تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834767193
بیابان زایی؛ زلزله خاموش قرن
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیابان زایی؛ زلزله خاموش قرن تهران- ایرنا- بنا به پیش بینی های تغییرات اقلیمی، خاورمیانه آینده ای گرمتر و خشک تر خواهد داشت. ایران در قلب خاورمیانه قرار دارد، نزدیک به 80 درصد مساحت آن خشک یا نیمه خشک است و از مشکل کم آبی بسیار شدید رنج می برد، ولی مشکل عظیم دیگری پیش روی محیط زیست ایران قرار دارد که اغلب نادیده گرفته می شود و آن بیابان زایی است.
روزنامه «اطلاعات» طی یادداشتی در شماره امروز - چهارشنبه- خود به قلم «گری لوییس»ـ نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران می افزاید: از آنجا که علت اصلی این مشکل اقدامات انسانی است، می توان آن را برطرف کرد.
چالش بیابان زایی یا به قولی «زلزله خاموش قرن» به راستی در کمین است. در بسیاری از بخش های ایران بیابان زایی هنگامی رخ می دهد که چوپانان می گذارند گله هایشان بیش از اندازه چرا کنند یا به خاطر استفاده روستاییان از بوته ها به عنوان هیزم رخ می دهد.
بنا به آمار رسمی ایران در سند «ارزشیابی پتانسیل بیابان ها»، میزان بیابان زایی ایران نسبت به سایر کشورهای خشک و نیمه خشک «زیاد» است.
ولی راه حل هایی وجود دارد که در حال اجرا شدن است. برای سبز کردن دوباره دشت های بیابانی، باید گیاهان بیشتری کاشته شود. این کار آغازگر برگشت همه چیز می شود. برای داشتن فضای سبز بیشتر، باید این مناطق را بوته کاری کرد؛ ولی برای این که دوباره چرای بیش از اندازه یا کاربری سوختی به وجود نیاید، مشارکت اجتماعی در حفظ فضای سبز جدید لازم است.
در ایران این فرایند را در عمل دیده ام. اجرای آن موفق بوده و در آسیب پذیرترین بخش های کشور درحال انجام است. اکنون، موفق ترین نمونه سبز کردن دوباره بیابان های ایران، با حس تغییر، «پروژه کربن» (یا به طور رسمی پروژه ترسیب کربن) نامیده می شود. در واقع یک اقدام توسعه اجتماعی ـ زیست محیطی است که برنامه توسعه ملل متحد از آن پشتیبانی می کند. این پروژه را به این دلیل کربن نامیده اند که یکی از اثرات جانبی آن، توانایی جذب و ترسیب دی اکسیدکربن در فضاهای سبز ایجاد شده است.
به هر روی، سازمان ملل متحد از سال 1368، پشتیبان تلاش ها برای معکوس کردن بیابان زایی بوده است. در آن سال، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری، و صندوق جهانی توسعه کشاورزی در بیرجند پروژه احیای مراتع و درآمدزایی پناهندگان را آغاز کردند. پروژه شش سال ادامه داشت و با جنگل کاری بیش از 24 هزار هکتار زمین، با بیابان زایی و نابودی منابع طبیعی مبارزه کرد.
10 سال پیش، برنامه توسعه ملل متحد پروژه ترسیب کربن را در استان خراسان جنوبی آغاز کرد و تاکنون 30هزار هکتار دیگر از زمین های بی آب به فضای سبز تبدیل شده است.
ایران، با درک مزایای بالقوه اجتماعی و اقتصادی سبز کردن بیابان ها، به مشارکت با برنامه توسعه ملل متحد پرداخت تا در سال های 1391 و 1392 این پروژه در شش استان دیگر (البرز، بوشهر، تهران، سمنان، کرمان و مرکزی) اجرا شود.
در 12 شهریور امسال، برنامه توسعه ملل متحد و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری قراردادی را امضا کردند که این پروژه را به 10 استان آذربایجان غربی، اصفهان، ایلام، خراسان رضوی، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان، فارس، قم، گلستان و یزد گسترش می دهد.
البته برنامه های بیشتری هم وجود دارد. در مجموع پس از اجرا، این اقدام ها بیش از نیمی از استان های ایران (18 استان خشک) را در بر خواهد گرفت.
فرایند سبز کردن دوباره بسیار ساده است. کار با یک قرارداد کلی میان مسئولان و جامعه محلی آغاز می شود. سرمایه اولیه از بودجه پروژه گرفته می شود (از دولت و برنامه توسعه ملل متحد) و با کمک های غیرنقدی دولت پشتیبانی می شود.
اگر درختان و بوته ها با یاری جامعه محلی کاشته شود، هزینه درخت کاری یک پنجم اجرا توسط پیمانکاران خصوصی خواهد بود. افزون بر این، عنصر بسیار مهم مشارکت و مالکیت، اجتماعی هم برآورده می شود. به این ترتیب، به جای «پروژه آن ها»، «پروژه ما» می شود.بوته ها در گلخانه رشد داده می شوند.
نهال ها تا هنگامی که آماده کاشت در فضای باز شوند، در قلمستان می مانند. سپس نهال های جوان را در گودال هایی می کارند که مردم محلی کنده اند. در سال نخست، آبدهی آن ها باید پنج برابر باشد. پس از آن، نهال ها به بوته زاری یک تا دو متری تبدیل می شوند.
هنگامی که صدها هزار نهال در مساحتی به بزرگی هزارها هکتار رشد کند، زیست کره کوچکی ساخته می شود که گیاهان و جانوران دیگر می توانند به آن برگردند. زیست کره تازه سبز شده از چند راه به ثبات معاش مردم می انجامد.
نخست این که گیاهان این اقلیم کوچک توانایی حفظ رطوبت زمین را افزایش می دهند. این توانایی به نوبه خود باعث افزایش گیاهان می شود. هنگامی که درختان کوچک دانه افشانی می کند، تراکم فضای سبز بیشتر می شود. کشاورزان می توانند دام خود را برای خوردن برگ بوته ها بیاورند و آسیبی به خود گیاه نرسانند.
ظرفیت برد یا گنجایش زیست بومی زمین در کل افزایش می یابد و مردم می توانند محصولات درختان و بوته ها (مانند صمغ یا میوه) را به فروشند.پروژه کربن مشکل کاربری سوختی را با اهدای اجاق های ساده نفتی به ساکنان منطقه برطرف کرده است و نفت اجاق ها را تامین می کند.
ولی سود واقعی از دیدگاه پایدارسازی این است که اجتماعات که روزی با چرای بیش از اندازه و تاراج هیزم سرچشمه مشکل بودند، حس مالکیت عمیقی پیدا می کنند و پاسدار زمین می شوند.
* در استان مرکزی دو پروژه احیای محیط زیست در جریان است.
از سال 1392، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اداره کل امور پناهندگان خارجی و اتباع بیگانه و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری طرحی را در «طراز ناهید» با همکاری پناهندگان افغان آغاز کردند که احیای جامعه محور منابع طبیعی نام دارد.
در پناهگاه شهید ناصری، این طرح به نیازهای ویژه پناهندگان افغان رسیدگی می کند؛ پناهندگانی که بیش از دو دهه است در این منطقه زندگی می کنند. در گذر چندین سال، پناهندگان در پی یافتن سوخت و با چرای بیش از اندازه دام های خود باعث نابودی مراتع شده اند؛ ولی در کمتر از دو سال، این طرح به احیای بیش از 66 هکتار زمین انجامیده است.
همچنین از سال 1392، یک پروژه توسعه سنتی بیابان زدایی در محلات آغاز شد تا 50 هزار هکتار زمین را با پشتیبانی پروژه کربن برنامه توسعه سازمان ملل بیابان زدایی کند. اکنون هر دو طرح در زمینه پوشش گیاهی و درآمدزایی برای ساکنان به ثمر نشسته اند. در خراسان جنوبی میراث پروژه سازمان پناهندگان در یادها مانده است و پروژه ترسیب کربن برنامه توسعه ملل متحد 10 سال برقرار بوده و پیشرفت آن بسیار سریع است. افزون بر این، سود دیگری در این طرح ها پدیدار شده که انگیزه بیشتر جوامع محلی و پناهنده ها و یافتن روش های جایگزین درآمدزایی است و فرایند توسعه کامل با تولید کسب و کار، مشارکت و عمق دادن به سرمایه اجتماعی به راه می افتد.تمامی این موفقیت ها با اقدام ارادی انسان، به سبز کردن دوباره بیابان و تلاش برای اندک جبران آسیبی است که به دست بشر پدیدار شده است.به باور من، به راستی معکوس کردن «زلزله خاموش» را آغاز کرده ایم.
