تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837025990




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اینفوگرافی: در مبارزه با اعتیاد به پله اول رسیدیم؟!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اینفوگرافی: در مبارزه با اعتیاد به پله اول رسیدیم؟! تهران - ایرنا - از یک سو می بینیم افزایش کشفیات تریاک در سایه افزایش تولید این محصول گم است و از سوی دیگر درمی یابیم مخدرهای صنعتی در کشورمان توانسته اند تا حدود زیادی جایگزین تریاک شوند؛ حال آنکه هنوز توجه غالب ما برای مقابله با مصرف مواد مخدر، انسداد مرزهای شرقی و مبارزه با تریاک های واراداتی است.


مدتی است که اعتیاد در کشورمان، دوران گذار از سنتی به صنعتی را می پیماید و در این مسیر آنقدر سریع به پیش می رود که می توان گفت هر آنچه تا کنون رشته بودیم در حال پنبه شدن است!
به گزارش «تابناک»، پدیده شوم اعتیاد که از دیرباز در کشورمان با مصرف تریاک برای جامعه ایرانی شناسانده شده و هرگونه بحث و بررسی درباره چرایی شیوع آن، با نام بردن از افغانستان و ضرورت حراست شدید از مرزهای کشور با این همسایه آغاز می شد، مدتی است تغییر فاز یافته و اینقدر دیگرگون شده که می توان معضل وارداتی از افغانستان را در بررسی اتفاقات شوم همراه با اعتیاد در کشورمان تا پله چندم اولویت ها نزول داد و پیش از آن، چگونگی مقابله با مخدرهای صنعتی و اثرات به مراتب وحشتناک تر ناشی از مصرف آنها را مد نظر قرار داد.
چند سالی است که مخدرهای صنعتی، آمفتامین ها و امثالشان، بورس خرید و فروش و البته مصرف مخدرها را از قبضه کرده اند تا بازار مصرف تریاک در کشورمان به اندازه قدیم پر رونق و داغ نباشد و به جایش، انواع مخدرهای ساخته شده در آشپزخانه های مخفی سطح شهر، روز به روز محبوب تر شده و مصرفشان فراگیرتر شوند؛ مخدرهای شیمیایی که آسیب های شدیدتر و ناشناخته تری به جامعه وارد می کنند.
آن گونه که آمار نشان می دهد، طی سالهای اخیر مصرف مخدرهای صنعتی به شدت در کشور فزونی گرفته تا جایی که به عنوان مثال، مصرف روانگردان ها از 3 درصد در سال 86 به 26 درصد در سال گذشته رسیده و توانسته جایگاه دوم ماده مخدر مصرفی در کشور پس از تریاک را به خود اختصاص دهد. البته اگر قصد جدا کردن انواع مخدرهای صنعتی از یکدیگر را نداشته باشیم، درخواهیم یافت تریاک خیلی وقت است رقابت را به حریفان صنعتی خود واگذار کرده است!
این در حالی است که بر اساس آمارهای ثبت شده جهانی، تجارت تریاک نه تنها کاهش نیافته، بلکه به فاصله سالهای 2012 تا 2013 میلادی، با افزایش 36 درصدی سطح زیر کشت خشخاش در افغانستان، به افزایش حدودا 50 درصدی تولید این افیون منجر شده و تجارت این ماده را به رشد چشمگیر 36 درصدی رسانده است.
اینفوگرافی: اعتیاد دیگر از مرزهای شرقی وارد نمی شود!بدین ترتیب به راحتی می توان نتیجه گرفت که همه تغییر و تحول های سیاسی صورت گرفته در همسایه شرقی کشورمان نه تنها نتوانسته مشکلات وارداتی ایران از افغانستان را کاهش دهد، که بر عکس، بر حجم آنها افزوده است تا افزایش فوق العاده کشفیات تریاک در کشورمان در یک سال گذشته –که نشان از عزم جدی ماموران مقابله با قاچاق این افیون در کشور دارد- هم نتواند خیالمان را از بابت مقابله با افزایش تولید این مخدر راحت کند.
