واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۸ق.ظ)
تشريح مهمترين اقدامات مرکز پزشکي در حج ۹۳ رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر در خصوص فعاليت درمانگاه ها در مدينه گفت: به تعداد مجموعههايي که بيش از ۷۰۰ زائر داشته باشند، درمانگاه وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيدعلي مرعشي در تشريح روند فعاليت مرکز پزشکي حج و زيارت در تمتع ۹۳ گفت: در دهم شهريور يک گروه شامل ۲۸ نفر از نيروهاي خدماتي براي بازگشايي بيمارستان جديد مدينهمنوره به عربستان سعودي اعزام شد.
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر ادامه داد: از يازدهم شهريور نيز کار راهاندازي بيمارستان آغاز شد و پيش از ورود زائران بيمارستان با بخشهاي راديولوژي، اورژانس، آزمايشگاه، سي. سي. يو و… به بهرهبرداري رسيد.
مرعشي با اشاره به اينکه انبار دارويي که شامل يک صد و سه تن دارو بود در انتهاي موسم عمره ارسال شده است افزود: بعد از انتهاي عمره که کارهاي ابتدايي بيمارستان انجام شده بود، بهدليل نداشتن مجوز بخش دفاعمدني عربستان، مالک ساختمان اعلام کرد که انجام تخريبهايي در داخل ساختمان ضروري است و اينکار را تقريبا انجام داده بود.
وي در خصوص فعاليت درمانگاه ها در مدينه گفت: به تعداد مجموعههايي که بيش از ۷۰۰ زائر داشته باشند، درمانگاه وجود دارد. اين درمانگاهها شامل درمانگاههاي هشت، ۱۶ و ۲۴ ساعته است که دو درمانگاه خاص بانوان هم براي اولين بار در اين بين مشغول فعاليت هستند.
مرعشي با اشاره به افزايش تعداد پزشکان زن در کاروان ها گفت: در سال گذشته چهارده پزشک زن در مراکز درماني مکه و مدينه حضور داشتند و امسال اين تعداد به ۶۵ پزشک رسيده است. در واقع بدين نحو طرح انطباق قوانين شرع با خدمات پزشکي را به نحو مطلوبتري اجرايي کنيم.
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت با اشاره به وجد بيماري هاي واگير دار گفت: هر ساله موضوع بيماريهاي اپيدمي وجود دارد و خوشبختانه در مواردي اين بيماريها جنبه فصلي داشته، مانند کورونا که از ۱۹ تير تا امروز تنها چهار مورد جديد در عربستان ثبتشده که هيچکدام در مکه و مدينه نبوده است و نشان ميدهد که آن شرايط قبلي، عبور کرده است.
وي با اشاره به اينکه بيماري ايولا خاص غرب آفريقا و بهويژه کشورهاي گينه، سيرالئون و ليبرياست افزود: عربستان هم ورود زائران غرب آفريقا را بدين کشور ممنوع کرده است و دو مورد تب در عربستان گزارش شد که تصور ميشد ابولاست، اما خوشبختانه با آزمايشهايي که سازمان بهداشت جهاني انجام داد، معلوم شد که اين موارد ايولا نيستند.
وي افزود: با اين همه در زمينه ابولا، جزوات لازم و دورههاي آموزشي مرتبط براي پزشکان حج برگزار شده و يک سمينار سه روزه در زمينه وضع ايبولا در جده برگزار مي شود که ما هم در آن حضور خواهيم داشت.
رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت در خصوص توزيع دمنوشهاي گياهي ميان زائران گفت: در درمانگاهها اين موضوع انجام شده اما براي کل زائران برنامهريزيهاي لازم صورت گرفت، هرچند بهدليل محدوديت زماني امکان اجراييشدن اين بحث فراهم نشد.
مرعشي با اشاره ضرروت فرهنگ سازي درباره نحوه تغذيه زائران ايراني در ايام حج گفت: ما در روند عادي زندگيهاي خود نه اين ميزان از غذاي گوشتي يا سرخکردني مصرف ميکنيم و نه اينهمه نوشابهگازدارو بايد با فرهنگ سازي و استفاده از ظرفيت روحانيون کاروانها در مسير تغيير اين فرهنگ گام برداريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]