اول**1368**
26/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
معکوس نمودن "زلزله خاموش قرن"
معکوس نمودن زلزله خاموش قرن جامعه > محیط زیست - گری لوییس بنا به پیشبینیهای تغییرات اقلیمی خاورمیانه آیندهای گرمتر و خشکتر خواهد داشت ایران در قلب خاورمیانه قرار دارد نزدیک به 80 درصد مساحت ایران خشک یا نیمهخشک است مشکل کمآبخشکسالی زلزله خاموش چند سال اخیر استان فارس است
استاندار فارس خواستار شد خشکسالی زلزله خاموش چند سال اخیر استان فارس است خبرگزاری پانا استاندار فارس از خشكسالی های اخیر در استان به عنوان زلزله خاموش یاد كرد و خواستار قرار گرفتن برنامه ریزی و اقدمات پیشگیرانه در دستور كار مدیران فارس در رویارویی با حوادث و بلایای طبیعی شد ۱خشکسالي زلزله خاموش سال هاي اخير استان فارس است
۲۳ شهريور ۱۳۹۳ ۹ ۳۹ق ظ استاندار فارس خشکسالي زلزله خاموش سال هاي اخير استان فارس است استاندار فارس گفت زلزله خاموش در حال وقوع است و خشکسالي و کاهش شديد بارندگي دشت ها و پوشش جنگلي فارس را دچار افت شديد کرده است به گزارش خبرگزاري موج احمدي استاندار فارس در جلسه شوراي همابرای چندمین بار زلزله 3.6 ریشتری مجن را لرزاند
برای چندمین بارزلزله 3 6 ریشتری مجن را لرزاندزمین لرزه 3 6 ریشتری بامداد دوشنبه بخشهایی از مجن در استان سمنان را لرزاند به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان این زمینلرزه در ساعت 3 و 54 دقیقه و 33 ثانیه بامداد دوشنبه به وقت محلی رخ داده و شدت این زمینلرزه 3 6 ریشتر در مقیاس اموزلزله مورموری به پلدختر حدود 10 میلیارد تومان خسارت زد
دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ نماینده مردم پلدختر در مجلس گفت در زلزله اخیر مورموری روستاهای پلدختر نیز دچار آسیب شدند علی کائیدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه لرستان افزود با توجه به زلزله اخیر ایلام آبدانان و مورموری متأسفانه شهرستان پلدختر دچآغاز بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری/ بنیاد مسکن کمکهای بلاعوض را از منابع خود پرداخت
آغاز بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری بنیاد مسکن کمکهای بلاعوض را از منابع خود پرداخت خبرگزاری پانا کار بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری از این هفته آغاز شده و تا پرداخت تسهیلات بلاعوض بنیاد مسکن از منابع خود این اعتبارات را پرداخت میکند ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شاختصاص بیش از 136میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی مناطق زلزله زده مورموری
اختصاص بیش از 136میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی مناطق زلزله زده مورموری تهران - ایرنا - معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از اختصاص بیش از 136 میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی مناطق زلزله زده مورموری خبر داد و گفت دولت برای تسریع در احداث واحدهای مسکوقوع زلزله ای به بزرگي ۳.۶ ریشتر در مجن شاهرود
استانها مرکز سمنان هاشمی به مهر خبر داد وقوع زلزله ای به بزرگي ۳ ۶ ریشتر در مجن شاهرود شاهرود – خبرگزاری مهر معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود از وقوع زلزله ای به بزرگي ۳ ۶ ریشتر در مجن از توابع این شهرستان خبر داد سید محمد رضا هاشمی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمننرم افزار خاموش و روشن کردن کامپیوتر Intelligent Shutdown 3.2.3
