واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > مازندران مهر گزارش می دهد؛
صنعت روبه ورشکستگی چاپ و نشر در مازندران
ساری - خبرگزاری مهر: فرسودگی ماشین آلات، افزایش قیمت مواد ولیه، بهره های بانکی بالا و نبود تعادل در سرمایه گذاری صنعت چاپ، چاپخانه های مازندران را تا آستانه وررشکشتگی پیش برده است و بسیاری از چاپخانه داران از پرداخت حقوق کارگران خود عاجز هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، تاریخچه چاپ که آن را بعنوان بایگانی بزرگ فرهنگی نام برد از هزاران سال قبل از چین آغاز و با اختراع دستگاه چاپ توسط یوهانس گوتنبرگ آلمانی در سال 1456 میلادی پای به عرصه صنعتی شدن نهاد. شاید گفت صنعت چاپ در ابتدا تنها برای تکثیر اوراق و کتاب بوجود آمد که با توجه به پیشرفت روز افزون صنعت در جهان فعالیت این صنعت نیز به صنایع مختلفی از جمله بسته بندی محصولات و تبلیغات تغییرشکل داده است و امروز فروش محصولات و اقتصاد کشورهای دنیا تا حدود زیادی به این صنعت وابسته است . تاریخچه صنعت چاپ در کشور ما نیز مربوط به دو سده اخیر می باشد که با فرازونشیب های زیادی روبرو بوده است بطوری که در چند سال گذشته بدلایل مختلفی از جمله فرسودگی دستگاهها ، افزایش قیمت مواد اولیه و بهره بانکی سبب ورشکستگی و نابودی این صنعت در کشور شده و چاپخانه ها نیز تنها با یک سوم ظرفیت خود کار می کنند. یکی دیگر از مشکلات چاپخانه ها بهره های بانکی 27 درصدی می باشد که سبب شده بسیاری از چاپخانه داران با مشکلات عدیده ای مواجه شوند و با توجه به تنوع محصولات کشور ما و صادرات بروز شدن این صنعت در کشور ما پیش از پیش احساس می شود
سید احمد احمدی مسئول انتشارات چاپ میاندرود در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه 12 سال قبل با هدف اشتغالزایی و تولید وارد صنعت چاپ شدم گفت: امروز با وجود مشکلاتی که دارم همچنان در این چاپخانه مشغول بکار هستم. چاپخانه داران ورشکسته می شوند وی با بیان اینکه صنعت چاپ در کشور مُرد ، افزود : امروز چاپخانه داران بدلایل مختلفی از جمله بدهی ، بروز نبودن دستگاهها و کم بودن کار یکی پس از دیگری ورشکست می شوند.
احمدی مالیات برارزش افزوده ، سود بانکی و افزایش قیمت مواد اولیه و نداشتن متولی خاص را از مشکلات چاپخانه داران دانست و گفت : امروز چاپخانه داران با سیلی صورتشان را سرخ می کنند و کسانی که خود را متولی امر می دانند تنها نظاره گر نابودی صنعت چاپ هستند. وی به تصمیمات بدون کارشناسی اشاره کرد و گفت : متاسفانه در کشور کسی توجهی به فرهنگ ندارد .
محمد فیضی نیز که حدود 50 سال در این صنعت مشغول کار است می گوید: بدلیل علاقه ای که به کار فرهنگی داشتم به این صنعت وارد شدم، اوایل چاپخانه کاری پردرآمد و ابهتی برای خود داشت که بدلیل عدم توجه مسئولان به این صنعت امروز شاهد ورزشکستی و نابودی آن در کشور هستیم. وی گفت: بیش از دو میلیارد برای این چاپخانه هزینه کردم که متاسفانه بدلایل مختلف امروز حتی در پرداخت حقوق کارگران نیز با مشکل مواجه شدم.
سید مرتضی فغانی ، مدیر موسسه صنعت چاپ نیز در گفتگو با خبرنگار مهر گفت : حدود 30 سال پیش بدلیل علاقه وافری که به این صنعت داشتم وارد کارشدم و امروز نیز با وجود تمام مشکلات پشیمان نیستم. دستگاههای صنعت چاپ به روز نیست وی با بیان اینکه 15 نفر در چاپخانه مشغول بکار هستند ، ادامه داد : یکی از مشکلات چاپخانه داران بروز نبودن دستگاهها صنعت چاپ می باشد که با توجه به پیشرفت روز افزون آن در دنیا در کشور ما این دستگاه ها بسیار ابتدایی است .
