واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:
در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین رشاد مطرح شد؛
نیاز به پیگیری جدی تحول در حوزه، فقه حکومتی و کرسیهای آزاد اندیشی در «رسا» خبرگزاری رسا ـ رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان سیر تطور حوزههای علمیه در حوزه ساختار و محتوای آموزشی و پرورشی طلاب و مباحث مهمی همچون تحول، علوم انسانی اسلامی و کرسیهای آزاداندیشی به تبیین و تحلیلی جامع و دقیق از ویژگیهای ساختاری و محتوایی هر یک از این مباحث پرداخت و خواستار پیگیری تبیینی آن از سوی خبرگزاری رسا شد.
به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، مدیر عامل و دست اندرکاران خبرگزاری رسا 24 شهریورماه با حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر صادقی رشاد، مدرس حوزه و دانشگاه، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار کردند.
در این دیدار که به ارائه گزارشی از اهم فعالیتهای خبرگزاری رسا و افقهای پیش روی این رسانه حوزوی برای حرکتی جدیتر در میدان اندیشه و فرهنگ دینی و پوشش و پیگیری بهتر و موثرتر اخبار و تحلیلها و مباحث اندیشگی انجامید، استاد رشاد با اشاره به ارزش، اهمیت و جایگاه مهم و موثر خبرگزاری رسا در امر ایجاد فضای فکری و پیگیری افقهای جریان ساز در زمینه مباحث حوزوی، با اشاره به مباحثی همچون علوم انسانی اسلامی، کرسیهای آزاداندیشی و فقه حکومتی یادآور شد: این زمینهها، میدانی برای طرح درست و پیگیری اهم مسایلی است که در حوزه اندیشه اسلامی، تأثیرگذار و سرنوشت ساز است.
وی با تأکید بر اینکه موضوع تحول در حوزه میبایستی تبدیل به یکی از مطالبات و جریانهای با اولویت در رسانههای حوزوی شود یادآور شد: بحث تحول در حوزه میبایستی با عنایت به حفظ و صیانت از سنتهای ارزشمند و ذخایر غنی و موثر حوزوی در ساختارها و منشهای کهن و اصیل این نهاد دینی صورت پذیرد و هرگونه تجددطلبی و تبدل گرایی در این موقف، خطا و نادرست است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تحول در حوزه را صرفا با استعانت از اصول و روشها و آرمانهای حوزوی و سنتهای بیبدیل و اصیل حوزه و در عین حال توجه به مقتضیات و واقعیتهای موجود در جامعه امروز، ممکن دانست و افزود: موضوع تحول در حوزه یکی از خواستها و مطالبات مهم و مستمر مقام معظم رهبری است که از سالهای دور مورد توجه ایشان بوده و همواره در موقعیتها و به مناسبتهای مختلف مورد تأکید ایشان قرارگرفته که البته متأسفانه آن طور که باید و شاید به این مهم دست نیافتهایم و در مسیر رسیدن به آن قدم نگذاشتهایم.
در این دیدار که حدود دو ساعت به طول انجامید، ریاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با بیان سیر تطور حوزههای علمیه در حوزه ساختار و محتوای آموزشی و پرورشی طلاب و اشاره به فراز و فرودهای مباحث مهمی همچون تحول، علوم انسانی اسلامی و کرسیهای آزاداندیشی، به تبیین و تحلیلی جامع و دقیق از ویژگیهای ساختاری و محتوایی هر یک از این مباحث پرداخته و خواستار رصد و پیگیری تبیینی و تحلیلی آن از سوی خبرگزاری رسا شد.
الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت، حوزه علمیه امام رضا(ع)، مدیریت تحول در حوزه علمیه، تحقیقات و پژوهشهای مختلف ساختاری، روشی و محتوایی در افق کارآمدی حوزه، نیاز به صیانت از ارزشها و سنتهای اصیل حوزوی در ابعاد و وجوه مختلف آن، خودداری از تبدل در حوزه و گرته برداری نادرست و سطحی از شیوههای آموزشی دانشگاهی از جمله مباحث دیگری بود که در بیانات استاد رشاد در دیدار با مدیرعامل و دست اندرکاران خبرگزاری رسا از سوی این استاد حوزه و دانشگاه مطرح شد.
شایان ذکر است متن کامل این دیدار و بیانات استاد رشاد و مصاحبه سرویس اندیشه خبرگزاری رسا با وی طی چند بخش در آینده تقدیم حضور خوانندگان عزیز خواهد شد. /1327/202/ر
۱۳۹۳/۶/۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]