نرم افزار Intelligent Shutdown همانطور که از نام آن پیداست به منظور خاموش کردن اتوماتیک رایانه ساخته شده است این نرم افزار داری حجم کمی بوده ولی دارای قابلیت های جالبی است شما با استفاده از این نرم افزار قادر خواهید بود تا با مشخص نمودن زمان اقدام به خاموش نمودن رایانه خود به صبیابان لوت قطب گرمایی زمین شد/ تصاویر
بیابان لوت قطب گرمایی زمین شد تصاویر بررسی های میدانی محققان کویر شناسی کشور در تابستان سال جاری بار دیگر اختصاص بالاترین دمای سطح زمین به بیابان لوت را اثبات و منجر به نامگذاری این بیابان منحصر به فرد به عنوان قطب گرمایی زمین شد آفتاب به گزارش مهر از اولین باری که استراتیلشهروند امدادگر ظرفیتی رها شده در همدان/ آیینه زلزله بم در انتظار وقوع در جنوبي ترين شهر استان
استانها غرب همدان شهروند امدادگر ظرفیتی رها شده در همدان آیینه زلزله بم در انتظار وقوع در جنوبي ترين شهر استان همدان - خبرگزاري مهر در حالي كه احتمال وقوع زلزله در استان همدان دور از ذهن نيست طرح شهروند امدادگر كه بعنوان ظرفیتی مناسب براي مقابله با حوادث از آن ياد مي شود بآغاز بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری/ بنیاد مسکن کمکهای بلاعوض را از منابع خود پرداخت میکند
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خبر داد آغاز بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری بنیاد مسکن کمکهای بلاعوض را از منابع خود پرداخت میکند تابش گفت کار بازسازی واحدهای خسارت دیده در زلزله مورموری از این هفته آغاز شده و تا پرداخت تسهیلات بلاعوض بنیاد مسکن از منابع خود این اعحضور 210 امدادگر در مناطق زلزله زده آبدانان
حضور 210 امدادگر در مناطق زلزله زده آبدانان ایلام- ایرنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام گفت 210 امدادگر این جمعیت در جریان زلزله حوزه جنوب استان در این مناطق حضور داشتند محمد سلیمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد از این شمار 155 امدادگر و 55 نفر از کارکنیک مقام مسوول:ماده ویناس جایگزین مناسبی برای مالچ در طرح های بیابان زدایی نیست
یک مقام مسوول ماده ویناس جایگزین مناسبی برای مالچ در طرح های بیابان زدایی نیست اهواز -ایرنا -مسوول اداره بیابان زدایی اداره کل منابع طبیعی خوزستان گفت بر اساس تجربیات ماده ویناس که در شرکت الکل و خمیر مایه رازی تولید می شود جایگزینی مناسب برای مالچ نفتی در پروژه های بیابان زدایفعالیت یک جشنواره موسیقی با چراغ خاموش
فعالیت یک جشنواره موسیقی با چراغ خاموشتاریخ انتشار دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ ۳۴ دبیر اجرایی نخستین جشنواره موسیقی سنتی و فولکلور درباره جزئیات برپایی این جشنواره از ۱۳ تا ۲۱ مهر در مرکز همایش های برج میلاد و تالار وحدت توضیح داد صفا فیضی در گفتگو با مهر با بیان اینکه کم&zwn19 هزار واحد مسکونی مناطق زلزله زده ایلام برآورد خسارت شد
استانها غرب ایلام کرمی 19 هزار واحد مسکونی مناطق زلزله زده ایلام برآورد خسارت شد ایلام - خبرگزاری مهر مدیر کل ستاد بحران استانداری ایلام گفت 19 هزار واحد مسکونی مناطق زلزله زده ایلام برآورد خسارت شده است به گزاش خبرنگار مهر احمد کرمی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشمدیرکل نوسازی مدارس ایلام: 12 مدرسه بر اثر زلزله در آبدانان تخریب شد
مدیرکل نوسازی مدارس ایلام 12 مدرسه بر اثر زلزله در آبدانان تخریب شدمدیرکل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس ایلام گفت 12 مدرسه بر اثر زلزله در آبدانان تخریب شد به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام سعید هژبری بعد از ظهر امروز در نشست شورای آموزش و پرورش استان ایلام اظهار داشت 12 پروژه ت-
گوناگون
پربازدیدترینها