واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ مهر ۱۳۹۳ (۰:۵۵ق.ظ)
ايران: ما و ميراث نسل جنگ
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
دفتر خاطرات شهيدان ايران زمين را که ورق ميزني ذهن و خيال شما به سوي يک دنياي آرماني پر ميکشد. مدينه فاضلهاي که آنها پيش روي شما مجسم ميکنند، سرشار از ارزشها و زيباييهاي انساني و اجتماعي است. در اين فضاي رؤيايي نشاني از دروغ، نيرنگ و ريا نيست.
براي کساني که در پي شناخت بيواسطه و واقعي از افکار و رفتار نقش آفرينان جنگ 8 ساله هستند، دفتر خاطرات آنان يک منبع اطمينان بخش است. در لابلاي اين خاطرات، آنها با ادبياتي صريح و صميمانه، نگاه خويش را به انسان و جامعه و جهان پيرامون توصيف کردهاند.
فقط از اين مسير است که ميتوان دنياي آرماني قهرمانان گمنام دفاع مقدس را حس کرد.
نسل امروز ايراني نگاهي رازآلود به دوران دفاع هشت ساله دارد. فيلمها، کتابها و آثار تجسمي و هنري مختلف هنوز از اين دوران رمزگشايي نکرده است. طيف جوان جامعه کم و بيش دريافته که اتفاقات شگفتي در برش هشت ساله تاريخ ايران رقم خورده است. آنها حس کردهاند که بار جنگ بر دوش انسانهايي متفاوت از نسل امروزي حمل شده است. خبر دارند که سنگربانان آن روز مرزهاي ايران بهره چنداني از سلاح و ساز و برگ جنگهاي مدرن نداشتهاند اما پاسخي براي اين سؤالات عميق نيافتهاند که براستي شخصيت بازيگران اين معرکه سخت و طاقت سوز چگونه شکل گرفته بود.
پس براي برطرف کردن عطش پرسشگري نسل امروز نسبت به تاريخ رازآلود هشت ساله بايد پنجرهاي تازه گشود. آشنايي با زبان و فرهنگ رزمندگان دفاع مقدس، بينياز از مترجم است. آنها با مجموعهاي از هنجارها و ارزشها زيست ميکردند. اين ارزشها هر کدام قطب نمايي براي يافتن افق زندگي ناپيداي آنها است. حال چارهاي جز اين نيست که اين ارزشها را با همان زبان صدق و صراحت دلدادگانش بازگو کرد.
هرم مدافعان آن روز ميهن را که از نظر ميگذراني، اولين چيزي است که نگاه شما بر آن متوقف ميشود. دامنه اين بخشش از پيشقدم شدن آنها در کارهاي روزمرّه زندگي در چادرها و سنگرها شروع ميشود و به سبقت جستن در ميدان رزم و کارزار خصم امتداد مييابد. آنها به معناي واقعي بر غول «منيت و خودخواهي» غلبه کرده بودند. رنگ لباس خاکي و فروتني به تار و پود زندگي آنها در سنگر سرايت کرده بود. افراد از هر نژاد، قشر و مناطق مختلف، رنگ خاکستري خانواده بسيجي را ميگرفت. بيدليل نبود که دوستيها و رفاقتهاي ايام جنگ عميقترين پيوند بود و هنوز بچههاي بازمانده هشت سال نوستالژي آن روزها را دارند. در فضاي آرماني و پر مهري که شکل گرفته بود حتي اسيران جنگي هم احساس امنيت ميکردند.
ترديد نکنيم که ميراث واقعي و گرانبهاي آن هشت سال چيزي جز همين «ارزشها» نيست؛ ارزشهايي که هر گاه در رفتار و زندگي مردمي بروز و ظهور يابد، حوادثي شگفت و خارقالعاده را رقم خواهد زد. امروز حفاظت از اين نهال و ميراث معنوي، نيازمند سلوکي صادقانه است. نسل امروز که در مرز ترديدها و شبهات بازمانده، نيازمند لمس و چشيدن آن ارزشها است، کساني که سوداي گام نهادن در مسير همتها، باباييها، شيروديها، باکريها،
زين الدينها و ميثميها را دارند. لاجرم بايد صادقانه رفتار و سلوک خويش را به الگوي زيست آنها نزديک سازند. بايد هميشه به خاطر آوريم که رزمندگان روزهاي طلايي دفاع مقدس فروتن بودند. مهر و عطوفت و عشق به ايران و ايراني، وجود آنها را لبريز کرده بود. دست نوازشگر آنان حتي اشک شوق و حسرت را برگونه اسيران مينشاند.
با همه اين اوصاف، عاطفه و احساس آنها عجين آگاهي و علم بود. مرزداران آن روز تشنه آگاهي و دانستن بودند حتي در روزهاي سخت جنگ از آموختن و مطالعه غفلت نميکردند، کتاب و قلم جزو جدا نشدني زندگي در سنگر بود.
اين ارزشها وقتي دست به دست هم ميداد از رزمنده جوان ما يک «نيروي حقيقت جو» را ميساخت. حس حقيقت خواهي ترجمه ديگري از همان ايمان تزلزل ناپذيري است که نيروي محرکه رويدادهاي شگفت دوران دفاع از ميهن به حساب ميآيد.
نويسنده:حميد قاسمي فيض آباد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]