واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۳ (۱۳:۸ب.ظ)
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان قم تاکيد کرد: ضرورت رعايت معيارهاي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي اخذ مجوز کتاب سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان قم بر ضرورت رعايت معيارهاي مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي براي اخذ مجوز کتاب تاکيد کرد و گفت: شرايط براي سهولت بيشتر ناشران در سرعت مميزي کتاب ها فراهم شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام سيد محمدکاظم شمس با بيان اينکه قبل از انتشار کتاب مرحله اي با عنوان بررسي کتاب وجود دارد، اظهار داشت: طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، ناشران بايد کتاب ها را قبل از چاپ براي بررسي و اخذ مجوز به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي ارائه کنند که خوشبختانه در اين زمينه با تمهيدات انديشيده شده فاصله بسيار کوتاه تر شده است به طوري که در حال حاضر از استان ها و شهرستان هاي همجوار و بعضا دورتر نيز براي اخذ مجوز به استان قم مراجعه مي کنند و با توجه به اينکه قم زودتر مجوز را صادر مي کند، درخواست صدور مجوز از استان هاي همجوار، متعدد داشته ايم.
وي از افزايش 18 درصدي در ورودي کتاب ها خبر داد و افزود: در سال 92 از ابتداي سال تا 20 مرداد، 2067 تقاضا درخصوص صدور مجوز کتاب داشتيم که در سال 93 تا مردادماه با افزايش 18 درصدي، 2471 مورد تقاضا براي صدور مجوز کتاب داشتيم و با تمهيدات صورت گرفته اميدواريم که شاهد رشد و اقبال بيشتر مردم هم باشيم.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان قم در ادامه به تشريح قانون اخذ مجوز کتاب پرداخت و بيان کرد: طبق مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در فروردين ماه 1389، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مکلف است تمامي کتاب ها را قبل از انتشار بررسي کرده و سپس مجوز نشر را صادر کند.
عضو هيات انتخاب و خريد کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب که اين مصوبه در دولت قبل معطل ماند و براي اولين بار در دولت فعلي اعضاي هيأت مرکزي بررسي کتاب پس از طي فرايندهاي لازم معرفي شدند، اضافه کرد: اعضاي اين هيأت مرکزي بررسي کتاب به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي نيز رسيد و کميته هاي جانبي آن هم به مرور در حال شکل گيري و فعاليت هستند.
حجت الاسلام شمس ادامه داد: گرچه استان قم جزء پنج استاني است که در آن مميزي انجام مي شود اما بررسي ها طبق مصوبه 1389 شوراي عالي انقلاب فرهنگي نبود و عزيزاني که در حال حاضر با ما همکاري مي کنند طبق همان روال گذشته کتاب ها را بررسي مي کردند و احيانا مواردي بود که در مصوبه 89 آمده بود و رعايت نمي شد، و مواردي هم طبق مصوبه نبود، که مقرر شد همان مصوبه 89 دقيقا ملاک کار و ارزيابي کتاب ها باشد و اگر کتابي مشروط شد دليل آن ذکر خواهد شد تا با رفع اشکال، مجوز آن صادر شود. با اين کار هم روند رسيدگي تسريع شده وهم احيانا برخي اشکالات قبلي برطرف شده، هرچند به ندرت در مواردي هم شنيده مي شود که گاهي به عنوان سختگيري اعتراضي صورت گرفته است.
وي در ادامه به بررسي کتاب ها بر اساس 28 محور مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي اشاره کرد و گفت: بررسان کتاب بايد کتاب را با استفاده از محورهاي مصوب در سه حوزه مسائل ديني و اخلاقي، سياسي واجتماعي و همچنين حقوق و فرهنگ عمومي، بررسي کنند و در صورتي که کتاب منافاتي با اين محورها نداشته باشد مجوز انتشار کتاب ها صادر مي شود.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي شهرستان قم با بيان اينکه بحمدالله ناشران ما موضوعاتي همچون ترويج عليه امنيت ملي، مسائل اخلاقي و... را مراقب هستند، اضافه کرد: در استان قم از اين دست مشکلات کمتر در تقاضاها وجود دارد و مواردي که گاهي در استان ما ديده مي شود در خصوص رعايت وحدت اسلامي است که رعايت آن مورد اتفاق همه مراجع عظام و مسئولان کشوراست، به همين دليل و با اذعان به ضرورت رعايت وحدت اسلامي، با حساسيت در اين خصوص دقت داشته و احيانا در برخي آثار که کمتر توجه شده، تذکراتي به آنها داشته ايم تا مورد سوء استفاده دشمنان اسلام خصوصا با وضعيت حساس منطقه قرار نگيرد.
حجت الاسلام شمس از فراهم کردن شرايط براي سهولت بيشتر ناشران در سرعت مميزي کتاب ها خبر داد و تصريح کرد: دستورالعملي در هيئت مرکزي مميزي کتاب در تهران تهيه شده و قرار بر اين است ناشراني که امکانات و توان بررسي کتاب هاي خودشان را دارند پس از تاييد صلاحيت هيئت بررسي شان، درحقيقت خودشان وظيفه مميزي را عهده دار شوند، کاري که در قم بدون داشتن چنين دستورالعملي از 4 سال قبل اجرا مي شد.
عضو هيات انتخاب و خريد کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب که اين مصوبه و اين اتفاق ارزشمند در هيئت مرکزي بررسي کتاب به تصويب رسيده است و منتظر ابلاغ هستيم، افزود: پس از ابلاغ اين مصوبه، موسسات نشري که امکانات، توان و شوراي بررس کتاب دارند، وقتي اعضاي شورا را معرفي کردند و مورد بررسي و تاييد قرار گرفتند ديگر نيازي نيست که آثارشان درهيئت مميزي، بررسي شود بلکه با فرايند مخصوص، مجوز صادر خواهد شد.
وي شوراهاي بررسي موسسات نشر را جايگزين ارزياب هاي هيئت بررسي اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي عنوان کرد و ادامه داد: در اين صورت هم کار آنها سريعتر پيش مي رود، هم کار ما کمتر مي شود و خود ناشران هم دقت بيشتري در زمينه آثار دارند که ان شاء الله در اين حوزه هم اميدوار هستيم که شاهد تسهيل بيشتري باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]