واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس اروپایی: ایران نیروی انسانی و استعداد بالا در پیاده سازی اینترنت اشیاء دارد اصفهان - ایرنا- موسس و رییس انجمن اینترنت اشیاء اروپا گفت: ایران نیروی انسانی تحصیلکرده، ظرفیت و استعداد بالا برای پیاده سازی پروژه های مربوط به اینترنت اشیاء و کاربردهای مختلف آن دارد.
اینترنت اشیاء (Internet of Things) به این معناست که بسیاری از وسائل روزمره مورد استفاده ما با اتصال به اینترنت، وظایف و اطلاعات خود را باهم یا با انسان به اشتراک بگذارند.
«راب ون کراننبرگ» (Rob Van Kranenburg) روز دوشنبه در حاشیه سمینار بین المللی اینترنت اشیاء در دانشگاه اصفهان در گفت وگو با ایرنا افزود: برای این موضوع نیاز قطعی به اینترنت پهن باند یا با سرعت بسیار بالا نیست بلکه با همین امکانات و زیرساخت های موجود در کشور ایران نیز می توان پروژه هایی در این زمینه تعریف کرد.
این کارشناس بلژیکی مقیم هلند تصریح کرد: در پروژه های مربوط به اینترنت اشیاء لازم نیست همه اشیاء به صورت برخط (آنلاین) بهم متصل باشند بلکه با بلوتوث و فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) نیز می توان این کار را انجام داد.
وی اضافه کرد: در واقع در پروژه های اینترنت اشیاء، دیتا به صورت محلی (LOCAL) به اشتراک گذاشته می شود اما در نهایت برای تبادل اطلاعات به اینترنت نیاز داریم که این کار با سرعت کم نیز انجام می شود.
وی با بیان اینکه اینترنت اشیاء بحث نوپایی در دنیاست، گفت: با این حال دانشجویان و استادان ایرانی در این زمینه مطالعات و اقدامات اولیه خوبی انجام داده اند.
به گفته وی با توجه به وجود مهندسان ماهر در ایران پیاده سازی پروژه های اینترنت اشیاء مانند شهر هوشمند کار سختی نیست.
این کارشناس خاطرنشان کرد: کشورهای آسیایی دیگری مانند چین نیز در این زمینه بسیار موفق عمل کرده و آن را گسترش می دهند.
کراننبرگ با تاکید بر اینکه اینترنت اشیاء جایگاه خود را در همه عرصه ها و در زندگی روزمره پیدا کرده و حرکت به سمت آن اجتناب ناپذیر است، گفت: کشورهایی مانند ایران برای پیشرفت در این زمینه باید با انجمن های جهانی تعامل داشته و برگزاری چنین سمینارهایی نیز به آن کمک می کند.
وی حمایت و مشارکت مردم، سازمانها و دولت در این مورد را ضروری دانست و افزود: دولت ها باید بررسی کنند که در این زمینه به چه چیزی احتیاج دارند، سپس آن را تعریف کنند تا زمینه های توسعه ایجاد شود.
رییس انجمن اینترنت اشیاء با اشاره به گسترش استفاده از اینترنت از 20 سال گذشته در دنیا اظهار کرد: این شبکه ابتدا فقط در ادارات بکار گرفته می شد اما امروزه می توان آن را همه جا استفاده کرد زیرا بیشتر مردم از ابزارهای ارتباطی هوشمند مانند گوشی های تلفن هوشمند استفاده می کنند.
وی تصریح کرد: شرکت هایی مانند گوگل، آی بی ام و سیسکو نیز درحال بررسی پروژه های بزرگ مربوط به اینترنت اشیاء مانند شهر هوشمند و سرویس های مورد نیاز برای آن هستند.
نخستین سمینار بین المللی اینترنت اشیاء (Internet of Things) روز دوشنبه در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.
در این سمینار که به مدت دو روز برگزار می شود سخنرانی ها و کارگاه هایی با موضوع کاربرد برنامه ها در اینترنت اشیاء و محاسبات ابری ارائه خواهد شد.
ت/7148/607/ 684
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]