واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۵:۱ب.ظ)
فردا؛ مراسم بزرگداشت آيتالله آدينهوند در خرمآباد برگزار ميشود مراسم ويژه ترحيم و بزرگداشت آيتالله آدينهوند فردا يکشنبه، ششم مهر در مدرسه علميه آيتالله کمالوند خرمآباد برگزار ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، بهمناسبت رحلت آيتالله محمدرضا آدينهوند مراسم بزرگداشتي روز يکشنبه، ششم مهر از ساعت 9 تا 11 صبح در مدرسه علميه آيتالله کمالوند خرمآباد برگزار ميشود.
اين مراسم ترحيم و بزرگداشت با همکاري نماينده ولي فقيه و امام جمعه خرمآباد، استانداري، حوزه علميه کماليه، شوراي هماهنگي تبليغات اسلامي، اوقاف و امور خيريه، سازمان تبليغات اسلامي، فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سيماي لرستان برگزار ميشود.
از عموم مردم استان لرستان براي شرکت در مراسم بزرگداشت اين عالم برجسته که عمر شريف خود را در راه تعليم و تربيت شاگردان مکتب امام صادق(ع) مصروف داشته است، دعوت شده است.
سيدسعيد شاهرخي، معاون سياسي ـ امنيتي استاندار لرستان در نشست هماهنگي مراسم بزرگداشت آيتالله آدينهوند که در استانداري لرستان برگزار شد، اظهار کرد: اين مراسم توسط نماينده وليفقيه در استان لرستان و استانداري و مشارکت تعدادي از دستگاههاي اجرايي استان برگزار ميشود.
وي با بيان اينکه اين مراسم توسط ادارهکل تبليغات اسلامي، مديريت حوزه علميه کماليه و صدا و سيماي لرستان اطلاعرساني خواهد شد، اظهار کرد: استاندار لرستان از چندين نفر از مسئولان کشوري جهت شرکت در اين مراسم دعوت کرده است.
شاهرخي با بيان اينکه حجتالاسلام طهماسبي، امام جمعه کوهدشت، سخنران اين جلسه خواهد بود، ادامه داد: فرمانداران شهرستانها بههمراه ائمه جمعه، در اين مراسم حضور خواهند داشت.
همچنين، حجتالاسلام سعيد مهدوي، مديرکل تبليغات اسلامي لرستان در اين جلسه خاطرنشان کرد: آيتالله آدينهوند از علما و فرهيختگان حوزه بود که اکثر طلبهها از مباحث ايشان استفاده ميکردند.
وي با بيان اينکه تجليل از عالم، تجليل از مقام علم، تقوا و تهذيب است، اذعان کرد: ما بايد خود را قدردان علما، فضلا و کسانيکه يک عمر در ترويج دين خدمت ميکنند، بدانيم.
مديرکل تبليغات اسلامي لرستان اضافه کرد: نوارها و سيديهاي آيتالله آدينهوند در حوزههاي علميه سراسر کشور وجود دارد و عمده روحانيون از مباحث صرفي و نحوي ايشان استفاده ميکنند.
مهدوي با بيان اينکه در مراسم بزرگداشت اين روحاني جليلالقدر اداره کل تبليغات اسلامي لرستان از هيچ کوششي دريغ نخواهد کرد، ادامه داد: برگزاري يک مراسم باشکوه کمترين کاري است که ما ميتوانيم در حق اين عالم بزرگوار انجام دهيم.
يادآور ميشود، آيتالله حاج شيخ محمدرضا آدينهوند معروف به نحوي لرستاني از علماي برجسته شهرستان کوهدشت لرستان عصر روز يکشنبه، 30 شهريور در سن 85 سالگي دارفاني را وداع گفت. در ادامه نگاهي گذرا به زندگي و خدمات ارزنده اين روحاني جليلالقدر مياندازيم.
آيتالله محمدرضا آدينهوند در روز دهم ديماه سال 1308در قصبه گرخوشاب طرهان از توابع شهرستان کوهدشت چشم به جهان گشود، وي در خانواده علم و فضيلت و تقوا رشد و تربيت يافت.
پدرش مرحوم عليخان قبادي آدينهوند از جمله مغزهاي متفکر و حکماي متبحر عصر خود بوده است، بنا به تقريري از مرحوم عيدي عباسي گراوند که مرقوم داشته است، در سن 14 سالگي با وي آشنا شده و شيفته الفاظ شيرين و گفتار نمکين و اشعار وزين او ميشود، درباره او (مرحوم عليخان) مينويسد: چنان به دين مقدس اسلام پايبند بود که کوچکترين انحرافي از هرکس و مقام مشاهده مينمود بدون اغماض به معروفش همت ميگماشت، اين اقدام خداپسندانه وي باعث ميشود تا طبقه محروم از تجاوز خوانين زورگو تا حدودي در امان باشند.
مطلب ديگري که بايد ذکر شود عقيده او درباره تربيت اولاد بود، همواره ميگفت: والدين مسئول تربيت اولاد هستند و مکلفند آنان را مسلمان بار آورند در غير اينصورت مديون هستند، به حکم اين عقيده فرزندانش را مسلمان تربيت کرد و درس خداپرستي و ايثار او در باز ماندگان اثر بخشيده بود.
آيتالله محمدرضا آدينهوند از همان اوان کودکي در تحصيل علم و دانش بسيار کوشا بود بهطوري که با تلاش و تمرين بسيار با اتکاي به ذوق هنري خويش و بهرهگيري از سرمشق اساتيد خط و خوشنويسي همچون مرحوم علياصغر کاظمي و... به سرحد کسب مهارت خوشنويسي دست يافت.
هوش و قريحه سرشار و قدرت قلم ايشان موجب ميشود که در عنفوان جواني به شغل کتابت و دبيري در بخشداري وقت طرهان (کوهدشت) اشتغال و مبادرت ورزد.
در سال 1325 در پي مأموريتي اداري به شهرستان خرمآباد عزيمت ميکند که در جريان اين سفر با تعدادي از طلاب ديني از حوزه علميه قم از جمله آيتالله شيخ عباسعلي صادقي، آيتالله شيخ مهدي قاضي و... آشنا ميشود و اين آشنايي و علاقه وافر به تحصيل در علوم دينيه او را از ادامه مأموريت باز داشته و منجر به ترک ديار و خانه و خانواده ميشود و به همراه طلاب همقطارش رهسپار شهر قم و وارد حوزه علميه اين شهر و به تحصيل مشغول شد.
دروس مقدمات تا سطح عاليه و اصول فقه را نزد اساتيد آن زمان در حوزه علميه قم تلمذ کرد. در کمترين زمان مورد توجه آيتاللهالعظمي بروجردي قرار ميگيرد و از سوي ايشان با بالاترين حقوق و مواجب به سمت استادي حوزه علميه نائل ميشود و به تدريس صرف و نحو عربي ميپردازد؛ تخصص و تسلط ايشان بر ادبيات عرب و علم نحو به حدي ميرسد که در نظر اهل علم به «نحوي» مشهور ميشود.
آيتالله آدينهوند بيش از 60 سال در حوزه علميه قم مشغول تدريس علوم ديني از جمله صرف و نحو (سيوطي)، تجزيه و ترکيب قرآن، تفسير قرآن، منطق و فقه و اصول مشغول بود و در طول عمر پر برکتش و تدريس در حوزه منوره قم دانشوراني بنام از محل درس وي به مقام شامخ علمي رسيدهاند.
وي علاوه بر زهد و پارسايي و کسب مقام علمي و معنوي در نهضت امام خميني(ره) از امام و از رهبري حضرت آيتالله خامنهاي قاطعانه حمايت کرد. حضرت آيتالله خامنهاي از او خواسته بود که کتابي را تهيه کند در مورد قرآن که در حوزه علميه اطلاعات بيشتري را به طلاب بدهد. از اين رو، وي کتاب «کلمة الله العليا» را همراه با تجزيه و ترکيب کلامالله مجيد در شش جلد به چاپ رساند.
از وي کتب و مقالاتي به چاپ رسيده است از جمله به کتاب سيماي توحيد در فروع دين ميتوان اشاره کرد، اين روحاني و مفسر قرآن کريم در زمينه ساخت مسجد در کوهدشت تلاشهاي زيادي داشت که از جمله مساجدي که از سوي وي ساخته شده ميتوان به مسجد جامع و مسجد حضرت صاحبالزمان(عج) کوهدشت، دو مسجد در روستاهاي آدينهوند، روستاي کوشکي و چهار مسجد در روستاي پشت تنگ و مساجدي در منطقه رومشگان و سوري و امرايي اشاره کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]