واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: روش جدید برای کند کردن برنامه هسته ای ایران
یک خبرگزاری غربی با اشاره به مذاکرات هسته ای در حال انجام میان ایران و گروه ۱+۵ در نیویورک، از ارائه پیشنهادی جدید در این گفتگوها به دلیل مخالفت نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با خواسته های نامشروع طرف های غربی خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر از مهر، آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات های حاضر در نیویورک با اشاره به مخالفت ایران با خواسته گروه 1+5 برای کاهش تعداد سانتریفیوژهای خود، از ارائه پیشنهادی جدید در این رابطه خبر داد.
بر اساس اظهارات این دیپلمات ها که آسوشیتدپرس اشاره ای به هویت آنها نکرده، ایران پیشنهاد جدیدی در مذاکرات اتمی دریافت کرده که بر اساس آن به جای کاستن از تعداد سانتریفیوژهای خود که از اختلافات اساسی میان طرفین به شمار میرود، اتصالات تزریق اورانیوم به آنها را قطع کند.
پس از آغاز دور تازه مذاکرات اتمی میان ایران و گروه 1+5 در نیویورک، روز گذشته روزنامه نیویورک تایمز از قول منابع دیپلماتیک که نامشان را فاش نکرد، گزارش داد که واشنگتن در حال بررسی طرح جدیدی برای ارائه است که تمرکز آن بر قطع اتصالات سانتریفیوژها است. در این روزنامه عنوان شده است که با این کار ایران میتواند اعلام دارد که سانتریفیوژهای خود را دست نخورده نگاه داشته و غرب هم بگوید که فاصله ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته ای را افزایش داده است. در این گزارش آمده است: آمریکا در طول سالها از روشهای مختلف از خرابکاری، حملات سایبری و تحریمهای اقتصادی برای کند کردن تولید سوخت هسته ای ایران استفاده کرده است و حالا هم واشنگتن در تلاش است تا با ترکیبی از دیپلماسی "حفظ ظاهر" و فناوری خلاقانه روش جدیدی را برای کند کردن برنامه غنی سازی ایران در پیش گیرد.
بنا براین گزارش در ارائه این طرح جدید هدف این است که ایران را متقاعد کنند که لوله های رابط سانتریفیوژها را که اورانیوم در آنها غنی می شوند را حذف کنند تا ایران بتواند ادعا کند سانتریفیوژهایش را حفظ کرده و به درخواست غرب برای برچیدن بخش عمده ای از سانتریفیوژهایش تن نداده است.
پس از آن گزارش، آسوشیتدپرس نیز از قول منابع دیپلماتیک، که نام آنها نیز فاش نشده، گزارش مشابهی را منتشر کرده و این در حالی است که طرف های حاضر در مذاکرات نیویورک هنوز واکنشی را نسبت به آن نشان نداده اند.
موضوع کاهش تعدادسانتریفیوژها از 19 هزار به یک هزار و 500 دستگاه، از جمله موضوعات حساس و مورد اختلاف طرفها در مذاکرات به شمار میرود.
در همین رابطه "محمدجواد ظریف" وزیر خارجه ایران، در گفتگویی با شبکه خبری پی.بی.اس آمریکا، درباره این که چرا ایران شمار پیشنهادی غرب در مورد تعداد سانتریفیوژهای خود را قبول نمیکند؟ گفت: ما برای مذاکره اینجا هستیم و نه برای قبول تصمیمات تحمیلی.
به نوشته آسوشیتدپرس، این پیشنهاد می تواند هم راه گریزی برای ایران باشد که نشان دهد از سانتریفیوژهای خود نکاسته است و هم راهی برای ایالات متحده که مطمئن شود برنامه اتمی تهران به نقطه ای می رسد که با آن امکان تولید فوری بمب هسته ای وجود نخواهد داشت.
یک شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]