تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831374810




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داعش به مثابه شمشیر دامکلس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: داعش به مثابه شمشیر دامکلس تهران - ایرنا - عدم همراهی آنکارا با ائتلاف ضد داعش به رهبری ایالات متحده آیا به قیمت ناکارآمدی و شکست آن تمام خواهد شد؟. مشخص نیست. نبود ترکیه اتفاق بسیار مهمی ست. لکن باید دید چه انتظاری از این ائتلاف وجود دارد؟ نابودی ارتش داعش یا نابودی دولت اسلامی عراق و شام.


رجب طیب اردوغان رئیس جمهور تازه به قدرت رسیده ترکیه تمایلی به پنهان کردن این احساس در مخاطب خود که سیاستمداری متفاوت و جنجالی ست ندارد.نکته ای که نه تنها مخالفان بلکه از دید موافقان وی نیزپنهان نمانده است.سیاست های نخست وزیر سابق و رئیس جمهور فعلی ترکیه بسیاری از سیاستمداران و استراتژیست های منطقه را با این سوال روبرو کرده که وی در نهایت چه برنامه وهدفی را در منطقه خصوصا عراق دنبال میکند و به دنبال چیست؟ این چیست ،نه صرفا به اعتبار آنچه اردوغان برای آینده کشورش مد نظر دارد اهمیت پیدا کرده ،بلکه عمدتا از آن جهت است که او اساسا متاثر در یک برگرفتگی خود ساخته "ایدئولوژیک اینترناسونال " که ابعاد آن ازحوزه جغرافیائی ترکیه فراتر می رود قرار دارد که دارای رویکردی منطقه ای در خاورمیانه عربی و غرب آسیاست.اردوغان پروژه خود را سالهاست با 2 شیوه قوی آغاز کرده است.اول یکسان سازی آسفالتی در حاکمیت سیاسی و همگون سازی ملی در ساختار اجتماعی ترکیه ،دوم ایجاد اتحاد با طیف وسیعی از دولت ها یا نیروهای سیاسی که قابلیت تاثیر گذاری بر تحولات را دارند. اوکه به دنبال تجلی سازی اراده "اینترناسونال خود ساخته" فارغ از محدوده جغرافیائی ترکیه است،حداقل طی 4 سال گذشته با تکیه بر "بن مایه ای ایدئولوژیک" فلات امنیتی و منافعی کشورش را تا آخرین سرحدات خاورمیانه عربی وغرب ومیانه آسیا نشانه گذاری کرده است.شاید پذیرش این نگاه قدری سخت باشد ،امایک تحلیل گر ارشد امنیت بین المللی در آنکارا میگوید" دولت ترکیه و شخص آقای اردوغان بر خلاف سنت های حاکم بر کشورشان که اولویت برنگاه به درون با تکیه برآتاترکیسم و نگاه به خارج حداکثردر محدوده اروپا و ناتوبود، با چرخشی آشکار به سمت نگاه این دولت به درون بر اساس ایدئولوژی مذهبی و نگاه هژمونیک به خارج با رویکرد اتحاد و همگنی با دولت های منطقه خصوصا اعراب سرخورده از بحران های خاورمیانه معطوف شده است". به گفته این تحلیل گر ارشد" نکته اصلی آنجاست ترکیه آقای اردوغان در این راه خود را محدود به همکاری با این دولت ها نکرده وبرای تامین منافع خود حتی با نیروهای سیاسی حاشیه ای نیز پیمان اتحاد و همکاری بسته است.شاید فکر میکند آینده منطقه عربی در نهایت متعلق به آنهاست".
قضاوت در باره اینگونه تحلیل ها چندان آسان نیست .اما حتی اگر لازم نباشد تا بدین حد بد بین باشیم ،متقابلا جای این سوال وجود دارد، چرا ترکیه حاضر به همراهی با اتحاد بین المللی 40 کشور به رهبری ایالات متحده علیه ارتش و دولت اسلامی داعش نشد و بیانیه پایانی روز 5 شنبه نشست امنیتی ریاض را امضاء نکرد. در همین زمینه روزنامه آلمانی دی ولت در شماره دیروز خود می نویسد" ابتدا ما باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که ترکیه در عراق و سوریه اهداف جنگ شخصی خود را دنبال می کند. سال هاست که آنکارا روی ضعف و در صورت امکان سقوط دولت ها در این دو کشور تاکید دارد.احمد داوود اغلو وزیر امور خارجه سابق و نخست وزیر جدید ترکیه نیز در یکی از نوشته های خود تاکید کرده بود ترکیه به زیستگاهی در شرق نیاز دارد".در توجیه عدم امضای معاهده نامه ریاض اوغلو مدعی ست اولویت ها و ملاحظات ترکیه به گونه ی دیگریست،اما نمی گوید این ملاحظات دقیقا چیست؟.عدم همراهی آنکارا در ائتلاف ضد داعش بیش از عدم وجود نام ایران در چنین ائتلافی موجب جلب توجه محافل سیاسی شد. البته نبود تهران در چنین ترکیبی دستکم از نگاه دیپلمات های فوق ارشد ایرانی قابل توجیه است، آنجا که آنها میگویند "چگونه می توان از این ائتلاف انتظار معجزه داشت زمانی که حداقل چند کشور عربی منطقه خلیج فارس عضو این ائتلاف، از حامیان اصلی دولت اسلامی داعش به شمار میروند".عبداللهیان معاون پر نفوذ ظریف در امور عربی و افخم سخنگوی وزارت خارجه ایران بدون نام آوردن از کشوری صراحتا به این نکته اشاره کرده اند ، اما به اعتقاد دیپلمات های مقیم منطقه مسلما منظور آنها عربستان،امارات و خصوصا قطر بوده است.
عدم همراهی آنکارا با چنین ائتلافی آیا به قیمت ناکارآمدی و شکست آن تمام خواهد شد؟. مشخص نیست. نبود ترکیه اتفاق بسیار مهمی ست. لکن باید دید چه انتظاری از این ائتلاف وجود دارد؟ نابودی ارتش داعش یا نابودی دولت اسلامی عراق و شام.
ترکیه هر چند حاظر به همراهی نظامی با چنین ائتلافی نشده ،لکن موضوع به همین جا ختم نمی شود. آنکارا با حمایت دولت های متحد عربی عضو ائتلاف، بی شک و در آینده نزدیک همزمان با حل بحران ارتش داعش ونیز آرامش مشروط عراق بحران زده، سهم خود را قطعا مطالبه خواهد کرد . اینکه تصور کنیم ترک ها از بازی کنار خواهند کشید حتما یک ناپختگی سیاسی محض است. به باور من مطالبات آتی ترکیه بر گرفته از یک تقسیم کاری سیاسی و نظامی میان آنکارا با پایتخت های عربی، در آینده عراق دیر یا زود مطرح خواهد شد که شاید هدف اصلی آن: اولا بیرون کشیدن یک نیروی سیاسی از درون ارتش اسلامی داعش برای حضور در فرآیند سیاسی عراق باشد، شبیه تلاش هائی که در افغانستان در رابطه با طالبان صورت می گیرد. ثانیا دولت مرکزی عراق را با اعمال فشار سیاسی از زیر سایه کشوری قدرتمند و تاثیر گذار مثل ایران خارج کند . در واقع داعش به مثابه شمشیر دامکلس!. سکوت تامل برانگیز آنکارا در قبال دولت کنونی عراق به خودی خود سوال برانگیز شده است. بله درست متوجه شده اید،در عراق بازی تازه شروع شده اس.
مسلم متین / خبر آنلاین


23/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن