تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):منزلت مردم را در نزد ما، از اندازه روايتشان از ما بشناسيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803932750




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلترینگ هوشمند، پادزهر یا نوشدارو؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فیلترینگ هوشمند، پادزهر یا نوشدارو؟
یک ماه فرصت، فرجه‌ای است که برای وزارت ارتباطات در نظر گرفته شده تا در این مدت مشکل نظارت بر نرم افزارهای موبایلی را برطرف کند؛ مشکلی که راه‌حل آن از فیلترینگ هوشمند می‌گذرد و این سوال وجود دارد که آیا این طرح در این مدت به نتیجه خواهد رسید؟
آفتاب: طی روزهای گذشته معاون اول قوه قضائیه در نامه خطاب به وزیر ارتباطات اینگونه اعلام کرد که ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فراهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه‌های یاد شده اقدام عاجل صورت پذیرد، در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدودسازی شبکه‌های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفین از دستورات قضایی، در هر رده ای طبق قانون برخورد خواهد کرد.


به گزارش آفتاب به نقل از ایسنا، این که چه اتفاقی رخ می‌دهد که اینک قوه قضائیه تا این اندازه بر روی این موضوع تاکید دارد و طی ماه های گذشته نیز مسئولان مختلفی بر فیلترینگ این شبکه‌ها اصرار کرده‌اند بحثی است که جای توجه دارد.


تاکنون طی مصاحبه‌های متعدد عدم توانمندی وزارت ارتباطات در فیلترینگ محتواهای مجرمانه شبکه‌های ارتباطی موبایلی دلیلی بر لزوم فیلترینگ این شبکه‌ها خوانده شده و این گونه اعلام می‌شد که تا زمانی که امکان پالایش محتواهای مجرمانه و تفکیک محتوای سالم از ناسالم در این شبکه‌ها وجود ندارد لازم است کل شبکه‌های مذکور از جمله وایبر، تانگو، واتس اپ و غیره فیلتر شوند.


در این میان دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در مصاحبه‌ای این‌گونه عنوان کرده بود که وزارت ارتباطات اعلام کرده است به لحاظ آنکه سرور نرم‌افزار‌های موبایلی در خارج از کشور است امکان فیلتر صفحات مورد نظر وجود ندارد. این توضیح در نگاه اول این سوال و ذهنیت را ایجاد می‌کند که مگر در ارتباط با سایر شبکه‌ها و سایت‌هایی که فیلتر می شوند سرور در داخل کشور قرار داشته است؟


در پاسخ به این سوال باید گفت در مورد شبکه‌های اجتماعی موبایلی کار به مراتب پیچیده‌تر می‌شود و لازم است امکانات خاصی در دسترس قرار داشته باشد تا دولت‌ها بتوانند در میان محتواهای منتشر شده در این شبکه‌ها محتواهای غیراخلاقی و مجرمانه را شناسایی کنند. موضوعی که به اذعان کارشناسان در حال حاضر توان فنی آن نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشور‌های دیگر وجود ندارد.


بر این اساس با توجه به این‌که مدیریت شبکه‌های اجتماعی موبایلی متعلق به کشور ما نمی‌شود، این امکان وجود ندارد که محتوایی که بر روی این شبکه‌ها منتقل می‌شود به‌طور موضوعی رصد و فیلتر شود برهمین اساس نظارت و مدیریت این شبکه‌ها مشکلات خاص خود را دارد چرا که دسترسی به توانمندی در زمینه‌ی این نوع برنامه‌ها موضوعی است که در اختیار نویسندگان آن برنامه و یا خالق این سیستم‌ها که اکثرا هم متعلق به شرکت‌های آمریکایی است، قرار دارد.


حال در این میان ممکن است برخی کشور‌ها بتوانند امتیازهای خاصی از شرکت مذکور بگیرند اما برای کشور ما چنین امکانی فراهم نبوده و به همین دلیل امکان پالایش موضوعی محتواهای منتشر شده بر روی این شبکه‌ها وجود ندارد، بر همین اساس وزارت ارتباطات مجبور می‌شود یا کل این شبکه‌ها را فیلتر کند و یا این‌که راهکاری برای فیلترینگ هوشمند در داخل کشور پیدا کند.