محمود مهدی زاده ، مدیر عامل شرکت چاپ جلوه شهر آمل گفت : از سال 58 بعد از اخذ دیپلم در چاپخانه بعنوان شاگرد مشغول بکار شدم و حدود 34 سال در این صنعت مشغول کار هستم و با وجود سختی ها و مشکلات فراوان بر سرراهم این کار را ادامه و امروز حدود 60 نفر را بصورت مستقیم در چاپخانه ام مشغول بکار کردم. وی مشکلات صنعت چاپ را بهره بانکی بالا و بروز نشدن ماشین آلات چاپ دانست و افزود : امروز صنعت چاپ کشور نسبت به کشورهای جهان عقب است و بدلیل افزایش نرخ ارز برای خرید تجهیزات جدید باید چند برابر گذشته هزینه کنیم. مهدی زاده یکی دیگر از مشکلات صنعت گران نداشتن سند مالکیت برای گرفتن وام دانست و اظهار داشت : من امروز مستاجرم ولی قیمت یکی از ماشین های چاپم 400 هزار یورو می باشد ولی بانک آن را به عنوان سند مالکیت قبول نمی کند. وی ادامه داد : کلیه ماشین الات همچون انسان دارای شناسنامه است و بدون مجوز وزارت ارشاد خرید وفروش نمی شود که در جلسات مختلف وزارتخانه قرار شد این شناسنامه بجای سند مالکیت در گرو بانک قرار گیرد که تاکنون اجرا نشده است .
مهدی زاده افزود : در سال 92 حدود 500 هزار جلد کتاب چاپ کردم که این با توجه به نصب دستگاه جدید که در یک روز 15 هزار جلد کتاب چسب و برش می کند این رقم افزایش پیدا می کند ولی متاسفانه بدلیل نبود بازار کار و عدم سفارش نمی توان از ظرفیت آن استفاده کرد . مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به صنایع بسته بندی اشاره کرد و بیان داشت : بر اساس تحقیقات صنعت شکلات کشور تا دو سال آینده 400 میلیون دلار صادرات دارد که نیازمند صنعت بسته بندی و چاپ است.
صنعت چاپ همپای تحولات صنعتی تغییر نکرده است
محمدرضا برازش با تاکید بر اینکه صنعت چاپ کشور همپای تحولات صنعتی تغییر نکرده است، ابراز داشت : در 9 ماهه اخیر حدود 60 هزار تن محصولات چاپی وارد کشور شده این درحالیست که چاپخانه داران با مشکلات عدیده ای مواجه هستند. مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود : یک عدم تعادلی بین دستگاهها و بازار وجود دارد که نیازمند کار پژوهشی است.
برازش با تاکید براینکه باید در صنعت چاپ بصورت آگاهانه سرمایه گذاری می شد ، گفت : استان مازندران از تجهیزات خوبی برخوردار و کار چاپخانه های دیگر استانها را انجام می دهد.
وی به نقش اتحادیه ها اشاره و تاکید کرد : تجهیزات صنعت چاپ باید بروز شود تا صنعتگران ما بتوانند همپای پیشرفت آن در جهان حرکت کنند.
مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آمادگی صندوق توسعه ملی برای کمک به صنعت چاپ ، گفت : درصورت ارائه طرح توجیهی توسط صنعتگران این صندوق ، تسهیلات ارزی با بهره 6 درصد به چاپخانه داران می دهد.
برزاش یکی از مشکلات چاپخانه داران را قیمت نامناسب چاپ دانست و اذعان داشت : قیمت چاپ در 15 سال گذشته 3 برابر شده این درحالیست که اجزاچاپ بیش از 10 برابر شده است.
وی محصول صنعت چاپ را فرهنگ عنوان کرد و افزود : برای آموزش چاپخانه داران کتابخانه تخصصی در 10 استان پیش بینی شده است.
برازش از پیگیری های وزارت فرهنگ و ارشاد برای گرفتن معافیت چاپخانه داران از مالیات خبرداد و گفت : نامه ای به معاونت حقوقی ریاست جمهوری ارسال شد که چاپخانه ها نیز طبق بند ( لام ) ماده 139 کسانی که مجوز ارشاد دارند از پرداخت مالیات معاف شوند .
حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران، 11 شهریور را روز صنعت چاپ دانست و اظهار داشت : با وجود گذشت دو سده از عمر چاپ در کشور بدلیل عدم توجه به این حوزه به جایگاه اصلی خود نرسیده است.
وی با اشاره به مشکلات چاپ خانه داران ، گفت : این صنعتگران با وجود مشقت های فراوانی که در این کاروجود دارد برای قطع وابستگی و اشتغال زایی این مشکلات را به جان می خرند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران با بیان اینکه در 6 ماهه گذشته 453 هزار جلد کتاب منتشر شده است ، بیان داشت : متاسفانه امروزچاپخانه داران بدلیل مشکلاتی که با آن روبرو هستند با پایین ترین ظرفیت خود کار می کند.
۱۳۹۳/۷/۱ - ۱۱:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]