واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: خطر بستن تلفن همراه به کمربند برای مردان
با گسترش روزنافزون استفاده از تلفن همراه سوال در مورد آثار زیانبار آن بر سلامت انسانها روزبهروز بيشتر میشود. در مورد اثرات زیانبار تلفن همراه دو موضوع بیشتر مطرح است، سرطانزا بودن و آسیب به باروری. در علم پزشکی همیشه مواردی مطرح میشوند که اکثرا نیز از مبادی غیرپزشکی هستند! اینکه تلفن همراه دارای اثر زیانبار روی باروری مرد است یا نه، باید به مدارک معتبر استناد کرد.
به گزارش نامه نیوز، يك ارولوژيست در گفتوگو با خبرنگار پايگاه خبري «سلامانه» درخصوص آثار تلفن همراه روی باروری مردان اظهار داشت: «در سپتامبر 2008 در دانشگاه کلیولند مطالعهای منتشر شد که نشان میداد در مردانی که تلفن همراهشان را دائم به کمر متصل ميكنند، قدرت باروری با گذشت زمان آسیب میبیند. این مردان یا تلفن همراهشان را در جیب شلوار حمل میکنند یا اینکه آن را به کمربند شلوار متصل میکنند.»
دكتر محمدرضا صفرينژاد افزود: «در این بررسی ذکر شده است که امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه باعث آسیب به تولید اسپرم میشود.»
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه اسپرم دارای سه پارامتر تعداد، حرکت و شکل طبیعی است، گفت: «مهمترین پارامتر حرکت اسپرم است كه تشعشعات تلفن همراه بیشترین اثر سوء را روی آن دارد.»
وي با بيان اينكه هر چقدر میزان تشعشع تلفن همراه زیاد باشد آثار مضر آن نیز بیشتر خواهد بود، افزود: «نوع تشعشع تلفن همراه از نوع الکترومغناطیس بوده و علت آن این است که تلفن همراه برای عملکرد خود از امواج فرکانس رادیويی استفاده میکند.»
رييس انجمن كلينيك سلامت خانواده در ادامه اظهار داشت: «برای اندازهگیری میزان تشعشع در تلفن همراه از واحدی بنام SAR استفاده میشود که مخفف کلمات Specific Absorption Rate به معناي «میزان جذب اختصاصی» است. میزان جذب اختصاصی عبارت از میزان انرژی فرکانس رادیويی است که هنگام استفاده از تلفن همراه جذب بدن میشود. هر چقدر این عدد کمتر باشد، تلفن همراه سالمتر است.»
صفرينژاد با بيان اينكه در آمریکا شركتهاي سازنده حين ساخت تلفن همراه مستلزم رعايت حد تعيين و تعريف شده ميزان جذب اختصاصي تلفن همراه هستند، گفت: «تمام تلفنهای همراه که ساخته یا فروخته میشوند باید حد تعيينشده را رعایت کنند؛ این میزان 6/1 وات به ازای هر کیلوگرم است. ولی باید توجه داشت میزان تشعشع دریافتی به مقدار زیادی، به نحوه استفاده از آن بستگی دارد. مثلا اگر آنتندهی ضعیف باشد، برای برقراري ارتباط، گوشی تلفن همراه، مقادیر زیادی امواج رادیويی ارسال ميکند و درنتيجه میزان تشعشع بالا میرود، بنابراین در مکانهايی که آنتندهی ضعیف است نباید از تلفن همراه زیاد استفاده شود.»
منبع: سلامت نیوز
۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]