بحث فیلترینگ هوشمند البته برای اولین بار نیست که مطرح می‌شود چرا که این موضوع از سال‌های پیش توسط مسوولان مختلف مورد توجه و پیگیری قرار گرفته است. در آخرین اخباری که در این خصوص منتشر شد وزیر ارتباطات دولت تدبیر و امید از فعالیت سه دانشگاه برای طراحی دستگاه فیلترینگ هوشمند خبر داده بود، اما مساله این است که آیا طراحی چنین دستگاهی در مدت کوتاه عملیاتی خواهد شد؟! زمانی که این خبر از سوی وزیر ارتباطات مطرح شد اردیبهشت‌ماه امسال بود و حال حدود چهارماه از این بحث می گذرد و این سوال وجود دارد که آیا برای دانشگاه‌های مذکور این فرصت وجود داشته که بتوانند چنین مهمی را فراهم آورند؟


از سوی دیگر مسائل مالی و بودجه‌ای نیز بی‌شک تاثیر خاص خود را بر روی این موضوع دارند، چرا که برای اجرای چنین طرحی نیاز به سرمایه گذاری زیادی وجود دارد و این سوال مطرح است که آیا وزارت ارتباطات که تا چندی پیش به اذعان وزیر ارتباطات بودجه‌ای بیش از بودجه فعالیت‌های جاری خود دریافت نکرده این توان را داشته که از دانشگاه‌های ذکر شده حمایت‌های مالی کافی در این زمینه را به عمل آورد؟


سوال دیگر آنکه شورای عالی فضای مجازی به عنوان یکی از متولیان اصلی و حتی شاید اصلی ترین متولی سیاست گذاری در فضای مجازی کشور در این میان چه جایگاه و نقشی خواهد داشت؟ چرا که تاکنون بحث فیلترینگ این شبکه‌ها از مجرایی غیر از این شورا اعلام شده و در ارتباط با راهکار این مشکل نیز این شورا تاکنون هیچ عکس‌العملی نشان نداده است. این درحالی است که بحث بر سر فیلترینگ از مدت‌ها قبل در دستور کار این شورا قرار داشته و اکنون به گفته‌ی حمید شهریاری، یکی از اعضای این شورا، تاکنون نظام جامع فیلترینگ در این شورا تدوین شده است، اما این‌که پس از گذشت یکسال از فعالیت شورا در نظام فیلترینگی که تدوین شده چه مسائلی مورد توجه قرار گرفته و چه راهکاری برای برون‌رفت از شرایط فعلی طراحی و تعریف شده موضوعی است که نیاز به اطلاع‌رسانی دارد.


علاوه بر این با توجه به دایره مخاطبان این شبکه‌ها در کشور که به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود پنج میلیون نفر می‌شوند این سوال نیز مطرح می شود که آیا برای جایگزینی این شبکه‌ها در داخل کشور نیز اقدام مناسبی صورت گرفته است و در صورت فیلتر شدن گزینه‌های خارجی نرم افزاری داخلی با کیفیت مناسب در دسترس کاربران قرار خواهد داشت؟


نکته پایانی آنکه بحث فیلترینگ شبکه‌های موبایلی به دلیل اهانت به مقامات کشور در شرایطی روی می‌دهد که چندی پیش سید کمال هادیانفر، رئیس پلیس فضای تبادل اطلاعات کشور از قابل کنترل بودن پیام‌های خصوصی در نرم‌افزارهای شبکه‌های اجتماعی مانند وایبر، واتس اپ و... خبر داده و گفته بود که دستگاه‌های امنیتی با عوامل انتشار پیام‌های توهین‌آمیز به امام خمینی(ره) در فضای مجازی برخورد می‌کنند.






تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۳ - ۰۶:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن