محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830272785
مقابله با وایبر ، واتس اپ و ... دوام ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مقابله با وایبر ، واتس اپ و ... دوام ندارد
پژوهشگر حوزه روزنامهنگاری و رسانههای آنلاین با اشاره به اینکه بحثهایی که امروز درباره ابزارهای ارتباطی جدید مطرح میشود، مشابه بحثهایی است که یک دهه پیش درباره وبلاگ جریان داشت، میگوید این مقابلهها دوامی ندارد و نمیشود جلوی تکنولوژی ایستاد. همیشه در جامعه ما همین بوده است؛ موج و مخالفتهایی ایجاد میشود، ولی دوام نخواهد داشت.
آفتاب: مصطفی قوانلو قاجار - پژوهشگر حوزه روزنامهنگاری و رسانههای آنلاین - در گفتوگو با ایسنا، دربارهی نرمافزارهای ارتباطی گفت: در حال حاضر نوع جدیدی از ابزارهای رسانهای به بازار آمده که با استفاده از آنها دسترسی آزاد به اطلاعات برای کاربران بسیار راحتتر شده و به واسطه آنها فضای جدیدی برای انتقال اطلاعات ایجاد شده است. متأسفانه افراد تصمیمگیرنده و ذی نفود توجه نمیکنند که مسأله، محتوای رد و بدل شده در این شبکهها نیست، مسألهی اصلی، ابزارهایی است که هر روز با شکل جدیدی به این عرصه میآیند و نمیشود آنها را متوقف کرد.
او در ادامه در پاسخ به این پرسش که کارکردهای مثبت و منفی این نرمافزارها چیست، گفت: حدود 10 سال پیش زمانی که موج اول گسترش وبلاگها مطرح بود، همکاران شما در همین ایسنا، دربارهی وبلاگ چنین سؤالی را از من پرسیدند. آن موقع گفتیم که وبلاگ یک ابزار است که میشود از آن، هم استفادهی مثبت و هم استفاده منفی کرد. حالا دوباره این بحثها درباره ابزارهای جدید مطرح شده است. موج استفاده از وایبر هم بهزودی فرو مینشیند، همانطور که امروز دیگر کسی درباره وبلاگ بحث نمیکند و حتی نهادهای رسمی و دولتی وبلاگ دارند. خاصیت بشر این است که وقتی با ابزار جدیدی روبهرو میشود، ترس دارد چون به آن آگاهی ندارد و نداشتن آگاهی باعث ترس میشود. در تاریخ ایران مثالهای بسیاری وجود دارد از فناوریهایی که وارد جامعه ایران شده و در ابتدا با ترس و واکنش منفی روبهرو بوده، اما بهتدریج پذیرفته شده است.
قوانلو قاجار درباره تأثیر نرمافزارهای ارتباطی بر رسانهها و جریان اصلی رسانهای گفت: وایبر و ابزارهای جدید نمیتوانند رسانه و رقیب رسانههای جریان اصلی باشند. این نرمافزارها میتوانند در خدمت رسانهها دربیایند، به این صورت که رسانههای مختلف از آنها برای ارتباط مستقیم با مصرفکنندگان و مشتریان خود استفاده کنند. رسانههای دنیا در حال حاضر از این نرمافزارها که ارتباط بدون واسطه را تسریع میکنند، بهره میبرند. در ایران هم «پرس تیوی» از وایبر و واتسآپ استفاده میکند و به بینندگانش میگوید با استفاده از ابزارها برای این شبکه خبر بفرستند. همچنین در درون این فضاهای وایبری و واتسآپی گروههای خبری شکل میگیرد و افراد در آنها خبرها را با هم به اشتراک میگذارند؛ البته هر کسی میتواند از این ابزارها استفادهی بد هم داشته باشد، اما این موضوع در همه جا وجود دارد. مگر کسی میتواند منکر استفاده بد از اینترنت و تلویزیون شود؟ قبلا هم راجع به استفاده نادرست از ابزارها بحث شده است. از این ابزارها میتوان هم به شکل مثبت و هم به شکل منفی استفاده کرد؛ چه این ابزارها چاقو یا ماشین باشند، چه تلویزیون یا اینترنت. نمیتوانیم بگوییم باید به دلیل استفاده منفی، ابزار یا رسانهای را کلا حذف کرد.
این مدرس روزنامهنگاری با اشاره به جنبهی اقتصادی و تجاری این ابزارهای جدید، گفت: افرادی هستند که از این طریق ارتزاق و برای محصولاتشان تبلیغ میکنند. اگر این ابزارها متوقف شوند، تعداد زیادی از این افراد ضرر میکنند. از این گذشته چرا به این نکته توجه نمیشود که میتوان از طریق این ابزارها، پیامهای اجتماعی مثبتی منتقل کرد؛ مثلا در بحران آب با استفاده از ویدئوهای آموزشی، روش درست الگوی مصرف آب را ترویج کرد. چرا منتقدانِ این نرمافزارها، پیامهای اخلاقی و مذهبی را با این ابزارها منتقل نمیکنند؟
او سپس درباره افراد و گروههایی که منافعشان با تکنولوژیهای جدید به خطر افتاده است، گفت: وقتی شما ابزاری به نام وایبر داشته باشید، به درآمد اساماس (پیامک) و بخشی از درآمد شرکتهای اینترنتی که بر انتقالِ داده از طریق تلفن، متمرکز هستند، لطمه وارد میشود. زمانی کارتهای اینترنتی وجود داشت که از طریق آنها با خارج از کشور صحبت میشد. الآن با وجود وایبر، دیگر کسی از آن کارتها استفاده نمیکند و منافع و درآمد شرکتی که آن را عرضه میکرد، به خطر افتاده است. طبیعی است که مالکان آن شرکتها برای برخورد با تکنولوژیهای جدید فشار بیاورند. آنها این وسایل را منفی جلوه میدهند که درآمد خود را احیا کنند، اما این مقابلهها دوامی ندارد و نمیشود جلوی تکنولوژی ایستاد. همیشه در جامعه ما همین بوده است؛ موج و مخالفتهایی ایجاد میشود، ولی دوام نخواهد داشت. موجهای گوناگون مخالفت از وبلاگ شروع شد و به شبکههای اجتماعی رسید و حالا نوبت به ابزارهای جدید رسیده است، اما مطمئن باشید تا 10 سال آینده، انواع دیگری از ابزارها به وجود میآیند که سرعت گردش اطلاعات را آنقدر بالا خواهد برد که وایبر و واتس اپ را حذف خواهند کرد.
قوانلو قاجار همچنین درباره نحوه برخورد مردم ایران با تکنولوژی گفت: نوع برخوردها بهتر شده، مردم آگاهتر شدهاند و ترس آنها کمتر شده است. با مراجعه به تاریخچه وسایل ارتباط جمعی میبینیم هنگامی که در فوریه ۱۹۳۶یک تلویزیون نیمه مکانیکی برای اولین بار در لندن به نمایش گذاشته شد، مردم از نگاه کردن به این پدیده ناآشنا، هراس داشتند، اما خیلی سریع این وسیله جادویی، محبوب شد و به حریم خلوت خانهها راه یافت. پس این ترس فقط در مردم ما نیست، همه جا هست. اما چون این ناآگاهی در ایران بیشتر است، فضای منفی هم در جامعه ما شدیدتر است؛ البته در بسیاری از کشورهای دیگر هم درباره این مسائل بحث میشود.
او درباره راهکار حل این مسأله اظهار کرد: راه حل ساده این است که اگر فکر میکنند این ابزارها کارکرد منفی دارد، نرمافزار دیگری بسازند که قابلیتهایی داشته باشد و مردم از آن استفاده کنند. این نرم افزارها، تکنولوژی چندان پچیدهای ندارند و میتوان در داخل ایران آنها را ساخت. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا نرمافزارهای مختلفی ساخته میشوند که در دنیای رقابت و فروش می توانند دوام بیاورند. در رقابت، کسی برتر است که ابزاری تولید کند که انتقال داده را سریعتر و ساده تر انجام دهد.
قوانلو قاجار ادامه داد: ما میتوانیم خودمان نرمافزارهای بهروزتر و جدیدتر بسازیم. در این زمینه دولت باید به بخش خصوصی اجازه سرمایهگذاری و رقابت بدهد. مردم از چیزی که دولت بسازد و به صورت اجباری دستور استفاده از آن را بدهد، استقبال نمیکنند. در حال حاضر ژاپن، چین و روسیه هر کدام شبکه اجتماعی خود را دارند، پس ما هم میتوانیم با ورود بخش خصوصی، شبکه اجتماعی خصوصی خود را بسازیم که به قدری خوب و عالی و عمل کنند که مردم رغبت کنند و از آن استفاده کنند. اما تنها راه این است که انحصار و رانت آن در اختیار دولت یا نهادهای شبه دولتی نباشد. تا وقتی همه چیز دولتی است، همه این طرحها عملا شکست میخورد.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
مقابله با وایبر دوام ندارد
یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۷ پژوهشگر حوزه روزنامهنگاری و رسانههای آنلاین با اشاره به اینکه بحثهایی که امروز درباره ابزارهای ارتباطی جدید مطرح میشود مشابه بحثهایی است که یک دهه پیش درباره وبلاگ جریان داشت میگوید این مقابلهها دوامی ندارد و نمیشود جلوی تکنولوژی ایستاد همعناوین روزنامههای صبح امروز کشور افزایش محبوبیت روحانی/ضربالاجل به وزیر ارتباطات برای مسدودسازی وایبر و واتس
عناوین روزنامههای صبح امروز کشورافزایش محبوبیت روحانی ضربالاجل به وزیر ارتباطات برای مسدودسازی وایبر و واتسآپ تهران تنها چند روز دیگر آب داردبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون افزایش محبوبیت روحانی ضربالاجل به وزیر ارتباطات برای مسدومهلت یکماهه برای فیلتر کردن واتساپ، تانگو و وایبر
در نامه معاون قوه قضاییه به وزیر دولت روحانی مطرح شد مهلت یکماهه برای فیلتر کردن واتساپ تانگو و وایبر معاون اول قوه قضاییه با ارسال نامهای به وزیر ارتباطات ضمن اینکه خواستار فرآهمآوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز برای مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکههای اجتماعی نظیر وآتسهشدار پلیس درباره «وایبر» و «واتس آپ»
هشدار پلیس درباره وایبر و واتس آپ سردار سیدکمال هادیانفر در رابطه با پیامهایی توهین آمیزی که در فضاهای مجازی در مورد امام خمینی ره منتشر شده است گفت از پروندههایی که پلیس فتا پیگیری کرده و به نتیجه رسیده است باید بدانید که پیامهای خصوصی در وایبر واتس آپ و توسط پلیضربالاجل محسنی اژهای به وزیر ارتباطات؛ وایبر، واتساپ و تانگو سریعا مسدود شوند
ضربالاجل محسنی اژهای به وزیر ارتباطات وایبر واتساپ و تانگو سریعا مسدود شوند فناوری اطلاعات > نرم افزار - معاون اول قوه قضائیه در نامهای به وزیر ارتباطات اعلام کرد در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیتالله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهمآورپیامهای خصوصی وایبر و واتس آپ، زیر نظر رئیس پلیس فتا!
پیامهای خصوصی وایبر و واتس آپ زیر نظر رئیس پلیس فتا رئیس پلیس فتا ناجا گفت دستگاههای امنیتی با عوامل انتشار پیامهای توهین آمیز به امام خمینی ره در فضای مجازی برخورد میکنند و در حال حاضر مرکز ملی کمیسیون تعیین مصادیق مجرمانه در این زمینه مسئول رسیدگی است به گزارش نامه نیوواقعا وایبر و واتس اپ به راحتی کنترل می شوند؟
واقعا وایبر و واتس اپ به راحتی کنترل می شوند فناوری اطلاعات > ارتباطات - روزنامه ایران در گزارشی نوشت آیا واقعاً امکان کنترل یا شنود چنین شبکههای پیامرسانی توسط نهادهای مربوطه در کشور وجود دارد مانیحقشناس کارشناس رایانهای در ایهشدار رئیس پلیس فتا: بدانید پیامهای خصوصی در وایبر و واتس آپ را می خوانیم
هشدار رئیس پلیس فتا بدانید پیامهای خصوصی در وایبر و واتس آپ را می خوانیمتاریخ انتشار جمعه ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۶ رئیس پلیس فتا ناجا گفت دستگاههای امنیتی با عوامل انتشار پیامهای توهین آمیز به امام خمینی ره در فضای مجازی برخورد میکنند و در حال حاضر مرکز مواقعا وایبر و واتس اپ به راحتی کنترل می شوند؟ / امنیت خود را بالا ببرید
واقعا وایبر و واتس اپ به راحتی کنترل می شوند امنیت خود را بالا ببرید آیا واقعاً امکان کنترل یا شنود چنین شبکههای پیامرسانی توسط نهادهای مربوطه در کشور وجود دارد به گزارش نامه نیوز روزنامه ایران در گزارشی نوشت مانیحقشناس کارشناس رایانهای در این خصوص میگوید امکان شنپیام هایتان را در وایبر و واتس آپ کنترل می کنیم
پیام هایتان را در وایبر و واتس آپ کنترل می کنیماز پروندههایی که پلیس فتا پیگیری کرده و به نتیجه رسیده است باید بدانید که پیامهای خصوصی در وایبر واتس آپ و توسط پلیس فتا قابل کنترل استرئیس پلیس فتا ناجا گفت دستگاههای امنیتی با عوامل انتشار پیامهای توهین آمیز بمهلت یک ماهه محسنی اژهای به وزیر ارتباطات برای فیلتر وایبر،واتساپ،تانگو و ...
مهلت یک ماهه محسنی اژهای به وزیر ارتباطات برای فیلتر وایبر واتساپ تانگو و معاون اول قوه قضائیه در نامهای به وزیر ارتباطات اعلام کرد در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیتالله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهمآوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترپيامهاي خصوصي وايبر و واتسآپ قابل كنترل است
پيامهاي خصوصي وايبر و واتسآپ قابل كنترل است دستگاههاي امنيتي با عوامل انتشار پيامهاي توهينآميز به امام خميني ره در فضاي مجازي برخورد ميكنند و در حال حاضر مركز ملي كميسيون تعيين مصاديق مجرمانه در اين زمينه مسوول رسيدگي است آفتاب سردار سيدكمال هاديانفر رييس پليس فتا ناجامهلت یکماهه برای فیلتر «واتسآپ»، «تانگو» و «وایبر»
مهلت یکماهه برای فیلتر واتسآپ تانگو و وایبر معاون اول قوه قضائیه در نامه ای خطاب به وزیر ارتباطات اعلام کرد در اجرای دستور ریاست محترم قوه قضائیه حضرت آیت الله آملی ظرف مدت حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکهمهلت یک ماهه براي فيلتر واتساپ، تانگو و وایبر
معاون اول قوه قضاییه با ارسال نامهای به وزیر ارتباطات ضمن اینکه خواستار فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه های اجتماعی نظیر وآتس آپ وایبر و تانگو ظرف یک ماه آینده شد اعلام کرد که در غیر این صورت قوه قضائیه نسبت به این امر اقدام خواهد کربرای مسدودسازی واتس آپ، وایبر و تانگو یک ماه مهلت دارید
برای مسدودسازی واتس آپ وایبر و تانگو یک ماه مهلت دارید در ادامه این نامه آمده است در غیر این صورت قوه قضائیه در راستای وظایف ذاتی خود نسبت به مسدود سازی شبکه های اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفین از دستورات قضایی در هر رده ای طبق قانون برخورد خمحسنی اژهای برای فیلتر واتساپ ،تانگو، وایبر به وزیر ارتباطات یک ماه مهلت داد
شنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۴ معاون اول قوه قضاییه با ارسال نامهای به وزیر ارتباطات از او خواست که ظرف حداکثر یک ماه نسبت به فرآهم آوری زمینه و بستر فنی مورد نیاز مسدودسازی و کنترل اطلاعاتی موثر شبکه های اجتماعی نظیر وآتس آپ وایبر و تانگو اقدام کند در غیر این صورت قوه قضائیه نسبدلایل نامه معاون قوه قضاییه به وزیر ارتباطات/ پیش شرط فیلتر وایبر و واتس اپ
دانش و فناوری در گفتگو با مهر اعلام کرد دلایل نامه معاون قوه قضاییه به وزیر ارتباطات پیش شرط فیلتر وایبر و واتس اپ معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی دلایل نامه معاون قوه قضاییه به وزیر ارتباطات را اعلام کرد و گفت برای مسدود نشدن کامل برنامه های نرم افزاری موبایل و-
گوناگون
پربازدیدترینها