال ریویو ضمن انتشار تحلیل فوق، از قول جیمز بیکر وزیر خارجه اسبق آمریکا نوشت: ایران و روسیه جزئی از تکههای گمشده پازل هستند.
نشنال ریویو مینویسد: بیکر که سابقه زیادی در دولتهای ریگان و بوش دارد در مصاحبه با شبکه انبیسی به نکات موفقیتآمیز سیاستهای خارجی زمان خود اشاره کرده و آن را با شکستهای اخیر سیاستهای خارجی آمریکا مقایسه نموده و میافزاید برای حل مشکلات خاورمیانه در دراز مدت ما نیاز به ایران و روسیه داریم تا بتوان بر شورشیان افراطی از جمله داعش پیروز شد.
از سوی دیگر روزنامه سعودی الحیات در تحلیل مشابهی یادآور شد: نادیده گرفتن ایران در جنگ با داعش، خودکشی است.
الحیات میافزاید: ایران و روسیه به همکاری با حکومت بشار اسد اصرار دارند و اگر بنا باشد که از این ائتلاف دور شوند قطعاً به کمک برگههای بازی خود به حمایت بیشتر از بشار اسد و نیروهای آن ادامه خواهند داد. کما این که تاکنون نیز بشار اسد به کمک این دو کشور بوده که حفظ شده و توانسته است به روی پای خود بایستد.
روزنامه سعودی چاپ لندن مینویسد: ایران برگههای برنده بسیاری در اختیار دارد، تازهترین آنها یمن است، کشوری که کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نسبت به اوضاع آن حساسیت بسیاری دارد و ایران با نفوذ خود در آن توانسته است به نیرویی مؤثر و تأثیرگذار تبدیل شود. لبنان دیگر برگ برنده ایران در تعامل با جهان عرب و غرب است. اگر بنا باشد غرب و اعراب با برگه داعش به ایران فشار بیاورند ایران برگههای برنده بسیاری دارد که میتواند تمامی این فشارها را دفع کند.
الحیات تصریح کرد: اگر غرب با ایران و روسیه وارد همکاری میشد پیمان بینالمللی مبارزه با داعش زودتر از اینها در سوریه تشکیل میشد و میتوانست موفقیتهای بسیار بیشتری به دست آورد. در حالی که به نظر میرسد با دور کردن این دو کشور از این پیمان غرب میرود دوباره اشتباهی استراتژیک را در خاورمیانه مرتکب شود. آیا این صحیح است که به صرف رقابت با تهران و مسکو و بهانهتراشی برای همکاری با آنها اجازه داده شود که داعش در سوریه به حال خود رها شود؟ آیا غرب گمان نمیکند با این کار پیمان مبارزه با داعش میتواند آن قدر ضعیف شود که این شبکه را رو در روی کشورهای غربی قرار دهد و در نهایت این ائتلاف را به شکست بکشاند؟ البته بدیهی است اگر غرب نخواهد با ایران در مبارزه با داعش همکاری کند، تهران خود استراتژی و دستورالعمل خود را در مبارزه با آن حتی به تنهایی ادامه خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]