واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اوباما: شورای امنیت علیه خشونت و افراطی گری قطعنامه تصویب می کند
"باراک اوباما" رییس جمهوری آمریکا امروز (چهارشنبه) در سخنرانی خود در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: شورای امنیت علیه خشونت و افراطی گری قطعنامه تصویب می کند.
به گزارش نامهنیوز وی با تاکید بر این که سخن "ما و اسلام" در میان نیست، افزود: میلیون ها آمریکایی مسلمان در آمریکا زندگی می کنند. افراط گرایان از اسلام برای توجیه اقدامات خود استفاده می کنند. اما ما باید در کنار هم اقدامات مشترکی انجام دهیم.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که افراط گرایی مسئله تازه ای نیست، گفت: در قرن جاری با نوع خطرناک تر تروریسم مواجه هستیم؛ زیرا گروه های کوچک با استفاده از فن آوری می توانند کشتار وسیعی صورت دهند.
اوباما همچنین در بخش دیگری از سخنانش به جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد اشاره کرد و گفت: امروز شورای امنیت قطعنامه ای را تصویب می کند که بر وظیفه همه ملت ها برای مبارزه با خشونت و افراطی گرایی تاکید دارد. جلوی افراطی گرایی را باید گرفت و افراط گرایی را باید در نطقه خفه کرد.
باراک اوباما در سخنان خود با اشاره به اینکه پیشرفتی در نظام جهانی دیده می شود گفت: صدها میلیون نفر از زندان فقر آزاد شده اند، تعداد افرادی که در فقر مطلق بودند به نصف رسیده و به نظر می رسد که شرایط در حال بهبود است. اما شیوع بیماری "ابولا" از تهدیدهای امروز جهان است.
وی با اشاره به این که نظام جهانی برای حفظ صلح با مشکل مواجه شده است، جهان را به ایجاد نظام نوین برای مقابله با مشکلات و بستن میثاق مجدد برای مواجهه با بی ثباتی فراخواند و افزود: برتری نژادی جنگ جهانی را ایجاد کرد و این امر به تشکیل سازمان ملل انجامید.
اوباما عنوان کرد: کشورهای بزرگ نباید در برابر دیگر کشورها قلدری کنند. این واقعیتی ساده است که باید از آن دفاع کرد.
وی با اشاره به اعتراضات در اوکراین گفت: بعد از اغاز اعتراضات مردم اوکراین علیه رییس جمهوری پیشین این کشور روسیه تسلیحات زیادی را به داخل اوکراین منتقل کرد. واقعیت این است که کشورهای بزرگ نمی توانند در برابر کشورهای کوچک قلدری کنند، اینها حقایق است. ما از مردم اوکراین و متعهدان خود در ناتو حمایت می کنیم و روسیه باید هزینه این اقدامات را بپذیرد. از دیگران می خواهیم در این حرکت به ما ملحق بشوند.
رییس جمهوری آمریکا یادآور شد: اتش بس اخیر در اوکراین گشایش برای رسیدن به این اهداف است و اگر روسیه به این سمت برود به رشد اقتصاد در داخل روسیه کمک می کند، تحریم ها لغو می شود و همکاری های گذشته را با روسیه پی می گیریم.
رییس جمهوری آمریکا با اشاره به کشته شدن اقلیت های مذهبی و خشونت گروه های افراطی گفت: هیچ منطقی برای توجیه آن وجود ندارد و تنها زبان سخن گفتن با این افراد زبان زور است.
ما در صدد اشغال یک کشور خارجی نیستیم. ما به مردم عراق و سوریه کمک می کنیم تا جلوی افراط گرایان بایستند. هم اکنون 40 کشور در ائتلاف بین المللی علیه داعش شرکت دارند.
رییس جمهوری آمریکا همچنین با اشاره به کمک های واشنگتن به بعضی از گروه های مخالف دولت "بشار اسد" رییس جمهوری سوریه گفت: در نهایت باید دوره گذار سیاسی مسالمت آمیز در سوریه روی دهد، دوره ای که همه خواسته های مردم سوریه را در نظر بگیرد.
اوباما خاطرنشان کرد: وقت آن رسیده همه کشورها و سازمان های اسلامی با تمام توان ایدئولوژی "القاعده" را محکوم کنند، سوء استفاده از جوانان برای خشونت مسئله خطرناکی است.
وی با بیان این که همه مذهب ها در زمان هایی تحت حمله افراط گرایان بودند، افزود: ما باید علیه جنگ اعلام جنگ کنیم تا به صلح برسیم.
وی افزود: جنگ مذهبی چالش جدیدی نیست. جنگ حتی در میان مسلمانان باعث برخی از تخریب ها شده است. رهبران مذهبی باید قاطعانه جنگ مذهبی را محکوم کنند. درگیری ها در عراق، این کشور را به محل استخدام تروریست ها تبدیل کرده است. اما این روند با دولت جدید برگشت پذیر است.
رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد: آمریکا به دنبال تقویت مخالفان دولت بوده تا با دولت بشار اسد و از سوی دیگر با افراط گرایان بجنگند. راه دیگری برای مقابله با این روند دیوانه وار وجود ندارد. ما باید تلاش کنیم رهبران هر منطقه به جای استفاده از سلاح، خواسته خود را بر سر میز مذاکره مطرح کنند. کشورهای اسلامی باید بر ظرفیت ها و جوانان خود سرمایه گذاری کنند.
وی خطاب به جوانان مسلمان گفت: شما پیشینه ای دارید که در آن سازندگی وجود دارد و نه تخریب. اما گروه های افراطی تلاش می کنند شما را از این مسیر منحرف کند آمریکا در این باره یک شریک قابل اعتماد است.
باراک اوباما بر تلاش آمریکا برای تحقق هدف واشنگتن در دنبال کردن روند صلح تاکید کرد و با اشاره به اینکه درگیری های اسرائیل و فلسطین ریشه تمام درگیری های خاورمیانه است، گفت: درگیری اخیر جان بسیاری از افراد بی گناه را گرفت. وضعیت کرانه باختری و نوار غزه وضعیتی باثباتی نیست.
وی با اذعان به مشکلات داخلی آمریکا به مسئله "فرگوسن" اشاره کرد و صراحتا گفت: در کشور ما هم مشکلاتی مثل نژادپرستی و نژادگرایی وجود دارد. اما ما آماده حل و فصل این مشکلات هستیم.
اوباما پس از "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد، "جان ویلیام آشه" رییس شصت و نهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و "دیلما روسف" رئیس جمهور برزیل، چهارمین سخنران امروز نشست بود.
شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز (24 سپتامبر/ 2 مهر) با سخنرانی افتتاحیه "بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد آغاز می شود و تا روز اول اکتبر (9 مهر) ادامه خواهد داشت.
در مجموع طی شش روز نشست مجمع عمومی یکصد و 96 نفر در این نشست سخنرانی می کنند که یکصد و 93 نفر از سران کشورهای عضو هستند و 3 نفر دیگر شامل نماینده اتحادیه اروپا، فلسطین به عنوان عضو ناظر و دولت شهر واتیکان است.
منبع: ایرنا
۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]