از این رو خیالمان راحت نخواهد شد که از یک سو می بینیم افزایش کشفیات تریاک در سایه افزایش تولید این محصول گم است و از سوی دیگر درمی یابیم مخدرهای صنعتی در کشورمان توانسته اند تا حدود زیادی جایگزین تریاک شوند؛ حال آنکه هنوز توجه غالب ما برای مقابله با مصرف مواد مخدر، انسداد مرزهای شرقی و مبارزه با تریاک های واراداتی است و به حق در این مسیر هم توفیقات زیادی به دست آورده ایم ولی در مقابله با مخدرهای صنعتی، چنین عملکرد درخشانی ثبت نکرده ایم.
اکنون کافی است چند مولفه دیگر را کنار هم بچینیم تا در کمال شگفتی متوجه شویم که مقابله با تریاک به مرور موجب شده معتادان به مخدرهای صنعتی گرایش پیدا کنند که این اتفاق از چند جنبه به بدتر شدن اوضاع منجر شده است. برای درک این موضوع کافی است بدانیم در خوش بینانه ترین حالت تنها 20 درصد معتادان ترک کرده و بهبود می یابند.
این آمار تلخ که تا حدود زیادی مرهون بی سر و سامانی مراکز ترک اعتیاد است، معنای شوم بزرگتری در خود نهفته دارد که گرایش به مخدرهای صنعتی، یکی از آنهاست. به عبارت بهتر، اگر معتادان به تریاک و مخدرهای سنتی به دلیل مقابله با قاچاق این مواد از دسترسی به آنها محروم شوند، به راحتی جذب مخدرهای صنعتی خواهند شد.
اینجاست که بازار داغ مخدرهای صنعتی -که یک میلیون نام برای انواع و اقسامشان در جهان ثبت شده است!-، روز به روز رونق می یابند، ناآگاهی ها پیرامون این مواد و عوارض مصرفشان مزید بر علت شده و اعتیاد را خارج از شکل سنتی، به جوانان و زنان سرایت می دهد، بستر اتفاقات شوم دیگری چون رشد ایدز فراهم می شود و سلسله مشکلات جدید از راه می رسند.
همه اینها در حالی است که هنوز راهکار مقابله با اعتیاد در کشورمان، به کارگیری شیوه های قدیمی است و البته همان شیوه های قدیمی نیز به درستی به اجرا نمی رسد؛ این را می شود از کشف 1158 کمپ غیر مجاز ترک در حد فاصل سالهای 91 تا 92 دریافت که تلاش برای سامان دادنشان هم بر اساس آمار و ارقام (به اینفوگرافی دقت کنید) ثمر نداده و به باور بسیاری کارشناسان، برای ترک مخدرهای صنعتی، کارکرد چندانی ندارند.
بدین ترتیب عجیب نیست که از اعتیاد رو به گسترش و نگران کننده اعتیاد در زنان، دانش آموزان و جوانان بی اطلاع باشیم، راهکاری برای زدودن آمار فوت یک معتاد در هر سه ساعت در کشور سراغ نداشته باشیم، چرایی پر شدن حدود نیمی از ظرفیت زندان ها از مجرمان مواد مخدر برایمان ابهامی به همراه نیاورد و دست آخر هیچ درکی از سرنوشت آینده کشور با گسترش گرایش به مخدرهای صنعتی نداشته باشیم.
گویی درک نکرده ایم که هنوز راه مقابله با اعتیاد سنتی و چرخه بزرگ قاچاق و توزیع آن در کشور تا به آخر پیموده نشده، مخدرهای صنعتی افق جدیدی ترسیم کرده و اعتیاد را به بیماری چند بعدی و پیچیده ای تبدیل کرده اند، که اگر چنین درکی از ماجرا داشتیم سعی می کردیم به جای شعار دادن، الزامات درمان معتادان را فراهم آوریم، توانی متناسب با مقابله با قاچاق مخدر، برای یافتن مراکز تولید و توزیع مخدرهای صنعتی صرف می کردیم، آگاهی بخشی گسترده به جامعه را در دستور کار قرار می دادیم و... .
اول ** 1521


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن